Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Waarom originele kerstpakketten beter zijn voor de teamgeest

Inspiratie
Gastschrijver
26/10/2023
Waarom originele kerstpakketten beter zijn voor de teamgeest

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat veel bedrijven weer nadenken over het perfecte kerstpakket voor hun werknemers. Maar wat maakt een kerstpakket nu echt waardevol voor de teammoraal? Het antwoord is eenvoudig: originaliteit. Hieronder lees je een ervaringsverslag.

Een warm gebaar in koude tijden

Vorig jaar besloot ons bedrijf een verwarmd kussen te geven als kerstpakket. Niet zo’n goedkope, maar echt een pronkstuk. Vooraf werd ons (niets vermoedend) gevraagd naar onze favoriete woondecoratie kleur.

In een tijd waarin de gasprijzen hoog zijn, was dit niet alleen een praktisch geschenk, maar ook letterlijk een warm gebaar dat liet zien dat het bedrijf echt om zijn werknemers gaf. Dit originele idee werd niet alleen binnen het bedrijf besproken, maar ook daarbuiten. Werknemers vertelden hun vrienden en familie over het unieke geschenk, waardoor het bedrijf positief ter sprake kwam. Het toont aan dat een doordacht en origineel kerstpakket niet alleen de ontvanger blij maakt, maar ook verder reikt dan de muren van het kantoor.

Een gedeelde ervaring

Het moment van het uitreiken van het kerstpakket is ook van belang. Tijdens de kerstviering op het bedrijf werd het pakket aan iedereen gegeven. Het feit dat het een origineel kerstpakket was, zorgde voor gespreksstof en een gedeelde ervaring. In plaats van het standaardpakket, kregen werknemers iets waar ze echt wat aan hadden, wat bijdroeg aan een gevoel van waardering en verbondenheid.

Meten is weten

Als HR mederwerker is het essentieel om te weten hoe werknemers reageren op het kerstpakket. Door jaarlijks een werknemersonderzoek uit te voeren, kan een bedrijf inzicht krijgen in de teamspirit en de tevredenheid over secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het kerstpakket. Dit biedt waardevolle feedback en helpt bedrijven om in de toekomst nog betere keuzes te maken.

Op zoek naar een origineel kerstpakket?

Originele kerstpakketten zijn meer dan alleen een geschenk; ze zijn een uiting van waardering en kunnen bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur en teammoraal. Door goed te luisteren naar de feedback van werknemers en te kiezen voor betekenisvolle geschenken, kunnen bedrijven de band met hun werknemers versterken en een positieve werkomgeving creëren. Ben je op zoek naar een origineel kerstpakket voor 2023 kijk dan eens bij Fitbox!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom