26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Maak eens een soundtrack van je leven: de helende kracht van muziek

Inspiratie
Amber Herstraets
08/05/2024
Maak eens een soundtrack van je leven: de helende kracht van muziek

Muziek is overal: de liedjes waar je uit volle borst bij meezingt tijdens een autorit, de filmmuziek waar de tranen van in je ogen springen, de begeleidende muziek die je opzet bij een meditatie, … Muziek is niet weg te denken. Doorheen ons leven komen we met zoveel muziek in aanraking, maar welke rol speelt muziek in ons bestaan? Welke liedjes hebben voor jou een specifieke betekenis en waarom? Welke helende rol zit erin verscholen? Maak eens een soundtrack van je leven en bundel deze nummers in een meeslepend spiritueel muzikaal verhaal over wie jij bent.

1. Ontluikende vriendschap

Je vroegste vriendschappen zijn misschien al een hele tijd geleden. Onze connecties met andere mensen beginnen van jongs af aan. Zijn er mensen uit die periode waar je nog contact mee hebt? Welke muzikale momenten heb je samen beleefd? Of zijn er specifieke liedjes die je aan hen doen denken? Aandacht schenken aan je vroege vriendschappen en erkenning geven aan deze banden schept ruimte aan je spirituele ontwikkeling. Vriendschappen die voorbij zijn, worden met liefde herdacht en vrienden die nog in je leven zijn, zal je op die manier herwaarderen.

2. (Eerste) Liefde

Summer Bloom Festival Diest en Oostende 2024 Home

Ah, ze is zo fijn: die eerste liefde. Halsoverkop of lange zinderende blikken. Met beide voeten op de grond of je hoofd in de wolken. Schrijf alle liedjes neer die jou aan deze verliefdheid doen denken. Welke betekenis heeft deze liefde gekregen in je leven? Hoe beleefde jij liefdesverdriet en welke muziek koppel je hieraan? Wat heb je over jezelf geleerd? Alles waar je aan denkt, mag een plaats krijgen. Ook latere liefdes kunnen een diepe indruk nalaten. Welke muziek blijft hangen? Welke liedjes en welke momenten wil je nooit vergeten?

3. Mijlpalen en onvergetelijke momenten

Muziek bezit de kracht om heftige emoties en herinneringen op te roepen, waardoor ze een cruciale rol speelt bij belangrijke en onvergetelijke momenten in het leven. Door liedjes te verzamelen die verbonden zijn met deze momenten, kun je die herinneringen verdiepen en koesteren waardoor ze levendig blijven, zelfs lang nadat de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Een mijlpaal kan een grote gebeurtenis zijn in je leven, zoals een huwelijk, geboorte of grote verandering. Maar het kan ook over kostbare kleine momenten gaan, zoals een onverwachte gouden dag of een onvergetelijke nacht.

Muziek bij afscheid biedt troost en een manier om emoties te uiten die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn. De liedjes die horen bij hen van wie je afscheid moest nemen, mogen mee in de playlist van je leven, omdat ze je eraan herinneren van wie je hield.

4. Afscheid

”Je levenssoundtrack blijft maar vorm krijgen, want er is immers nog zoveel muziek om te ontdekken.”

Muziek bij afscheid biedt troost en een manier om emoties te uiten die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn. De liedjes die horen bij hen van wie je afscheid moest nemen, mogen mee in de playlist van je leven, omdat ze je eraan herinneren van wie je hield. Zo creëren ze een blijvende connectie. Het beluisteren van die nummers kan helpen bij het verwerken van verdriet en het koesteren van de kostbare momenten die je met je dierbaren hebt gedeeld.

5. Spirituele ervaringen

Op bepaalde momenten kan je in contact gekomen zijn met je eigen spirituele kant. Denk eens na over welke muziek jou hierbij begeleidde. Dit kan gaan van isochrone tonen tijdens meditaties tot rustige of net opwekkende muziek bij een bezinning. Alle liedjes die belangrijk waren tijdens je spirituele reis verdienen een plaats in je levenssoundtrack.

6. Het heden

Vandaag zijn er misschien ook nummers die je graag hoort, om welke reden dan ook. Sta eens bewust stil bij welke muziek op dit moment daadwerkelijk iets betekent voor jou, want ook deze muziek mag niet ontbreken in je muzikale verzameling. Je levenssoundtrack blijft maar vorm krijgen, want er is immers nog zoveel muziek om te ontdekken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Dit zijn de populairste spirituele vakantiebestemmingen in Europa

In een tijd waarin velen van ons zoeken naar zingeving en persoonlijke groei, worden spirituele…

Lees meer
Inspiratie

Als je vastloopt in je leven

Velen onder ons zullen kunnen beamen dat het leven niet altijd op rolletjes loopt. Natuurlijk…

Lees meer
Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom