Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Boekreview: Schrijven naar bewustzijn, ontdek je ware verhaal

Gelukkig Leven
Bloom
22/04/2022
Boekreview: Schrijven naar bewustzijn, ontdek je ware verhaal

Wie ben jij écht? Waarom ben je hier? Wat heb jij te doen hier op aarde? Schrijven naar bewustzijn kan je helpen om op deze vragen een antwoord te vinden. De persoonlijke verhalen, inzichten en schrijfmeditaties die auteur Joey Brown met je deelt, leiden je langzaam maar zeker een vernieuwd bewustzijn in: hoe zit het verhaal dat je van jezelf kent in elkaar en hoe wil jij je leven vanaf nu gaan ervaren? Hoe laat je los wat oud is en hoe herschrijf je wat je niet meer past? Als je je verhaal verandert, verandert je hele leven!

“Dit boek daagt je uit jezelf vrij te schrijven.”

Start vandaag nog een wonderlijke en diepgaande schrijfreis.
Zet jezelf in beweging, met zoiets eenvoudigs als de punt en een lijn.

Schrijfmeditatie? Punt-lijn-meditatie?

“Jouw nieuwe leven start bij de punt.” Meteen bij het begin nodigt de auteur je uit om de pen op te pakken en een punt neer te zetten op een lege bladzijde van je schrijfboek. Zo start de punt-lijn-meditatie®, Joey’s basismethode voor schrijfmeditatie. Het is een – doodeenvoudige - methode die je leert te zakken in je lichaam, in verbinding met je essentie, je ware zelf. Je brengt je aandacht over op het papier - niet met het doel om een bestseller te schrijven, maar om je geest en je aanwezig zijn in het hier en nu te trainen. Je pen hoeft niet ‘goed’ te zijn om de kracht van schrijfmeditatie te kunnen ervaren. Je schrijft niet omdat je iets perfects wilt creëren, maar je schrijft met als doel jezelf beter te leren kennen! Schrijfmeditatie helpt je om woorden te vinden voor wat er vanbinnen werkelijk speelt, bijvoorbeeld voor verlangens die je nooit eerder durfde uit te spreken.

Schrijven naar binnen, boven en buiten

”Zelfs als je niks hebt met schrijven, dan nog brengt dit boek je precies de verandering die je zo verlangt.”

Het boek bestaat uit drie grote delen, die je helemaal in je eigen tempo kunt lezen en verwerken. Haast je daarbij vooral niet! Je kunt als je dat wilt weken of maanden over dit boek doen, en elke dag een beetje schrijven.

In deel 1, Schrijven naar Binnen, start je de reis naar jezelf. Met de pen onderzoek je al je innerlijke laagjes. Uiteindelijk kom je uit bij jouw doel in het leven, je raison d’être. In deel 2, Schrijven naar Boven, focus je op de verbinding met je Hogere Zelf, jouw belangrijkste kompas voor de zoektocht naar je levensmissie. In Schrijven naar Buiten, het derde en laatste deel, spoort de auteur je aan om opnieuw geboren te worden, en met al je opgedane wijsheid opnieuw het leven in te stappen. Trouw aan je missie en je boodschap, ga je opnieuw vorm geven aan je leven.

Inspirerende verhalen

Schrijven naar bewustzijn leest ontzettend makkelijk en het is bovendien een doorleefd en doorvoeld boek. De auteur deelt ervaringen, verhalen en anekdotes uit haar eigen proces. Ze benoemt - soms moeilijke, confronterende - dingen zonder oordeel. Ze reikt nieuwe manieren van kijken en luisteren aan, van aanwezig zijn bij jezelf en bij je schrijven. Ze moedigt je aan vooral niet bang te zijn. Inspiratie haalde ze ook uit de talloze verhalen van zinzoekers die de voorbije jaren deelnamen aan haar retraites. Ze kent de innerlijke doolhof, en alle dingen die je daar kunt tegenkomen, juist omdat ze ook zelf dat pad bewandeld heeft.

Voor wie is het interessant?

Schrijven naar bewustzijn is voor iedereen die op zoek is naar zingeving, bewustwording en verdieping. Bewust omgaan met jezelf, met anderen, met wat je hart je ingeeft. Bewuster omgaan ook met de woorden die je hanteert (de grootste gesprekken die je dagelijks voert zijn immers de gesprekken met jezelf!). Maakt dit boek dan ook een betere schrijver van jou? Ja, uiteraard! Het is niet het hoofddoel van dit boek, maar het gebeurt wél, zo’n beetje vanzelf.

Wie is joey brown

Bloom Boekreview Joey Brown Schrijven Naar Bewustzijn

De Vlaamse Joey Brown (1976, België), is auteur, schrijfcoach en bewustzijnscoach. Centraal in haar werk staan stilte, zingeving en bewustwording.

In 2010 kwam ze in een persoonlijke crisis terecht. Joey nam het drastische besluit om het leven zoals ze het kende voorgoed achter zich te laten en zich voor onbepaalde tijd terug te trekken in stilte en meditatie. Wie ben ik eigenlijk echt en waarom loop ik hier op aarde rond? Op deze vragen zocht ze antwoord, met de pen. Deze reis naar binnen werd een heftig proces. Tegelijkertijd voltooide ze opleidingen als systeemtherapeut en als innerlijke kind therapeut en deed tal van aanvullende workshops en trainingen om steeds meer inzicht te krijgen in de diepere en onbewuste lagen van de menselijke geest.
Na drie jaar reizen en zoeken settelde ze zich op Ikaria. Vanuit het niets bouwde ze een nieuw leven op. Ikaria daagde haar uit, om de vragen waarop ze nu dacht een antwoord te hebben, haarscherp te stellen: wat wil je nu echt?

Schrijven naar bewustzijn,
ontdek je ware verhaal

Schrijven naar bewustzijn Cover Joey Brown

Auteur: Joey Brown
ISBN: 9789401304238
Pagina’s
: 256
Uitgever
: Uitgeverij Altamira
Prijs
: €18,99
Te koop
: in de boekhandel,
via www.joeybrown.be en www.bol.com

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Waarom originele kerstpakketten beter zijn voor de teamgeest

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat veel bedrijven weer nadenken over het perfecte…

Lees meer
Astrologie

De aardbeving in Nepal op 3 november 2023: een horoscoopanalyse

Een verwoestende aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter trof op 3 november 2023…

Lees meer
Astrologie

De belangrijkste astrologische gebeurtenissen in november 2023

In dit artikel tref je de belangrijkste astrologische gebeurtenissen voor november 2023. Je hoeft…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom