Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Negatieve energie: do's & don'ts bij het gebruik van witte salie

Negatieve energie: do's & don'ts bij het gebruik van witte salie

Je eigen energie of een oude en negatieve energie van iemand anders of een plek zuiveren: dit wordt al eeuwenlang gedaan met onder andere het branden of smudgen van witte salie. Maar… het is van belang om het onderscheid te maken tussen een negatieve energie en een negatieve, of demonische, entiteit. Als jij of iemand anders daarmee geconfronteerd wordt, is er meer nodig dan witte salie. Hier lees je waarom.

Hou je eigen energie zuiver

”Energie overnemen van iemand anders vermijd je door 'shielden', door bijvoorbeeld het visualiseren van een koepel van wit licht die je over jezelf heen zet.”

Negatieve energieën zijn vaak je eigen oude energieën en emoties die nog rondom jou hangen en al gevoeld en ervaren geweest zijn. Als jij je energie ‘opkuist’ en zuivert, kan je je plots een heel stuk lichter voelen. Oude emoties vloeien dan weg en maken plaats voor helderheid en ruimte, zodat nieuwe ervaringen de volle aandacht kunnen krijgen.

Je energie straal je uit en daarom hangt het vaak in huis. Het bezwaart letterlijk je omgeving. Daarnaast kan je ook nog eens negatieve energie oppikken van andere mensen, gewoon door iemand te passeren, of door naast iemand te zitten op het openbaar vervoer. Je kan een onaangename prikkeling voelen, hoofdpijn krijgen of misselijk worden. Je neemt, ongewenst, een stukje van deze energie mee.

Dit vermijd je door het shielden van je energie, door bijvoorbeeld het visualiseren van een koepel van wit licht die je over jezelf heen zet. Toch kan er soms ook met de beste shielding negatieve energie binnenkomen. Op zo’n momenten biedt het smudgen van witte salie soelaas: het reinigt grondig en doet de energieën die op je wegen vervliegen.

Witte salie triggert de negatieve entiteit

Toch is witte salie niet altijd de beste oplossing! Soms gaat het namelijk niet over negatieve energie, maar over een negatieve entiteit. Als je daarmee geconfronteerd wordt en je gebruikt witte salie om het zuiveringsproces in gang te zetten, maak je de dingen soms alleen maar erger.

Dat komt omdat de geur van witte salie best pittig is. De krachtige energie is op een bepaalde manier agressief te noemen en triggert de negatieve entiteit in een geforceerd patroon van fight en flight. Indien de entiteit niet ter plaatse agressief wordt, kan het dat de entiteit tijdelijk – geforceerd – de woonst verlaat. De witte salie blijft echter niet permanent in huis hangen waardoor de entiteit terugkeert, en misschien zelfs agressiever dan voorheen.

De bescherming van Dragons Blood wierook

Negatieve energie wierook Bloom 2

Als je denkt dat er een negatieve entiteit rond je hangt, al dan niet verbonden met je energieveld, kan je Dragons Blood wierook branden of de essentiële olie ervan gebruiken.

De geur van deze Dragons Blood wierook is eerder afstotend, terwijl witte salie sterk is in het verdrijven. Verder focust deze Dragons Blood wierook, gemaakt van plantenhars van de zogenaamde drakenbomen, op liefde, bescherming en intense zuivering.

Entiteiten houden niet van deze geur en zullen sneller pas op de plaats maken als ze ermee in aanraking komen. Hun invloed op jou zal door het gebruik van deze wierook of essentiële olie ook minder groot worden. Dragons Blood wierook kalmeert als het ware de onrust in je omgeving.

Als een negatieve entiteit zich verbindt met je energieveld

”Laat je ondersteunen door iemand die je vertrouwen waard is”

Een entiteit kan zichzelf verwijderen als deze zich nog niet heeft verbonden met jouw energieveld. Als er wel een verbinding tot stand is gebracht, is de situatie complexer.

Heb je het vermoeden dat dit het geval is? Zoek dan iemand op die hierin ervaren en professioneel is. Zonder het gebruik en de toepassing van de juiste technieken kan er een strijd gecreëerd worden tussen persoon en de negatieve entiteit waardoor de situatie verergert in plaats van verbetert. Een neerwaartse spiraal is dan het gevolg, waarbij zelfs gezondheidsklachten kunnen opduiken.

Het vergt bovendien ervaring en heel wat vaardigheden om een negatieve entiteit te herkennen én deze te onderscheiden van een negatieve ziel die ongelukkige gevoelens met zich meedraagt.
Het ene kan het andere aantrekken waardoor beiden zich in dezelfde situatie kunnen begeven. Laat je dus ondersteunen door iemand die je vertrouwen waard is.

Ben je op zoek naar iemand? Wij kunnen je Lucy Baker aanraden, Sjamaan & Wisdom Keeper met tientallen jaren ervaring. Bekijk haar website hier.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Gelukkig Leven

Auteur Karen Geens selecteert drie fragmenten uit haar eerste boek 'Lief voor mezelf'

Midden in de nacht. Ik kan niet slapen, niet meer, dus staar ik wat voor me uit en loop een beetje…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom