Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Zelfstandig op reis voor innerlijke rust

Inspiratie
Gastschrijver
12/03/2024
Zelfstandig op reis voor innerlijke rust

Alleen op reis gaan is een persoonlijke reis voor zelfontdekking. Het stelt je in staat om uit je comfortzone te stappen, je angsten te overwinnen en te leren vertrouwen op je eigen beslissingen. Hoewel het ook fijn is om met familie of vrienden op vakantie te gaan, is het een absolute aanrader om minimaal één keer in je leven als solist de wereld te ontdekken. Voor wie klaar is om dit avontuur aan te gaan hebben we een paar tips.

Meenemen van je bagage

Waar je op de wereld ook naar toe gaat, of het nou binnen Europa of helemaal in Australië is, bagage is een essentieel onderdeel van je solo-reisavontuur. Het is belangrijk om zorgvuldig te plannen wat je meeneemt en hoe je dit tijdens je reis bij je draagt. Houd rekening met het feit dat je alles zelf moet dragen. Overweeg daarom om een nieuwe reistas groot aan te schaffen. Deze zijn makkelijk mee te nemen en bieden genoeg ruimte om al je persoonlijke spullen te vervoeren. Een rieten schoudertas inpakken is ook geen overbodige luxe. Als je eenmaal op je bestemming bent gearriveerd kom je hoogstwaarschijnlijk iets tegen wat je mee naar huis wilt nemen als aandenken. Extra bagageruimte om souvenirs of herinneringen mee terug te nemen is altijd handig.

Veiligheid als topprioriteit

Hoewel je vast en zeker niet een onveilige bestemming kiest voor je solo-reis, is het wel van belang dat je altijd zorgt voor je eigen veiligheid. Zorg daarom dat er thuis iemand is die weet waar je bent op de wereld. Deel regelmatig een globaal reisschema met diegene, inclusief verblijf- en contactgegevens, en stuur af en toe een bericht dat het goed met je gaat. Mocht er dan toch sprake zijn van een noodgeval, dan is deze vertrouwenspersoon in ieder geval op de hoogte. Diegene kan dan snel met je in contact komen en snel in actie komen mocht dat nodig zijn.

Wees avontuurlijk

Thuis in België of Nederland kan het prettig zijn om gestructureerd door het leven te gaan. Maar eenmaal op reis zal je zien dat je optimaal geniet als je dit loslaat. Een algemeen plan met wat je gaat doen is prima, maar spontaniteit is beter. De beste activiteiten en ontdekkingen zijn vaak degene die je van tevoren niet plant. Bovendien bieden dit soort uitstapjes de uitgelezen kans om jezelf verder te verdiepen in de lokale cultuur. Je komt makkelijker in contact met de locals en leert meer over de omgeving en de geschiedenis van de bevolking. Maar bovendien zijn deze momenten cruciaal in je zelfontwikkeling. Zonder plan, zonder de mening van je reisgenoten en zonder andere verantwoordelijkheden, ben je volledig op jezelf aangewezen. Het biedt de ultieme gelegenheid om na te denken en jezelf te ontdekken. Wat vind je nou écht belangrijk? Waar wil je de komende jaren aan werken? En hoe geef jij betekenisvolle invulling aan je leven? Zonder te veel afleiding en met veel spontaniteit krijg je de uitgelezen kans om deze vragen te beantwoorden.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom