26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

De beleving van vrouwelijke sensualiteit

De beleving van vrouwelijke sensualiteit

Mijn vrouwelijkheid en sensualiteit onverbloemd laten zien aan andere mannen, dat is nogal een dingetje. Vandaag werd dat nog maar eens duidelijk tijdens een oefening met andere mannen en vrouwen. De oefening was om de groep in twee kampen te verdelen: zij die zich eerder 'man' voelen in de ene groep en zij die zich eerder 'vrouw' voelen in de andere. Voor mij is dat heel duidelijk, ik voel me vrouw. We dansten op muziek, elk in ons eigen kamp. Ik kon vol overgave en plezier dansen bij de vrouwen, met de vrouwen. Hoe fijn om die vreugde samen te delen met andere zusters. De mannen deden hun ding in hun groep. Aan de oerkreten en het gelach te horen, leek het er daar gezellig aan toe te gaan.

Bang om te stromen

Op een bepaald moment werden we uitgenodigd om al dansend toch verbinding te zoeken met de mannen. Vanuit dat veilige veld met de ladies voelde het plots als een enorme drempel om me naar die mannen te richten, al dansend dan nog wel. Mijn heupen bewogen niet langer zo zwierig, mijn bewegingen werden ‘neutraler’ en zelfs mannelijker. Mijn vrouwelijkheid stokte. Ik werd een ‘brave’ vrouw in mijn bewegingen. Niets uitgesprokens, niets om op aan te merken, maar ook niet meer zo wild en vrij.

What? Waarom dan toch? Omdat er onder het oog van de kijkende mannen allerlei programmatjes beginnen te draaien in mijn systeem. Oud trauma, intergenerationeel trauma, collectief trauma. Wat het ook is, mijn onbewuste overtuigingen luidden zo:

  • Als ik via mijn dansende lijf contact zoek met mannen kan ik afgewezen worden in mijn vrouw-zijn
  • Als ik me laat zien in al mijn sensualiteit en levendigheid word ik een prooi voor de mannen

Vooral dat laatste raakte me, toen ik me ervan bewust werd. Dat betekent immers dat er voor mij nog iets onveiligs is aan mijn eigen sensualiteit in verbinding met andere mannen. Alsof een paar Shakira-moves en een gedeelde blik genoeg zouden zijn voor een man om me over zijn schouder te zwieren en naar zijn grot te ontvoeren. Dat is natuurlijk overdreven, maar zo diep lijkt de angst wél te zitten. Bang dat ze hun pijlen op me zullen richten, bang dat het awkward wordt, bang dat de vriendschap voor altijd onmogelijk wordt als ik me van mijn sensuele kant laat zien. Of dus bang voor afwijzing van die vrouwelijke energie. Toen ik erover sprak met de andere vrouwen, hoorde ik vooral erkenning. Ik hoorde gelijkaardige ervaringen: terughoudendheid in het ten volle tot expressie brengen van de vrouwelijke energie.

Een lust voor het oog

Daarna kreeg ik de mogelijkheid om deze gevoelens en gedachten met de mannen te delen. Ze luisterden geduldig naar mijn woorden en wat ze me teruggaven raakte me: ze hadden het over een gevoel dat velen van hen ervaren, namelijk niet te openlijk dúrven kijken naar vrouwelijke sensualiteit, uit angst om een viezerik te zijn in de ogen van de vrouwen of om over hun grenzen te gaan. Ze hadden het ook over hoe mooi ze vrouwen vinden in al hun sensuele pracht en kracht. Hoe fijn dat eigenlijk is om naar te kijken. Én opwindend. Mag dat?

Op dat moment vond ik het jammer, dat al die juicy energie en verbinding tussen mannen ♂ en vrouwen ♀ niet vrijelijk kan stromen... Om de mannen niet te prikkelen… Om ons vrouwen te sparen….

The sacred lovers

”Laten we onszelf bewonderen als goden en godinnen, en elkaar met respect ontvangen.”

Laat de vrouwelijke sensualiteit weer openlijk bloeien, zonder angst dat mannen hun lusten niet onder controle kunnen houden. Laten we onszelf bewonderen als goden en godinnen, en elkaar met respect ontvangen. De Tarotkaart 'De Geliefden' uit het Rider Waite Tarot laat zien hoe de mannelijke en vrouwelijke energie kunnen samensmelten, ongeacht ons fysieke geslacht. Pin je hierbij niet vast op de fysieke betekenis van ‘man’ en ‘vrouw’. Allemaal hebben we de zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie in ons, in meer of mindere mate. Het gaat erom welk deel van jezelf jij op een gegeven moment tot expressie wil brengen:

  • De vrouw, verbonden met haar goddelijke lijf, intuïtie en hogere zelf zoekt niet naar goedkeuring bij de man. Op de kaart kijkt de vrouw richting de engel. Ze vertrouwt op haar verbinding met de goddelijke bron van waaruit ze vrijelijk mag stromen. De vrouw symboliseert het onderbewustzijn en de Engel-superbewustzijn en de driehoeksverhouding van heilige sensualiteit/seksualiteit/schepping.
  • De man, die helemaal in zijn vurige kracht staat, kijkt naar de vrouw die naar de engel kijkt. Op de tarotkaart in kwestie zien we achter de mannen de twaalf vlammen van de dierenriem. De man symboliseert het bewustzijn.

We hebben allemaal beide energieën in ons en kunnen kiezen welke we op een bepaald moment tot expressie willen brengen.

Wil jij ook je vrouwelijke energie herontdekken?

Wil jij de vrouwelijke energie in jezelf eren en vieren samen met andere vrouwen? Ontdek de magie van het vrouwenfestival van 11 augustus tot en met 14 augustus! Een sacred space van vier dagen lang vol workshops, ceremonies, deelcirkels en vreugdevol samenzijn. De perfecte plek om op je eigen tempo te helen, spelen, openen en thuiskomen in de kracht van het bekken. Dit jaar in teken van het element water. Vrijwilligers gezocht! Co-Creëer als vrijwilliger en ontvang een mooie korting op de prijs van je ticket. Voor meer info, check de website.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Welke boom ben jij? • Jouw boomtype volgens de Keltische boomhoroscoop

De westerse en Chinese astrologie en horoscopen zijn voor ons de meest bekende, maar het zijn lang…

Lees meer
Astrologie

13 december 2023 • Nieuwe Maan in Boogschutter • Doelen & Daadkracht

Op woensdag 13 december 2023 om 00.31 uur vinden we de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter. De…

Lees meer
Inspiratie

25 - 29 april 2024 • The Crossing • Kasteel De Berckt (NL)

The Crossing is een collectieve reis om te evolueren van ‘Home Sapiens naar Homo Amor’. Een…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom