Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Hoe combineer en style je een jute vloerkleed?

Huis & Thuis
Bloom
25/10/2022
Hoe combineer en style je een jute vloerkleed?

Wil je graag een jute vloerkleed in huis halen, maar weet je niet zo goed hoe je hem moet combineren met de andere meubels en accessoires? Geen zorgen, want wij gaan je precies vertellen waar je op moet letten! Een jute vloerkleed wordt steeds populairder nu meer natuurlijke materialen hun intrede doen in de Nederlandse en Vlaamse huishoudens. Of je nu een rond of rechthoekig jute vloerkleed kiest, hier lees je precies hoe je hem het beste kunt stylen!

Een rond of rechthoekig jute vloerkleed

Eerst is het belangrijk om te weten of je een rond of rechthoekig jute vloerkleed wil. Over het algemeen geldt namelijk dat rechte lijnen en ronde vormen elkaar versterken. Heb je bijvoorbeeld een bank met een hoekige vorm, dan is het fijn om hier een rond jute vloerkleed onder te leggen. Zo wordt de harde hoek van de bank afgezwakt. Heb je juist weer meer strakke meubels, dan kun je er ook voor kiezen dit effect te versterken door te kiezen voor een rechthoekig jute vloerkleed. Dit staat namelijk mooi bij deze strakkere lijnen.

Je woonstijl en een jute vloerkleed

Ook is het een goed idee om te kijken naar de rest van je woonstijl. Jute vloerkleden passen perfect bij een landelijke woonstijl, maar staan ook prachtig in een Boheemse of industriële omgeving. Kies bijvoorbeeld voor een rustiek houten salontafel en stoere metalen lampen. Dit zorgt ervoor dat er toch nog wat contrast is in de ruimte met het jute vloerkleed. Je hoeft overigens niet een hele nieuwe inrichting aan te schaffen als je een nieuw vloerkleed wilt. Het toevoegen van een paar simpele woonaccessoires kan al een groot verschil maken!

Combineren met andere woonaccessoires

Jute wordt door zijn goudgele kleur vaak ook 'the golden fibre' of de gouden vezel genoemd. Een jute vloerkleed kun je hierdoor goed stylen met andere gouden elementen in je woonaccessoires en inrichting. Ook andere natuurlijke materialen, zoals lichtkleurig hout of rotanmeubels zijn goed te combineren met een jute vloerkleed. En als je nu écht de natuur in huis wil halen, kun je een jute vloerkleed het beste combineren met veel groene planten voor een Boheemse stijl!

Een jute vloerkleed stylen

Kortom, er zijn heel veel verschillende manieren waarop je een jute vloerkleed kunt stylen. Het allerbelangrijkste is dat je rekening houdt met de rest van de inrichting en de woonstijl die je voor ogen hebt. Of je nu kiest voor een rond of rechthoekig jute vloerkleed, met deze tips weet je zeker dat je hem perfect kunt combineren!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom