Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Magische boodschappen van bloemen - maak kennis met de floriografie

Lifestyle
Margriet Verhulst
29/10/2019
Magische boodschappen van bloemen

De taal van de bloemen wordt ook wel ´floriografie´ genoemd. Intuïtief voelen we vaak welke bloemen we zullen geven aan iemand voor een bepaalde gelegenheid. Op die manier brengen we zonder woorden een boodschap over. In deze bijdrage maakt Margriet je wegwijs in de symboliek van de bloemenpracht.

Zoals je weet, hebben kleuren een betekenis. Daar houden we rekening mee wanneer we een boeketje (laten) samenstellen bij de bloemist. Het soort bloemen legt op zijn beurt ook gewicht in de schaal. Zo denken we bij een roos aan geluk, genegenheid en liefde, bij een lotusbloem aan zuiverheid en waarheid. Een lotus groeit immers met de wortels in de modder en toch komt daar een prachtige zuivere witte bloem uit voort. Daar ligt meteen ook de achterliggende boodschap van deze bloem: door obstakels te overwinnen vind je uiteindelijk je ware levenspad...

Als bloemen met liefde worden gegeven behouden ze heel lang hun frisheid en vorm. Het is net alsof de intentie bepalend is voor de levensduur van de bloemen. Nu gaan we ervan uit dat wij bloemen kiezen, maar wat als een bloem joú uitkiest om een belangrijke boodschap over te brengen?

Vrije interpretatie

Maria uit Veerle (Laakdal, BE) is zo iemand die enorm geïntrigeerd is door bloemen en hun boodschap. Als medium organiseert zij geregeld bloemenseances. Tijdens zo’n sessie fungeren de bloemen voor Maria als een ingang tot iemands ziel, net zoals bij channeling. Ze voelt wat er speelt op onderliggend niveau en drukt zich dan uit in de taal die de bloemen haar doorgeven. Maria doet daarnaast ook een beroep op kaarten, om zo contact te maken met gidsen of overledenen. Mediums, zoals Maria, ontvangen voortdurend beelden en symbolen, die hen iets willen vertellen. Het is aan hen om die signalen juist te interpreteren.

(lees verder onder de afbeelding)

Boodschappen bloemen floriografie betekenig bloemen Bloom web

Een bloemenseance an sich

20 juli

Alle gasten brengen hun eigen boeket mee, dat bij aanvang in een emmer water wordt geplaatst. Telkens kiest Maria er een bloemstuk uit en gaat na wie van de aanwezigen bij het uitgekozen boeketje hoort. Niet enkel de bloemen op zich, maar ook de manier waarop ze verpakt zijn, verschaft haar informatie. Tijdens de seance van 20 juli had één van de dames - die graag wat meer liefde in haar leven wilde - een prachtig boeket mee met een witte roos in het midden. De roos weerspiegelde de liefde, maar tegelijk werd de mooie bloem overwoekerd door een rood kruid (bruidssluier), wat eigenlijk ook wit hoorde te zijn. De aanwezigheid van dat 'storende' kruid is een verwijzing naar iets dat verborgen wordt gehouden, naar jaloezie ook. De bruidssluier hield zo de liefde nog even tegen.

De boodschappen die Maria doorkrijgt, zijn lang niet altijd even fijn. Zo voelde ze bij een andere dame onmiddellijk rugpijn, maar ook pijn door de slagen die zij ooit had moeten incasseren. De bloemen had ze gekocht in een zaak waar ze onvriendelijk was bejegend. Het boeket was overigens niet met zorg samengesteld en er zat te veel folie omheen, waardoor de bloemen nauwelijks water of zuurstof konden opnemen. Aan Margriet gaf Maria een tak van de Asparagus, met kleine blaadjes ter bescherming. Ze vertelde Margriet dat ze onvoldoende beschermd was en dat er in haar omgeving nogal wat afgunst heerste. Margriet nam ook nog een oranje bloem in ontvangst, als teken van warmte en plezier, een knipoog naar haar vader. De opstaande blaadjes waren volgens Maria een hint om haar twee zonen te leren loslaten.

Psychometrie: het aanvoelen van voorwerpen

Maria overhandigde nog een andere vrouw een bijzondere munt en drong er bij die laatste op aan om de munt bij haar te houden telkens ze de weg op moest. De vrouw in kwestie maakte zich immers nogal eens schuldig aan roekeloos rijgedrag...

Net zoals bij bloemen kan je ook boodschappen ontvangen door het aanraken, invoelen van voorwerpen van (overleden) dierbaren. Door daarmee te experimenteren zal je gaandeweg ondervinden of ook jij die gave bezit. Het belangrijkste is dat je je hoofd leegmaakt en het ‘denken’ stopzet. Bloemen en voorwerpen kunnen boodschappen over het verleden, het heden en de toekomst doorgeven. Maar ook overledenen kunnen via deze kanalen nog communiceren met de nabestaanden. Dat is een heel grote steun voor mensen die in een rouwproces steken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Kinderwens? Plan je zwangerschap aan de hand van de Maan

Kan je de kans op zwangerschap vergroten door de positie van de Maan in beschouwing te nemen?…

Lees meer
Inspiratie

Zo vind je rust en inspiratie op iedere bestemming

Van een café in Parijs tot een rustgevende strandbar op Bali, of zelfs een bruisende co-working…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Je eigen yogastudio inrichten bij jou thuis? Zo begin je eraan

Hou je ervan om yoga te doen maar heb je niet altijd zin om daarvoor de deur uit te gaan? Waarom…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom