Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Boekreview: De zoektocht naar een visioen - Daniël Van den Hurk

Spiritualiteit
Bloom
13/04/2023
Boekreview: De zoektocht naar een visioen - Daniël Van Den Hurk

‘De zoektocht naar een visioen’ van auteur Daniël Van Den Hurk neemt je mee op een spirituele reis, om je buitenzintuigelijke waarnemingen tot leven te wekken waardoor je weer geloof gaat hechten aan jouw ware natuur. Jij bent de ontdekkingsreiziger en de essentie van je ziel geeft je leiding. Je verleden heeft vele zaadjes voortgebracht, die nu op het punt staan om uit te bloeien tot een weelderige tuin vol prachtige bloemen.

Dit boek beschrijft de uitdaging om je leven een andere wending te geven. Deze uitdaging bestaat uit je hartverlangens, die de essentie vormen van jouw bestaan. Je leert contact te maken met de kracht van onvoorwaardelijke liefde, waardoor je jezelf kunt vergeven voor de momenten dat jij jezelf niet vertrouwde. Dit boek is geschreven vanuit de energie van de natuurlijke wereld, die je bewust wil maken van jouw unieke kracht. Door de wijsheid van dieren en door middel van oefeningen herstel je het contact met je lichaam, waardoor je relatie met je hart wordt versterkt.

De zoektocht naar een visioen beschrijft het authentieke levensverhaal van jou als uniek wezen. Als ziel ben je geïncarneerd in een menselijke vorm, die als verschijning de hemel op aarde belichaamt. Om mens te kunnen worden, moest je afstand nemen van je natuurlijke aard om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van alle regels en protocollen. Door je te laten meevoeren, maakt deze reis je bewust dat de menselijke realiteit niet de werkelijkheid schetst, maar dat jij het visioen bent waarnaar je op zoek bent. Door deze bewustwording vind je de moed om als een buitenbeentje te worden beschouwd, omdat je dat als authentieke verschijning gewoonweg ook bent. Er wordt gezegd dat je de antwoorden op al je vragen in huis hebt en dat je hebt wat nodig is om daar gebruik van te kunnen maken.

De stem van de natuurlijke wereld was mijn gids, die me influisterde wat ik kon schrijven, waardoor de zoektocht naar een visioen een persoonlijke reis is voor elke ontvankelijke lezer.

Daniël Van Den Hurk

”Zorgen zijn in wezen verlangens, die niet kunnen worden ingevuld door de grenzen van angst.”

De ongedwongen manier van schrijven is een uitnodiging om anders te leren denken, waardoor je het leven gaat ervaren als een kracht die je begeleidt naar wat je bestemd bent te zijn. 'De stem van de natuurlijke wereld was mijn gids, die me influisterde wat ik kon schrijven, waardoor de zoektocht naar een visioen een persoonlijke reis is voor elke ontvankelijke lezer,' aldus de auteur. Het ondoorgrondelijke karakter van jouw verschijning is verstandelijk niet te begrijpen, maar enkel te ervaren door aandacht te schenken aan wat er van binnen tot leven komt. Het waarachtige leven speelt zich af in jouw unieke belevingswereld, waar de buitenwereld het platform vormt om elke verandering vorm te geven. Gaandeweg de reis wordt de tijd een tijdloze kracht, die je bekend wil maken met de wijsheid uit vervlogen levens, die je herinneren aan het lichtwezen dat je van nature bent.

Daniël Van Den Hurk deelt in dit zijn openbaringen en inzichten. Zo belichaamt het leven in al haar vormen de onvoorwaardelijke kracht van liefde. Dit wil zeggen dat je niets speciaals hoeft te doen om haar – het leven - als geschenk te ontvangen. Het leven is niet bedoeld om er zelfstandig vorm aan te geven, maar om te accepteren wat je wordt geschonken, waardoor deze natuurlijke kracht jouw essentie kan openbaren. Jij bent namelijk van nature een lichtwezen, die door mens te worden zijn afkomst is vergeten en zoekt naar de bestemming van zijn authenticiteit. Om de verbinding met je essentie te herstellen, is het belangrijk dat je anders leert denken, waardoor je helderheid krijgt in de strijd tussen je menselijkheid en je onsterfelijke ziel. Zonder strijd kunnen zorgen je niet naar problemen leiden. In de natuurlijke wereld van het hart bestaan geen problemen, omdat elke verschijning een functie heeft en dus wezenlijk van belang is. Zorgen zijn in wezen verlangens, die niet kunnen worden ingevuld door de grenzen van angst. Angst is een grens, die rationeel de mogelijkheden afweegt ten opzichte van wat als onhaalbaar wordt beschouwd. Zorgen vormen een realiteit, maar niet de werkelijkheid. Het zijn verlangens, die door de kaders van het gestructureerde denken niet de kans krijgen om je bestemming te onthullen. Door anders te leren denken, creëer je een werkelijkheid die het leven niet beoordeeld op de haalbaarheid van mogelijkheden, maar die ontvankelijk is voor de magie van synchroniteit. Synchroniteit is het moment dat het verleden zijn geheimen prijsgeeft waardoor de toekomst je de bewegingsvrijheid kan schenken om jezelf vorm te geven.

Wie is Daniël Van Den Hurk?

Profielfoto Daniel Van Den Hurk Boekreview Op zoek naar een visioen

Uit eigen vrije wil diende Daniël Van Ven Hurk bij het korps commandotroepen. Daarna koos hij voor de politie en na zijn politieopleiding in 1980 werd hij tewerk gesteld in Best. Hij heeft ongeveer 11 jaar gewerkt bij een rechercheafdeling, die geheime missies vervulde. Wat in zijn leven altijd belangrijk is geweest, is de ruimte tussen woorden. Hij is altijd op avontuur gegaan en heeft paden bewandeld die door de logica van de rationele geest werden verboden. Hij wist dat er meer was dan alleen wat bekend was en wat bewezen kon worden. Daniël is een geboren verteller en zijn lezingen trekken heel wat volk. Zijn levensfilosofie spreekt veel mensen aan en doet hen nadenken over de keuzes die zij in het leven gemaakt hebben of nog moeten maken. De warmhartelijkheid van deze man stemt je rustig, inspireert je en geeft je een gelukkig gevoel. De zoektocht naar een visioen is dan ook een boek voor iedereen die in deze wereld een beetje het Noorden kwijt is en graag bij de hand wordt genomen om de volgende stap te zetten. Het is een alternatieve manier van denken, inspirerend en hoopgevend.

Cover De Zoektocht Naar Een Visioen Daniel Van Den Hurk
De zoektocht naar een Visioen

Auteur: Daniël Van Den Hurk
Prijs
: € 25,-
Pagina's
: 228
ISBN
: 9781913980375
Paperback
Te bestellen via

Storyland / Bol.com / ...

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

8 mei 2024 • Nieuwe Maan in Stier • Leg je fundament

Op woensdag 8 mei prijkt de Nieuwe Maan omstreeks 05.24 uur in het sterrenbeeld Stier. Stier…

Lees meer
Inspiratie

Kan het leren van talen de geestelijke gezondheid helpen?

Kan het beheersen van een nieuwe taal, zoals Engels, een positieve invloed hebben op onze…

Lees meer
Inspiratie

Maak eens een soundtrack van je leven: de helende kracht van muziek

Muziek is overal: de liedjes waar je uit volle borst bij meezingt tijdens een autorit, de…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom