Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Stop met werken aan jezelf!

Stop met werken aan jezelf!

Wat een opmerkelijke titel voor een blog die gericht is op bewuste individuen. Laat me je echter meenemen in de logica van het niet langer moeten werken aan jezelf. Het leven kan namelijk ontzettend plezierig, moeiteloos en bevredigend voelen als je je eigen volmaaktheid kunt erkennen. Volmaaktheid? Hoor ik je nu denken. Dat klinkt misschien ver verwijderd van hoe je momenteel naar jezelf kijkt. Maar laten we eerlijk zijn, voelt het fijn, prettig en bevredigend om jezelf voortdurend kritisch te bekijken? Ik betwijfel het. Daarom gaan we verandering brengen in die mindset. Want juist iemand die bewuste keuzes maakt, kan ook bewust kiezen voor zelfliefde.

Wetenschappelijke onderbouwing

Je hebt wellicht gehoord van de onderzoeken van Dr. Masuro Emoto, de wetenschapper die aantoonde dat de moleculaire structuur van water verandert door de manier waarop we ermee communiceren. En het gaat zelfs verder dan dat: hij toonde met prachtige foto's aan dat de moleculaire structuur van water zich aanpast aan onze gedachten, aan de uitstraling van bepaalde locaties en zelfs aan geschreven woorden.

Met andere woorden: de basis van water past zich aan aan onze intenties. Dit is niet direct zichtbaar voor het blote oog, aangezien de onderzoeken werden uitgevoerd met behulp van een krachtige microscoop. En zo werkt het ook in het dagelijks leven. De manier waarop je tegen jezelf, je lichaam en je omgeving praat, denkt en uitstraalt, stuurt de structuren in je leven aan. Bedenk dat je lichaam voor minstens 70% uit water bestaat, dus besef hoe jouw lichaam steeds reageert op jouw gedachten en innerlijke dialogen.

Het toepassen van bewuste intenties

Misschien wist je dit al, maar in hoeverre pas je het toe in alle aspecten van je leven? Ik kom namelijk veel bewuste individuen tegen die geobsedeerd zijn door het constant 'beter moeten worden'. Ze zijn gefocust op groei en ontwikkeling om een superbewust persoon te worden. Begrijp me niet verkeerd, ik houd ook van bewustzijnsontwikkeling, maar ik wil graag benadrukken hoe je die groei kunt bereiken op een speelse en luchtige manier!

Veel bewuste mensen zijn voortdurend gericht op het ontdekken van waar ze iets 'verkeerd' doen, zodat het verbeterd kan worden. In het begin kan dit leiden tot snelle groei, omdat je voortdurend snelle 'verbeteringen' en aanpassingen kunt maken aan jezelf en je gedrag. Maar stel je voor dat je dit blijft doen, dat je constant bezig blijft met verbeteren en aanpassen... Kun je je voorstellen wat voor patroon je brein dan aanleert?

Je brein raakt gewend aan het zoeken naar je ‘fouten’, naar de plekken waar je nog niet goed genoeg zou zijn, naar de plekken in al je relaties en situaties waarin het nog niet goed genoeg voelt. Je brein staat na een tijdje ingesteld op: wat kan er nog verbeteren, wat is er nog niet goed genoeg aan mij, of mijn leven.

De wet van aantrekkingskracht

En daar komt de wet van aantrekkingskracht om de hoek kijken...

Volgens Wikipedia houdt de wet van aantrekkingskracht in dat gelijksoortige energie elkaar aantrekt. Het is belangrijk om te beseffen dat als je deze overtuiging hebt, je meer bevestiging zult aantrekken voor alle aspecten waar je je niet goed genoeg over voelt. Het leven stemt altijd af op jouw vibrationele uitstraling, wat betekent dat het leven je meer geeft van wat je al uitstraalt.
Eigenlijk is het heel logisch om jezelf af te stemmen op je perfectie, op je volmaaktheid, op alle gebieden waar je trots op jezelf bent. Zelfs als je op dit moment maar één ding kunt noemen waar je trots op bent, verschuift je aandacht daarmee naar een positieve vibratie. (En vanuit die vibratie zul je steeds meer dingen aan jezelf kunnen zien die je bewondert.)

We leven nu eenmaal in een vibrationele wereld waarin alles draait om het ontvangen van liefde, overvloed en mogelijkheden.
Leven in welzijn wordt bijna als vreemd beschouwd, terwijl hard werken, jezelf wegcijferen voor anderen en het dragen van de lasten van de wereld bewonderenswaardig wordt genoemd. Persoonlijk sta ik voor een bewuste wereld waarin het normaal is dat mensen zich richten op welzijn.

Als je je richt op iets wat je blij maakt, dan zal het leven direct meer van datzelfde gevoel, dezelfde vibratie bieden. Dus als je je richt op de aspecten van jezelf waar je trots op bent, waar je dankbaar voor bent en wat je waardeert in jezelf, verander je je uitstraling. En wanneer je uitstraling verandert, verandert ook je directe communicatie met het leven zelf! En uiteindelijk draait het allemaal om die directe communicatie met het leven. Jij hebt het recht om directer te communiceren met het leven zelf.

Als je wilt groeien en jezelf ontwikkelen, mag dat zeker!

Maar stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Wat is het doel van je groei en ontwikkeling?
  • Welk gevoel streef je na?
  • Hoe voel je je wanneer je optimaal bent ontwikkeld?

Precies dat gevoel is jouw directe communicatie met het leven. Je mag natuurlijk blijven groeien en ontwikkelen door je pijnpunten en worstelingen op te zoeken. Maar je kunt ook de gemakkelijke weg kiezen, het leven oordeelt niet over hoe je je ervaringen opzoekt. Jij mag kiezen welke weg het meest bevredigend voor je is. Durft je uit te proberen hoe gemakkelijk, leuk en bevredigend je groeiproces verloopt als je je uitsluitend focust op alle mooie aspecten van jezelf? Op de kanten van jezelf waar je bewondering voor hebt, waar je je mooi voelt en waar je dat heerlijke verruimende gevoel aan overhoudt? Want dat heerlijke verruimende gevoel zal je meer van hetzelfde geven. En alle andere aspecten waar je misschien nog beperkende patronen en gedachten vasthoudt, zullen vanzelf meevibreren met jouw nieuwe richting.

Ik geloof dat onze wereld een plek kan zijn waar we ons kunnen richten op welzijn.
Een gelukkig mens is immers een bron van voeding voor zijn omgeving. Als jij leert goed voor jezelf te zorgen, sta je je natuurlijke groei niet langer in de weg. Overal waar je zou moeten werken aan jezelf, belemmer je eigenlijk je natuurlijke evolutie. Groeien is het meest natuurlijke wat er is, het gebeurt toch wel; kijk maar naar de natuur. Heb je ooit een plant gezien die zich zorgen maakt over zijn groeitempo?

Je bent al heel en perfect, je hoeft je eigen beperkende gedachten alleen niet zo hardnekkig te geloven en te volgen.
Sta jezelf toe om steeds te kiezen: waar word ik blij van? Wat brengt me op dit moment in verbinding met mijn natuurlijke gevoel van verruiming? En na verloop van tijd zul je dat verruimende gevoel zo goed kennen dat je omstandigheden niet langer bepalend zijn voor je geluk. Je hebt geleerd om je geluksgevoel te internaliseren; het is een natuurlijke staat van zijn voor je geworden. En raad eens wat het leven je dan eindelijk kan bieden... Een pure samenwerking vanuit verruiming en levensgeluk! Probeer het eens uit: ontdek wie je bent als je je aandacht steeds weer richt op datgene waar je blij van wordt. Je zult versteld staan van de verschuiving die je in de komende tijd zult doormaken.

Geniet van je ontdekkingsreis!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Ontdek de kracht van belichaamde spiritualiteit

Wie was jij deze ochtend toen je je dag begon? Welk gevoel was aanwezig in je lichaam of…

Lees meer
Lifestyle

Bloom's shopping tips voor maart 2024

Iedere maand selecteert Bloom de mooiste, magische, spirituele verwennerijen speciaal voor haar…

Lees meer
Huis & Thuis

Verlicht je leefruimte: Een gids voor verschillende lampen en verlichtingsstijlen

Verlichting is een cruciaal element in elk huis. Het gaat niet alleen om het bieden van licht, maar…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom