Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Vertrouw op jouw innerlijke stem

Inspiratie
Livia Rijntalder
10/08/2023
Vertrouw op jouw innerlijke stem

Als ik niet naar mijn innerlijke stem was gaan luisteren zat ik hoogstwaarschijnlijk nog steeds in Nederland. Was ik nog steeds in afwachting van het juiste moment om een volgende stap te nemen. Waren mijn dromen nog steeds dromen en was ik vast blijven zitten in een cirkel waar ik niet erg gelukkig van werd. Gelukkig leerde ik dat er naast mijn belemmerende overtuigingen en tegenwerkende gedachten ook nog iets anders aanwezig was: mijn intuïtie. Het was destijds vreemd en nieuw om daar contact mee te maken. Ik was niet anders gewend dan beslissingen maken vanuit logische verklaringen en nam daarbij vooral zo min mogelijk risico.

Mijn innerlijke stem fluisterde me in wat ik kon doen, ik moest alleen wel zelf de stap nemen.

Neem de eerste stap.
7cf01656 8fe7 458b bf37 41347fba59b5

Al een hele tijd wilde ik op werkgebied een verandering. Het probleem was dat ik geen idee had in welke richting. Er moest iets anders en dat was alles wat ik wist. Na een vakantie naar Bonaire kwam ik op mijn werk terug en ineens ging er een heel sterk gevoel door me heen dat ik gewoon weg moest gaan. Voordat ik het wist sprak ik het hardop uit en schrok ik er zelf van. Ik besloot ter plekke dat ik mijn leven radicaal om zou gooien, zonder enig plan. Ik nam niet alleen ontslag, ik zou ook gaan emigreren naar een eiland 8000 kilometer verderop, Bonaire. Dit was absoluut niet wat mijn hoofd bedacht had.

Ergens wist ik dat dit was wat ik diep van binnen wilde. Toch vond ik het ook lastig om naar mijn intuïtie te luisteren en er maar gewoon op te vertrouwen dat het wel goed zou komen. Er was namelijk ook die stem nog die me vertelde dat ik nog geen huis had, geen nieuwe baan en ik daar helemaal niemand kende. Ondanks dat liet ik me niet tegenhouden. De angsten die er waren, gaf ik geen leiding. Wat mij hielp was om steeds weer te herhalen dat als het niet goed ging, ik altijd weer terug kon. En zo ging ik op weg naar meer vrijheid.

De keuze die ik vandaag maak, mag morgen weer een nieuwe keuze zijn.

Het vertrouwen in mijn intuïtie begon te groeien. Het was niet makkelijk geweest, zeker niet, maar ik had het wel gedaan. Langzaamaan werd ik beloond voor het volgen van mijn gevoel. Ik was losgebroken en er stond een hele wereld voor mij open. Een huis, een nieuwe baan en nieuwe vrienden, het kwam allemaal naar me toe nadat ik de keuze had gemaakt om ervoor te gaan.

Hoe doe je dat?

Het luisteren naar je innerlijke stem is niet als een kant en klaar stappenplan wat er voor je wordt neergelegd, juist niet. Je kunt het zien als kleine duwtjes in de goede richting, aanwijzingen die je helpen om de juiste stappen te nemen richting je doel. Het vereist een bepaalde ontvankelijkheid voor de tekens die er zijn, moed om er vervolgens actie op te ondernemen en vertrouwen te hebben, ook al heb je nog geen idee wat de uitkomst ervan gaat zijn.

Angsten zullen blijven bestaan, het is aan jou wat je beslist er mee te doen.

IMG 6277

Hoe meer je kennis leert maken met dit gevoel in jezelf, hoe vaker je het automatisch zal gaan gebruiken. Er zal een switch komen van luisteren naar je hoofd, naar luisteren naar je hart. Het is een kwestie van oefenen, dat zachte stemmetje ruimte geven en je gehechtheid aan zekerheid los willen laten. Geef jezelf hier de tijd voor.

Het gaat niet vanzelf.
Je zult moeten opstaan en actie gaan ondernemen. Het gaat erom dat je leert samenwerken met de ingevingen die je hebt. Achterover leunen en wachten tot het er is, dat is geen optie. Het zijn de meest subtiele ingevingen die kunnen zorgen voor een grote verandering, geef het een kans.

Volg je grootste dromen

Het laatste voorbeeld waarin ik een grote stap heb gemaakt door te luisteren naar mijn innerlijke stem, is het schrijven van mijn eerste boekWoorden voor jou, woorden voor mij”. Mijn verlangen om een boek te schrijven had ik al lang geleden weggestopt. Ik vond het te ingewikkeld, wist niet hoe het moest en besloot dat het niet voor mij was weggelegd.

Het onbekende kan zo spannend voelen en tegelijkertijd geeft het je een hoop mogelijkheden.

Tot er ineens weer een opening kwam en ik voorzichtig voelde dat die wens er nog steeds was. Er stroomden teksten als vanzelf uit me. Ik begon het op te schrijven zonder doel. Ik was er niet mee bezig dat ik daar daadwerkelijk wat mee ging doen. Meer en meer woorden vonden een weg naar mijn notitieboekje. Er een serieus boek van maken leek mij nog wat hoog gegrepen, maar die innerlijke stem bleef weer herhaaldelijk terugkomen. Zo ging ik op onderzoek uit en voordat ik het wist had ik de juiste personen om mij heen verzameld om daadwerkelijk mijn droom te laten uitkomen. Ik besloot mijn gedichtenbundel uit te gaan brengen, ik ging er 100% voor, vol vertrouwen.

Woorden Voor Mij Livia Rijntalder

Weer waren er eerst die gedachten dat ik dit niet kon, dat het financieel een te groot risico was, dat ik het eerst allemaal wat beter uit zou moeten denken. Ik wist nu dat ik de keuze had om hier naar te luisteren of dat ik de gok zou wagen. Ik wist dat mijn intuïtie mij geweldig kon leiden en het mij hoe dan ook de persoonlijke lessen zou geven die ik op dat moment kon gebruiken. Zonder er al te veel over na te denken, liet ik mijn hart de beslissing maken, mijn boek zou er komen!

Wat ik jou wens is dat je jouw intuïtie leert vertrouwen en je jouw hart kunt horen spreken.

Livia Rijntalder
Healer & Schrijver
Auteur: “Woorden voor jou, woorden voor mij”
www.travelinsidehealing.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Astrologische tendensen voor 2024

Astroloog Paul Van Egghen beschrijft de astrologische tendensen voor 2024. Na vele jaren van…

Lees meer
Astrologie

De doortocht van de orkaan Otis in Mexico: horoscoopanalyse

De orkaan Otis is in de ochtend van 25 oktober 2023 om 06.25 uur GMT door Acapulco in Mexico…

Lees meer
Inspiratie

Als je vastloopt in je leven

Velen onder ons zullen kunnen beamen dat het leven niet altijd op rolletjes loopt. Natuurlijk…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom