Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Je hart: je beste gids

Je hart: je beste gids

In ons hart, in het hartchakra, huist onze ziel, de onvoorwaardelijk liefdevolle stem in onszelf die altijd de waarheid spreekt. Deze stem wordt ook wel ons 'hogere zelf' genoemd en kan worden vergeleken met onze eigenliefde. Wanneer we ons hart volgen, doen we altijd wat op dat moment het beste is voor onszelf en wat ons het meest gelukkig maakt. Het hogere zelf zetelt in de diepste kern van het hartchakra, dat geassocieerd wordt met de kleur 'roze' en verbonden is met Aartsengel Chamuël. De buitenrand van het hartchakra staat voor de kleur 'groen' en wordt geassocieerd met Aartsengel Rafaël.

Ons hart klopt op het ritme van de Schepping. Wanneer we verbonden zijn met onze ziel en ons hart volgen, bevinden we ons op de trilling van het Universum, ook wel bekend als 'Al wat is'. Op dat moment staan we in onze kracht en luisteren we naar ons hogere zelf, onze eigenliefde. Het voelt alsof er een engeltje op onze schouder zit dat ons begeleidt. We resoneren met de waarheid en hebben een diepe verbinding met het Universum. Op dit niveau kunnen we communiceren vanuit ons hart met alle levende wezens, zoals dieren, bomen en planten. We zijn allemaal verbonden via hetzelfde Goddelijke netwerk. In tegenstelling tot ons lagere zelf, het ego, dat onbewust en onwetend is en ons gevangen houdt in oude patronen, probeert ons hogere zelf ons te bevrijden en te laten groeien. Het ego fluistert ons onzekerheden, twijfels en liefdeloze gedachten in om ons tegen te houden. Maar telkens wanneer we op het punt staan om te groeien, ontvangen we nieuwe inspiratie van onze ziel, engelen en de Lichtwereld. Ons hogere zelf spreekt met een liefdevolle, zachte stem, maar ons lagere, onbewuste zelf probeert die stem te overschreeuwen en ons in oude patronen te houden.

De Hemel op Aarde zal pas werkelijkheid worden wanneer we allemaal hebben geleerd om naar de onvoorwaardelijke liefdevolle stem van ons hogere zelf te luisteren en onze ziel tot expressie te brengen.
Op dat moment handelen we niet langer uit eigenbelang, maar vanuit eigenliefde. We worden bediend voordat we om hulp vragen, omdat we verbonden zijn met het hart als netwerk van het Universum. We bewegen moeiteloos mee op het juiste ritme en doen wat ons ware verlangen is, in plaats van elkaar af te wijzen en tegen te werken. Het gedrag van ons onbewuste ego kan worden vergeleken met kwaadaardige cellen die kanker veroorzaken in ons lichaam. Kanker ontstaat wanneer we lange tijd geen verbinding hebben met het Goddelijke netwerk, omdat we geen eigenliefde ervaren en vasthouden aan oude patronen. Hierdoor raken we verstrikt in een zwart gat van stagnatie.

”Volg de stem van je ziel, van je hogere zelf, en sta open voor de waarheid en liefde van het Universum.”

Je hart fungeert als een kompas, een richtingaanwijzer die je laat zien wat goed voor je is. Het is in staat om waarheid van leugens te onderscheiden en de trillingen van verschillende emoties te voelen. Het laat je weten of iets of iemand op dat moment wel of niet bij je hoort. Soms gaat onze persoonlijke groei snel en merken we dat bepaalde voedingsmiddelen, mensen of situaties die ons eerder voedden, nu een negatieve invloed op ons hebben. Dit subtiele gevoel is een teken dat we veranderingen mogen aanbrengen, zodat we meer levensenergie verkrijgen. Durven kiezen voor het beste voor onszelf en loskomen van oude patronen is essentieel. Gewenning is stilstand en stilstand betekent achteruitgang. Klachten en ongemakken in ons leven dienen als alarmsignalen om veranderingen aan te brengen. Alles wat negatief aanvoelt, is een levensles die we mogen leren, terwijl positieve ervaringen ons laten zien dat we al hebben geleerd wat we nodig hadden op dat specifieke gebied.

Je kunt je leven zien als een ruimte met vele deuren. Sommige deuren staan wagenwijd open, andere deuren staan op een kier en weer andere deuren zijn gesloten. Zolang we oude deuren open laten staan, kunnen ze invloed blijven uitoefenen op ons leven. Sommige deuren kunnen niet geopend worden zolang we nog vasthouden aan de energie van de oude deuren. Om nieuwe deuren te openen en verder te groeien, is het belangrijk om los te laten wat niet meer bij ons past.

Dus laat je hart je gids zijn. Volg de stem van je ziel, je hogere zelf, en sta open voor de waarheid en liefde die het Universum je te bieden heeft. Luister naar je intuïtie, schrijf je inspiraties op in een dagboek en geef ze vorm in de praktijk. Op die manier zul je merken dat alles wat je nodig hebt om te leren en te groeien op het juiste moment in je leven verschijnt. Vertrouw op het proces, laat je leiden door eigenliefde en breng de Hemel op Aarde dichterbij, niet alleen voor jezelf, maar voor ons allemaal.

How-to: luisteren naar je hart en je hogere zelf

 • Begin een intuïtief dagboek:
  Reserveer elke dag wat tijd om je gedachten, gevoelens en intuïtieve inzichten op te schrijven. Schrijf zonder oordeel en laat je inspiratie vrij stromen. Dit helpt je om je intuïtie beter te begrijpen en je bewust te worden van de signalen van je hogere zelf.
 • Mediteer en maak verbinding met je hartchakra:
  Neem regelmatig de tijd om te mediteren en je te verbinden met je hartchakra. Visualiseer een stralend groen en roze licht dat je hart vult en voel hoe de liefde en wijsheid van je hogere zelf zich door je verspreiden.
 • Stel jezelf de vraag: "Wat zou liefde doen?"
  Wanneer je voor een beslissing staat, vraag jezelf dan af wat de keuze is die voortkomt uit liefde en je hogere zelf. Dit helpt je om los te komen van ego-gedachten en te handelen vanuit een plaats van onvoorwaardelijke liefde.
 • Creëer ruimte voor stilte:
  In onze drukke wereld is het belangrijk om momenten van stilte te creëren. Neem regelmatig de tijd om gewoon te zijn, zonder afleiding. Dit opent de deur naar innerlijke wijsheid en helpt je om de subtiele stem van je hart en ziel beter te horen.
 • Omring jezelf met inspiratie:
  Vul je omgeving met inspirerende boeken, citaten, muziek of kunstwerken die resoneren met je hogere zelf. Deze herinneringen kunnen je helpen je focus te behouden en je eraan te herinneren om je hart te volgen.
 • Volg je vreugde:
  Let op de activiteiten en ervaringen die je vreugde brengen. Dit zijn vaak tekenen dat je op de juiste weg bent en dat je hart zich uitdrukt. Neem de tijd om meer van deze vreugdevolle momenten in je leven te integreren.
 • Luister naar je lichaam:
  Je lichaam is een belangrijke bron van wijsheid. Neem de tijd om naar de signalen van je lichaam te luisteren en te observeren hoe bepaalde mensen, situaties of voedingsmiddelen je energie beïnvloeden. Je lichaam kan je vaak subtiele aanwijzingen geven over wat goed voor je is.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Nieuwe Maan in Waterman • 9 februari 2024 • Stap in je kracht

Op vrijdag 9 februari 2024 om 23u59 staat de Nieuwe Maan in het luchtteken Waterman. Een bijzonder…

Lees meer
Astrologie

Wat leert jou de Aarde in je geboortehoroscoop?

Binnen de astrologie ligt meestal de nadruk op het zonneteken (of sterrenbeeld). We zijn echter…

Lees meer
Lifestyle

Bloom 3 - 2024 is uit! Lees als Bloom'er de digitale versie hier.

Bloom Tijdschrift editie 3 (2024) schotelt je heel wat boeiende lectuur en behandelt het thema…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom