Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Pi-dag: een spirituele invalshoek

Spiritualiteit
Ada Dierick
09/03/2023
Pi-dag: een spirituele invalshoek

Op 14 maart vieren we pi-dag. Pi-dag? “Wat is dat?” hoor ik je denken. Pi is een oneindig getal dat slaat op de verhouding tussen de omtrek en diameter van een cirkel. Omdat het een oneindig getal betreft, korten we het getal vaak af tot 3,14. In de Verenigde Staten noteren ze de data andersom. 14 maart wordt daar dus genoteerd als 3/14, Pi dus. In de wiskunde is dit getal een belangrijk gegeven, maar ook op spiritueel vlak heeft Pi een significante betekenis.

De voortdurende connectie met het Universum

”In de spiritualiteit is oneindigheid de geest die voor eeuwig bestaat en de voortdurende connectie met het alles in het Universum.”

Pi staat voor oneindigheid. Het getal zelf is niet oneindig, omdat het zich tussen de drie en de vier bevindt, maar de decimalen achter de komma gaan wel onmetelijk door. In de spiritualiteit is oneindigheid de geest die voor eeuwig bestaat en de voortdurende connectie met het alles in het Universum. Harmonie, vrede en eenheid zijn de overheersende sentimenten. Maak gebruik van deze opmerkelijke dag om in te spelen op deze gevoelens. Het Universum is oneindig, het is zo ontzettend groot. Sta hier even bij stil en besef hoe klein wij in realiteit wel niet zijn.

De cirkel en pi zijn kenmerkend verbonden. Heelheid, eeuwigheid, vrijheid en veiligheid komen voort uit de symboliek achter de cirkel. Er is geen begin en geen einde. De cirkel verwijst naar de constante overgang tussen leven en dood. Verder vertegenwoordigt het ook de baarmoeder en de vrouwelijke energie. In ons Universum kunnen we veel cirkels terugvinden. Zo zijn de meeste planeten cirkelvormig en draaien de hemellichamen ook in een cirkelbeweging. De cirkel moedigt je aan om datgene wat geen positieve invloed op je leven heeft achterwege te laten.

De numerologie achter 3,14

Laten we even kijken naar de numerologie achter 3,14. Het getal 3 belichaamt creativiteit en emotionaliteit. Communicatie en humor komen op de eerste plaats. Met het cijfer 14 krijgen we de boodschap de controle niet te verliezen over ons leven. Er kunnen grote veranderingen voor de deur staan. De boodschap is een balans te blijven behouden en op de juiste manier met deze aanpassingen om te gaan. Met het nummer 314 vertellen de engelen je dat je op het juiste pad zit en waarschuwen ze je om je focus niet te verliezen.

Wat kan je doen om pi-dag te vieren:

  • Schrijf op wat oneindigheid voor jou betekent. Waarin vind jij oneindigheid terug? Wat is de relatie tussen jou en oneindigheid? Laat je helemaal gaan en filosofeer er maar lekker op los. Je kan er een meditatie aan toevoegen om wat je neerpende terug los te laten in de oneindigheid en dat wat je nog kan dienen mee te nemen in je hart.
  • Draag cirkels! Doe je ronde oorbellen aan of duik in je kast om andere kledingstukken of accessoires met cirkels naar boven te halen. Zo omring je jezelf met de symboliek van oneindigheid.
  • Bak een taart ter ere van het getal pi. Het is nooit een slecht moment voor taart en het is altijd fijn iets te vieren. Geef een stukje aan een geliefde om een mooi moment te delen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’…

Lees meer
Inspiratie

Waar moet je rekening mee houden bij de overgang van de winter naar de lente?

Bij de overgang van de winter naar de lente ervaren veel mensen een merkbare verschuiving in…

Lees meer
Inspiratie

De spirituele taal van bloemen

Bloemen hebben altijd al een intrigerende aantrekkingskracht gehad op ons. Hun prachtige kleuren,…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom