Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Leren manifesteren: zo liggen je doelen opeens binnen handbereik

Gelukkig Leven
Bloom
26/05/2021
Leren manifesteren: zo liggen je doelen opeens binnen handbereik

Manifesteren. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar weet je ook wat het precies is? Manifesteren is eigenlijk niets meer of minder dan de wet van aantrekkingskracht. Alle gebeurtenissen in je leven, positief én negatief, heb je zelf naar je toe getrokken. Zonder dat je het weet, zend je energie uit naar het Universum. Je trekt aan wat je uitzendt en hier komt manifesteren om de hoek kijken. Want zolang jij negatieve gedachtes hebt, onzeker bent of niet lekker in je vel zit, trek jij gebeurtenissen aan die hierop aansluiten. Maar er is goed nieuws: manifesteren kun je leren. Bloom helpt je alvast op weg met vijf tips die ervoor zorgen dat jij alles manifesteert dat je hartje begeert.

The Law of Attraction

Manifesteren is gebaseerd op de wet van aantrekking. Dat betekent dat je krijgt wat je uitzendt. Alles om ons heen bestaat uit energie en elke soort energie zendt een bepaalde frequentie uit. Positieve energie heeft een hoge frequentie. Als jij een hoge frequentie uitzendt, zul je deze ook terugontvangen. Ben je neerslachtig of negatief, dan kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen waarin je nog meer negatieve dingen zult aantrekken.

Gelukkig heb je dit zelf onder controle. Positive thinking is key als het gaat om de wet van de aantrekkingskracht toepassen. Je moet positief leren denken. Sta niet stil bij de dingen die fout gaan op het moment. Richt je aandacht op wat juist wel goed gaat. Waar ben je dankbaar voor? Wat hoop je nog te bereiken? Maar manifesteren is niet alleen het hebben van positieve gedachtes. Je moet ook proactief stappen ondernemen om je dromen om te zetten naar de realiteit.

Vijf stappen om de kunst van het manifesteren onder de knie te krijgen.

1. Orden je gedachten

Wees bewust van je gedachten, ze hebben namelijk een grote invloed op je leven. Zodra je vat hebt op je gedachtes, heb jij de regie. Probeer minder te piekeren en meer te denken aan de dingen waar je nu wel dankbaar voor bent of die je nog wil bereiken in je leven. Piekeren zorgt alleen maar voor stress en dat wil je juist vermijden.

2. Leef alsof je wensen al vervuld zijn

Je zal er baat bij hebben om te leven alsof je wens al is uitgekomen. Zo trek je positieve gevoelens aan en lijkt je doel opeens nog dichter binnen handbereik. Overspoel je lichaam en geest met positieve gedachten en maak plannen in de wetenschap dat je zeker al je doelen zult bereiken. Dit zorgt ervoor dat je frequenties op een hoger niveau vibreren, een frequentie die perfect aansluit op wat je wil manifesteren.

3. Reconstrueer je ‘Ik ben’-gedachtes

"Ik ben het niet waard" of "Ik ben er niet klaar voor" zijn voorbeelden van gedachten die je vast al over jezelf gehad hebt. Werk hieraan. Je bent er namelijk wel klaar voor om je doelen te bereiken en je bent het wel waard om het leven te leiden dat je hebben wilt. Deze negatieve gedachten moet je uit je leven zien te bannen. Ze houden je frequentie laag en werken je juist tegen. Neem elke dag een paar minuten de tijd om in de spiegel te kijken en jezelf een hart onder de riem te steken. Spreek jezelf toe met de woorden: “Ik ben het wel waard. Ik verdien het om gelukkig te zijn.”

4. Focus op één doel per keer

Loop niet te hard van stapel. Je hebt waarschijnlijk, net zoals iedereen, meerdere wensen en doelen in je leven, maar richt je aandacht steeds op één doel per keer. Zorg dat je steeds een helder beeld hebt van wat je wil bereiken en hoe je dat gaat bereiken. Visualiseer de uitkomst en de weg ernaartoe. Als je op meerdere doelen tegelijk focust, kan dat juist ervoor zorgen dat je stress krijgt en dat zorgt er weer voor dat je minder lekker in je vel zit. Neem je tijd en wees dankbaar voor de doelen die je wel al behaald hebt.

5. Wees geduldig

De wet van aantrekking zorgt er niet voor dat je wensen in één nacht uitkomen. Manifesteren kost tijd. Tijd waarin je je gedachten op orde krijgt, positief leert denken en tijd waarin je een plan van aanpak maakt en volgt. Wil je bijvoorbeeld een boek uitbrengen? Dan zul je dit moeten manifesteren over een periode van een aantal weken en misschien zelfs een aantal maanden. Wees daarom niet ongeduldig, maar juist dankbaar en ga op in het proces van het uitbrengen van bijvoorbeeld een eigen boek. Je werkt naar je doel toe en daar mag je trots op zijn.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Trouwen of een zaak opstarten op basis van de maanstanden • incl. maanstanden 2024

Op basis van de maanstanden je huwelijksdatum plannen of een zaak opstarten? Het kan! Alles wordt…

Lees meer
Spiritualiteit

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

3 tips om beter voor jezelf te zorgen

In de hectiek van het dagelijks leven vergeten we vaak één van de belangrijkste dingen: onszelf.…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom