Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Boekreview: Lief voor jezelf - Ellen Hartl

Gelukkig Leven
Bloom
11/05/2023
Boekreview: Lief voor jezelf - Ellen Hartl

Het boek 'Lief voor jezelf' van auteur Ellen Hartl is een magische handleiding voor het omarmen van zelfzorg en zelfliefde in je leven. Naast de verhelderende inzichten die Ellen geeft, staat het boek boordevol oefeningen, meditaties, technieken en rituelen waarmee je op een praktische wijze zelfzorg en zelfliefde kunt integreren in je dagelijkse leven. De handvaten die Ellen in haar boek aanreikt, zijn stuk voor stuk laagdrempelig en onmiddellijk toepasbaar. Het boek bundelt praktische spiritualiteit voor iedereen. De band met je lichaam verbeteren, je emoties doorgronden, je gedachten onderzoeken en je weg vinden naar meer plezier, genot en voldoening, het zijn maar enkele van de vele items die aan bod komen. Met behulp van de affirmaties die de rode draad vormen doorheen het boek, krijgt je persoonlijke groei een extra boost. Meer zelfzorg en zelfliefde toelaten en verwelkomen, is het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven.

Lief voor jezelf: een gids voor zelfzorg & zelfliefde

Een kijkje in het boek

Dit boek vertrekt vanuit een holistische benadering. Niets kan bestaan zonder het andere. Door het ene aan te pakken, zet je de rest ook in beweging. Je bestaat uit je fysieke lichaam, je geest, je emoties en je persoonlijkheid. Om zelfzorg en zelfliefde volledig te implementeren, staan er in dit boek oefeningen en technieken die betrekking hebben op deze vier aspecten. Dit boek pleit voor:

  • meer (zelf)zorg voor je fysieke lichaam: een liefdevol contact met je eigen lichaam is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bovendien helpt het om jezelf graag te blijven zien. Dankzij dit boek krijg je de mogelijkheid om de band met je lichaam te verbeteren. Stap voor stap, oefening per oefening, groeit de liefde voor je lichaam. Want een goede band met je lichaam resulteert in een gelukkig mens.
  • meer (zelf)zorg voor je emoties: je emoties begrijpen en positief benaderen doet je groeien als mens. Gevoelens en emoties zijn middelen om meer zorg en liefde te genereren. Dit boek helpt je om alle emoties te waarderen en nieuwe inzichten te verwerven.
  • meer (zelf)zorg voor je gedachten: je eigen gedachten kiezen is een krachtige manier van zelfzorg en zelfliefde. Je leert naar je (on)bewuste gedachten te luisteren, je gedachten te selecteren, rust te brengen in je hoofd en op efficiënte wijze je eigen waarheid te vinden. Als bonus leer je je eigen affirmaties creëren.
  • meer (zelf)zorg voor wie je bent: omdat je meer bent dan je fysieke lichaam, je emoties en je gedachten, ga je in dit hoofdstuk dieper in op je intuïtie, je wijsheid, je wil en je innerlijke kracht, om op die manier je ware identiteit te ontdekken en deze te voeden met zorg en liefde.

Wie is Ellen Hartl?

Lief voor jezelf Ellen Hartl Boekreview Bloom 2304 Profielfoto

Ellen Hartl is doordrongen van spiritualiteit. Dit is haar manier om het leven te aanschouwen. Al van kindsbeen af ziet ze de wereld door een spirituele bril. In 2010 begon ze als spiritueel coach haar wijsheid en inzichten te delen om anderen te helpen. Sinds 2020 focust ze zich volledig op het schrijven van boeken en artikels, het samenstellen van een podcast en het geven van lezingen in Vlaanderen. Ellen is tegelijk een pragmaticus en wil de wereld tonen dat spiritualiteit ook zeer praktisch en hedendaags is. Ze hanteert daarvoor graag de slagzin 'Spiritualiteit op hoge hakken'.

Waarom Ellen Hartl dit boek heeft geschreven?

Na zelf een zware depressie en een burn-out te hebben gehad, en met de kennis dat je dan alle steun en liefde kan gebruiken die er te rapen valt, is Ellen beginnen inzien welke wijsheid uit haar geschreven wenste te worden. Dit boek is gestart als haar persoonlijke handleiding voor zelfzorg en zelfliefde. Het bevat alle meditaties, oefeningen en rituelen die zijzelf heeft uitgevoerd en vandaag nog uitvoert, wanneer het goed gaat, maar zeker ook wanneer het wat lastiger is. Ellen geeft je alles mee, en dit op een praktische manier.

Reacties van lezers

‘Het boek dat je in je kast moet hebben als je aan zelfzorg wil doen. Eenvoudige oefeningen, een heldere uitleg en met veel enthousiasme geschreven. Je voelt dat de auteur vanuit haar ziel meegeeft hoe jezelf graag te zien.’ – S –

‘Een aanrader voor eenieder die worstelt met zichzelf. In dit boek staan bijzonder nuttige tips en affirmaties’ – M –

‘In een toegankelijke stijl geschreven. De lezer voelt zich direct aangesproken.’ – Biblion –

Lief Voor Jezelf Ellen Hartl Cover
Lief voor jezelf

Auteur: Ellen Hartl
Prijs
: €19,97
215 pagina's
ISBN
: 9781913980108
Paperback

Te bestellen via

bloom.be
/ Standaard Boekhandel / Bol.com / ...

Een gesigneerd exemplaar kan je bestellen via de website: www.hartl.be

Ellens Socials

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Volle Maan in Stier • 28 oktober 2023 • Geloof in jezelf

In 2023 zijn er nog drie Volle Manen en de eerste daarvan zien we zaterdag 28 oktober om 22u23. De…

Lees meer
Spiritualiteit

Omgaan met trans­generationeel trauma

Familietrekjes, iedereen heeft en iedereen heeft er ook wel eens last van. Zo staat mijn…

Lees meer
Inspiratie

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom