Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De nieuwe aarde: dichterbij dan je denkt

Spiritualiteit
Daisy Buytelaar
20/01/2022
De nieuwe aarde: dichterbij dan je denkt

Hoe zou je naar de gebeurtenissen van nu kijken wanneer je zou weten dat de aarde een hemel in wording is? Dat de hemel niet een plek is om te rusten na jouw leven op aarde, geen paradijs om naartoe te gaan, maar dat het een plek is om nu te zijn. Een plek om te helen, te transformeren, los te laten en te herinneren wie jij werkelijk bent.

Een plaats om te herinneren

”Heling is onze natuurlijke kracht. Helen is onze natuurlijke staat van zijn.”

De aarde is een levend wezen en de essentie van een levend wezen is dat zij altijd in ontwikkeling is. Kijk maar naar onze huid die zich iedere 28 dagen vernieuwd. Als we zouden kijken naar de kleinste deeltjes die in ons wezen wonen, dan zouden we zien dat stilstand niet bestaat. Er is altijd ontwikkeling, groei en transformatie. Heling is onze natuurlijke kracht. Helen is onze natuurlijke staat van zijn.

Wanneer we voorbij de grenzen van onze huid kijken, dan zien we niet alleen een lichtlichaam. Wat zich dan toont is een blauwdruk die perfect past op een atoom, op ons wezen, de aarde, de kosmos, maar ook het universum!

De aarde is een plek om te herinneren wat wij werkelijk zijn. Haar nieuwe positie in de kosmos maakt de energie vloeiender, zachter en veilig. In die nieuwe aarde, daar komt wetenschap en spiritualiteit samen. We gaan ontdekken hoe de wereld van energie werkt. Door te voelen, maar ook begrijpen. We gaan het weten van ons hart verbinden met ons hoofd.

Alle bewoners zijn zich bewust van hun Zelf. Kennen hun hele systeem en hun ware talenten. Zij werken op een unieke manier in heldere verbinding met de allermooiste bron van onvoorwaardelijke liefde. In afstemming op mijn ziel schreef mijn gids (Sylvia van den Berk - www.onceuponasoul.nl) een prachtig verhaal. Ik neem je graag in een klein stukje mee:

“Alles is hier, water, lucht, vuur, aarde en ether. Bossen, bergen, zeeën en meren. Er zijn dieren en alle vormen van lichtvolkeren. Allemaal in andere frequenties en toch zicht- en/of voelbaar voor elkaar. Alles mag er zijn. Waardoor alles zich volledig kan ontvouwen. Het water is geen gewoon water maar gevuld met wijsheid. Het zuivert, brengt heling en opent kwaliteiten waarvan we nu nog niet eens op de hoogte zijn. Ook de stenen en bergen, vibreren en zoemen, symbolen dansen over het gebergte. De wind waait zachtjes om je heen, geeft en ontvangt. De ether vormt de verbinding in de meest bijzondere manier. Zo herkenbaar, eenvoudig en normaal. Maar zo magisch en niet te vertalen naar de aardse dichte sfeer van nu.”

Ontwaken in je eigen bewustzijn

”Wacht niet, tot de nieuwe aarde zich toont. Bezoek haar in jou.”

De nieuwe aarde is nog geen volwassen bewustzijn, je kunt haar zien als een pasgeboren baby. Als een kiem die is ontsproten en diep in de kern alle ruimte krijgt om te groeien en bloeien. Zij krijgt deze ruimte, omdat er heel veel mensen aanwezig zijn op aarde die zich ontfermen over de mensen. Om te helen, te transformeren en te transmuteren. Er wordt een bewustzijn gecreëerd waarin iedereen zich bewust is van zijn of haar unieke kracht. Zijn of haar unieke licht. De zware laagjes worden zichtbaar, grote geheimen komen aan het licht, pijn wordt doorvoeld. Daardoor lost het op en kunnen er pure mensen naar voren stappen. Die met de juiste aandacht, de warmste liefde en de zuiverste energieën weer helemaal hun ongekwetste zelf worden en ontwaken in hun bewustzijn.

Vanuit de overtuiging zo binnen, zo buiten, kun je zien dat in jou ook die nieuwe kiem is ontsproten. Een nieuw licht is geboren. Door je te verbinden met dit nieuwe licht in jou krijg je richting. Jouw richting. Jouw pad. Jouw talenten en jouw unieke gaven. Die zijn aangesloten op het net van licht van de aarde. Wanneer je haar voedt, verzorgt, koestert en liefhebt zal dit kiempje uitgroeien tot de nieuwe jij. Net zoals een cel zich vernieuwt, zo doe jij dit ook. Dus wacht niet, tot de nieuwe aarde zich toont. Bezoek haar in jou. Dat is wat jij hier komt doen. Een stukje hemel op aarde belichamen.

“Kiemen mogen worden verzorgd, gekoesterd. Waardoor de glimp van de nieuwe wereld zich steeds meer vestigt in het bewustzijn. Misschien eerst nog even als fantasie of sprookje een onbereikbare droom. Maar dit droombewustzijn groeit gestaag waardoor het gevormd wordt door een immense creatiekracht. En ineens alles werkelijkheid blijkt te zijn.”

We mogen ontdekken en het beperkte mensbeeld dat is aangeleerd openbreken. Want wat kan die vrije mens? Hoe leeft die pure mens? We mogen dat inkleuren door keuzes te maken vanuit ons licht. Letterlijke lichte keuzes die stromen. Hoe is het om te creëren vanuit liefde, overvloed en vrijheid? Welke magische talenten voel jij diep van binnen ontspruiten? Wat is jouw wildste fantasie en wat vervuld jou met pure vreugde?

Kijk puur, ongeremd en zonder oordeel naar dat wat zich door jou heen wil laten ontstaan. Pel laagjes af, luister naar de oude verhalen die zijn opgeslagen en laat het daarna los. Het zijn echt maar verhalen. Laat het wegstromen in de regen. Verbrandt het in een vuur. Je hebt het niet meer nodig. Je mag jong, fris en sprankelend zijn. Schilderen op een blanco canvas. Ja, ook nu. Juist nu.

Wees open, wees vrij, wees jij!

'Maar wanneer zijn we er dan?!' hoor ik je denken. Dat maakt niet uit en dat laat zich niet voorspellen. Het enige wat jij kunt doen is moedig stapjes zetten en wie weet…beleven we dan ooit samen een universum in een compleet ander licht! Kom je me tegen, rijdend op de rug van een prachtige witte leeuw, met mijn haren dansend in de wind!

Nu in de krantenwinkels - Bloom Tijdschrift

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

PREVIEW // Jouw Chinese horoscoop 2024

In Bloom 2 - 2024 besteden we traditiegetrouw ruimschoots aandacht aan het Chinese Nieuwjaar en de…

Lees meer
Spiritualiteit

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong…

Lees meer
Astrologie

Wat leert jou de Aarde in je geboortehoroscoop?

Binnen de astrologie ligt meestal de nadruk op het zonneteken (of sterrenbeeld). We zijn echter…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom