Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Van druk druk druk naar relax... met dank aan de Shamanic Drumacademy van Gerard en Ans

Spiritualiteit
Bloom
12/05/2022
Van druk druk druk naar relax... met dank aan de Shamanic Drumacademy van Gerard en Ans

De drukte stijgt je naar het hoofd en zaken stapelen zich op. Je wil alles op een rijtje krijgen, maar je kan zelfs het rijtje niet eens meer vinden. Iedereen in je omgeving vraagt wat van je en verwacht iets van je, en hoewel je dat vroeger allemaal moeiteloos in rechte banen wist te leiden, is de koek nu op. Je staat stijf van de stress. Je rent van hot naar her en van her naar… naar waar ook alweer?! Ohja, naar daar. Je hebt het breekpunt bereikt en bent doodmoe van alle heisa om je heen. Gerard en Ans Portheine van de Online Shamanic Drum­academy weten er alles over. Zij spreken niet alleen uit ­ervaring, maar bieden ook uitkomst. Maak kennis met hét voertuig van de ziel: de drum.

Ontdek de heilzame werking van de drum

Drum Publireportage Natuurlijk Zijn Bloom 2204 Online Fotos Ann Gerard

Bloom. In welke zin is de drum een weldaad voor body, mind en soul?

Gerard. De drum brengt je in verbinding met jezelf. De trillingen gaan dwars door het lichaam, de body, heen. Je wordt je bewust van de opgebouwde spanningen in je lichaam. Je voelt opeens je pijnlijk vermoeide benen, een signaal dat het een hele opgave is om je staande te houden. Je kunt de drum als een massageapparaat zien, een die dieper gaat dan welke fysieke massage dan ook. De intense vibratie raakt zelfs je organen aan met als gevolg dat je plekken in je lijf ontdekt waavan je het bestaan niet eens wist. De resonantie zal je hoofd - de mind - bedaren en in een thetastaat brengen. De hersengolven worden tussen de 4Hz en 7Hz gebracht, ergens tussen wakker zijn en een diepe slaap. Een meditatieve toestand waarin je volledig ontspannen bent en met jezelf in contact komt. Je staat in verbinding met je ziel en krijgt toegang tot de universele kennis.

Bloom . Wat zijn de voordelen van het leren werken met een drum?

Gerard. Eens je met de drum aan de slag leert gaan, kan je hem voor jezelf maar ook voor anderen inzetten. Als je als coach of als therapeut werkzaam bent, dan is de drum zonder meer een aanvulling voor je praktijk. Als iemand met zichzelf in de knoop zit, dan kan je hem of haar aan de hand van de drum begeleiden op een reis naar binnen. In therapeutisch groepswerk is de drum een middel om iemand helemaal te laten ontladen. Hierbij maken we gebruik van een moederdrum, een grote drum die aan een standaard hangt. Er kunnen meerdere personen tegelijkertijd op spelen, wat ook weer meer mogelijkheden biedt in groepswerk. Het voordeel van een moederdrum is, dat je de energie terugkrijgt dankzij de resonantie. De drum heeft trouwens ook een heilzaam effect op kinderen die slecht slapen. De trilling van de drum herinnert ze aan de veiligheid die ze voelden toen ze nog in de baarmoeder waren, waar ze de hartslag van hun moeder konden horen en voelen.

Bloom . Hoe kunnen de drums ons helpen in onze transitie naar de nieuwe tijd, het intuïtieve tijdperk?

Gerard. De drum is van oudsher het voertuig van de ziel om naar andere werelden en dimensies te reizen. Het sjamanisme is vertrouwd met de onderwereld, het onderbewustzijn, en de bovenwereld, of het bovenbewuste en de middelwereld, of ons eigen bewustzijn. In deze nieuwe tijd leven mensen steeds meer vanuit het gevoel en niet langer vanuit de ratio. We leren naar binnen te gaan en te communiceren met onze ziel en verbinden op een ongekend diep niveau met de bron. Alleen op die manier kunnen we in liefde kiezen voor onszelf, zonder daardoor een ander te schaden.

De drum brengt je in verbinding met jezelf. De trillingen gaan dwars door het lichaam, de body, heen.

- Gerard Portheine

Bloom . Waarom heb je de Online Drumteachings in het leven geroepen?

Gerard. Tijdens mijn dertienjarige carrière als drumbouwer, een carrière waar ik inmiddels mee gestopt ben, kreeg ik geregeld de vraag van mensen waar en hoe ze konden leren drummen. Ze hadden vaak al een drum aangeschaft of er zelf een gemaakt en wilden hier graag mee verder. Omdat er toentertijd geen trainingen of cursussen waren, raadde ik iedereen aan om het op het gevoel te doen. Zo zouden ze het vanzelf wel leren. Maar de vraag naar lessen en informatie bleef bestaan. Daarom riep ik de eerste editie van de Allround Drumteachings in het leven. Al snel ontdekte ik echter dat er iets ontbrak. Het voelde niet goed en ik besloot om deze trainingen stop te zetten. Pas later heb ik de draad weer opgepakt. Tijdens een jaar retraite werd mij de huidige Allround Drumteachings Aquarius Edition via mijn intuïtie aangereikt. Om een klein voorbeeldje te geven; ik lag net in bed om te gaan slapen en kreeg net voor ik in slaap viel een ritme te horen. Ik heb onmiddellijk het ritme, inclusief een aantal aantekeningen, genoteerd. Een andere reden om deze training op te starten was en is om mensen een manier aan te reiken om een diepe verbinding met zichzelf te kunnen maken. Zo leren ze met hun intuïtie werken.

Bloom . Is voorkennis vereist om je in te schrijven voor deze online lessenreeks?

Gerard. Integendeel, deze training is in het leven geroepen om de vaardigheid en kennis te verkrijgen die nodig is om te werken met drums. Bij ons ontwikkelen de debutanten souplesse in het bespelen van deze krachtige instrumenten. Dus als je nog niets van het drummen kent, ligt er hier een mogelijkheid om jezelf te ontmoeten. En je hoeft je niet te haasten, want er staat geen tijdslimiet op de training. Al doe je er vijf jaar over, je kunt het op jouw manier en tempo doen. De training is ondertiteld en daardoor zeer makkelijk te volgen. Na deelname ontvang je ook altijd een certificaat.

Meer info?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Nostradamus • Voorspellingen voor 2024

De 16de eeuwse Franse ziener en profeet Nostradamus, of Michel de Nostradame, schreef het…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Astrologie

Maanstanden 2024: een handig overzicht

Ook in 2024 zijn we elke maand onderhevig aan een Nieuwe Maan en een Volle Maan. Een belangrijk…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom