Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Hoe kan je in deze tijden meer rust en vreugde in je leven ervaren?

Gelukkig Leven
12/04/2021
Hoe kan je in deze tijden meer rust en vreugde in je leven ervaren?

De lente is opnieuw in het land, en dat tovert meteen een kleine glimlach op ons gezicht. Een kleintje, want tegenwoordig worden ons heel wat kansen ontnomen om volop te genieten van alles wat dit mooie seizoen te bieden heeft. Hoewel het leven nog steeds deels stilstaat, draait onze gedachtenmolen soms overuren. Er wordt massaal gepiekerd en er heerst niet zelden chaos in ons hoofd. Ook nood aan rust en kleine gelukskes? Bloom to the rescue!

Master coach in de psycho-energetica Heidi Gelders geeft je 11 tips voor meer vreugde in coronatijden.

1. Ik nodig jullie uit om te durven vertragen.

Vertragen kan voor versnelling zorgen. Hoezo? Durf de tijd te nemen voor je een beslissing neemt. Zo ga je voelen of deze keuze je meer energie geeft of niet. Op deze manier kan je de correct keuze maken van de eerste keer. Vanuit de ‘langzaam maar zeker’ modus zal je direct op het goede pad zijn, gedaan met de ‘omwegen’.

2. Telkens als je ergens moet wachten kan je dit op verschillende manieren benaderen.

Stel je ziet ‘het wachten’ op zich elke keer als een momentum om in de stilte te gaan. Je kiest om bewust te ademen. Heel eenvoudig inademen via de neus en uitademen via de mond. Wachten kan een meditatieve oefening zijn.

3. Je lichaam hoort alles wat jij zegt. Maar is dat omgekeerd ook het geval?

Je lijf geeft je duidelijke signalen door omtrent wat het nodig heeft. Nu je dit artikel leest online op je gsm of computer, voel je lichaam eens. Is het rustig? Heeft het nood aan buitenlucht? Wil het gaan slapen? Heeft het honger? Luister en volg. Begin met je voeten eens naast elkaar te plaatsen. Zo kan alle spanning afvloeien. Je lichaam is je zeker dankbaar.

Vreugde en rust in coronatijden tips Bloom web

4. De hoogtechnologische tijden brengt de hele wereld recht tot in je woonkamer.

Prachtig. En toch is het ook belangrijk om regelmatig de gsm eens te laten voor wat het is. Observeer hoe vaak je naar schermen tuurt tijdens de dag. Probeer om elke keer wanneer je naar je smartphone of tablet wil grijpen, te kiezen om helemaal in het hier en nu te komen. Bewust in de ruimte kijken waar je bent. Alles wat er op dat moment is helemaal in je opnemen en totaal in het nu aanwezig zijn. Kijk, links en recht van je, voor en achter je. En geniet van dat wat er is.

5. Wanneer je dan toch je minder goed voelt, laat dit dan toe.

Ga in aanvaarding dat je een minder leuke dag hebt. Begraaf die strijdbijl in jezelf. Wees eerlijk met jezelf en laat het gewoon zijn. Vaak zijn onze angsten voor wat er is véél groter dan wat er werkelijk is. Laat je emoties toe, en aanschouw hoe je angsten wegsmelten als sneeuw voor de zon. Het is oké om niet oké te zijn.

6. Stel, je kiest ervoor om jezelf op de eerste plaats te zetten.

Jij gaat voluit voor zelfzorg en ondersteunt vanuit die modus anderen. Het mooie is dat je echt meer aanwezig zal zijn voor degene die je wenst te helpen.

7. Je authentieke zelf zichtbaar maken geeft meer energie.

Jij voelt je in je eigen energie beter én je omgeving zal je rechtlijnigheid waarderen. Op deze manier kan je gewoon jezelf zijn en heb je nergens iets ‘goed te praten’. Het is helemaal zoals het is op dat moment.

8. Als er toch iets lastig is dat je wil bespreken met iemand, spreek dan vanuit de ik-vorm.

Vertel wat het met je doet en hou het bij de feiten. Zo blijf je dicht bij jezelf en neem je geen beschuldigende houding aan.

9. Ben je ongeduldig? Leef in contact met de natuur en de seizoenen.

Elk jaar kun je er 100% op vertrouwen dat de lente, zomer, herfst en winter zullen terugkomen. Ook al ziet de natuur er ‘dood’ uit in dat laatste seizoen, er groeit iedere winter diep in de aarde een reservoir. In de lente komt dit ‘reservoir’ zichtbaar in prachtige bloei van de natuur. Stel dat in jezelf ook een reservoir is dat zich op exact de juiste tijd, de juiste plaats zichtbaar maakt?

10. Er bestaat prachtige muziek, boeiende poëzie, mooie kunst, inspirerende natuur….

Gun jezelf momenten om te genieten van al dat moois. Plan het in je agenda mocht je er niet toe komen.. Ja, concreet op datum en uur in je agenda. Dan zal je er deze keer wél toe komen om je wens te beleven. Kortom: leef en geniet.

11. Ik nodig je uit om te lezen tussen de woorden en te voelen tussen de zinnen.

Bekijk de witregels die je ziet in deze tekst. En laat de ruimte toe in jezelf. Voel voorbij dat wat er is, denk verder dan dat wat je gedachten je vertellen. Wat zou het met je doen om je beschikbaar te stellen voor zoveel goeds, voorbij datgene wat je je nu kan voorstellen? Neem het maar van mij aan, dàt geeft rust. En er is nog zoveel meer om allemaal dankbaar voor te zijn.

Heidi Gelders Bloom web

Heidi Gelders is master coach in de psycho-energetica van de coachingpraktijk Zelfrealisering. Psycho-energetica betekent de ziel, je authentieke Zelf in stroming brengen. Je ontdekt een vreugdevolle zijnservaring vanuit de Bron. In het dagelijks leven betekent dit groeien tot een krachtig, alert en bewust persoon, stabiel en zelfzeker. Rechtlijnigheid, authenticiteit en duidelijkheid zijn de basiswaarden van haar werkwijze. Heidi coacht particulieren, bedrijven en organisaties. Je kan haar ook uitnodigen als spreker.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Avontuur in de Dolomieten: Ontdek de Magie van Alta Via 1

De Dolomieten, een adembenemend bergmassief in Noord-Italië, zijn al lang een trekpleister voor…

Lees meer
Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Gelukkig Leven

Ben jij ook moe van het overmatige spiegelwerk?

Moe, moe, moe. Steeds meer zelfbewuste mensen blijven vermoeid, terwijl ze zich toch echt enorm…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom