26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Een trouwbelofte is geen zielenbelofte: “Een scheiding is soms nodig om te groeien.”

Column
Birgitte Bosch
15/07/2021
Een trouwbelofte is geen zielenbelofte: “Een scheiding is soms nodig om te groeien.”

Relaties die stranden zijn altijd al een gevoelig onderwerp geweest. Vooral als het getrouwde koppels betreft die door een scheiding heen moeten. Hoewel een scheiding in het verleden een schande was, is dat vandaag de dag gelukkig niet meer het geval. Een scheiding hoeft niet iets negatiefs te zijn. Beloftes door mensen gemaakt zijn niet bestemd om voor eeuwig te duren. Enkel de zielenbeloftes zullen de tand des tijds doorstaan. Birgitte Bosch legt in haar column het verschil tussen deze beloftes uit.

Scheidingen, familieruzies en koppels die uit elkaar gaan. Het is vandaag de dag schering en inslag. We kijken er niet meer van op. Dat wat dertig of veertig jaar geleden gezien werd als een schande, is vandaag de dag een heel normaal gegeven. Bijna. Want nog altijd gaat een scheiding gepaard met beschuldigingen, verwijten en schaamte. De koppels die te maken krijgen met een scheiding hebben een lange moeilijke weg voor zich liggen. Een gemakkelijke tijd ligt er niet in het verschiet. Zeker niet wanneer er kinderen in het spel betrokken zijn. Ook zij zullen een deel van de rekening krijgen. Een universele wet zegt dat wat nodig is, er zal zijn. En de nood is ontstaan, er is een roep van binnenuit. Gemakkelijk is een scheiding nog altijd niet. Maar de laatste dertig jaar is er veel meer vrijheid en begrip ontstaan. Er blijft echter nog altijd veel werk aan de winkel om een scheiding liefdevoller, rustiger en eerlijker te laten verlopen.

In de zomer van 2013 daalde er een hoge godinnenenergie over ons neer. De leringen van de verheven lichtmeesters kwamen in het teken van zielsverwantschappen, zielsverbondenheid en zielsbeloften te staan. De behoefte naar vrijheid nam aanzienlijk toe. Toentertijd rommelde het al langer in mijn eigen relatie. Ik ontving in die periode ook een aantal visioenen en zielendromen die mij de weg wezen. Er was geen ontkomen aan. Mijn relatie zou stranden en we zouden verwikkeld raken in een scheiding. Helaas was dat niet alleen het geval bij mij, maar het trof ook veel andere stellen. Wat was er toch gaande?

Laat het schuldgevoel los

Tijdens mijn dagelijkse koffiepraatje met de lichtmeesters vroegen zij mij het schuldgevoel los te laten en de situatie vanuit een andere hoek te bekijken. Scheiden is tegenwoordig mogelijk, omdat er behoefte aan is. We leven in een tijd waarin we meer doen. We groeien, werken en evolueren meer dan vroeger. Tijdens ons leven worden er meer deuren geopend. Waar we vroeger twee of drie mensenlevens nodig hadden om een aantal levenslessen te leren, doen we dat nu gemiddeld in één leven. Niet verwonderlijk dus dat het bij veel mensen niet lijkt op te houden.

De meesters wisten me ook te vertellen dat de levensverwachting vandaag de dag veel hoger ligt dan voorheen. Vroeger werd je gemiddeld maar veertig of vijftig jaar oud en een trouwbelofte tot ‘de dood ons scheidt’ was dan ook veel realistischer om vol te houden. Echter in ons tijdperk leven we langer. We worden bewuster en komen we meer tot het besef dat samenblijven omwille van de kinderen, het eigendom of vanwege financiële zekerheid niemand gelukkiger maakt. En geluk moet aanwezig zijn in ons leven.

Hetgeen dat door het goddelijke werd samengebracht, zal niet gescheiden worden.

Birgitte Bosch

Een zielenbelofte of een belofte geboren uit het ego?

Voor we als mens incarneren worden er vanuit de ziel afspraken en beloften gemaakt, ook wel zielenbeloftes genoemd. Deze beloftes zijn van belang voor het leven of zelfs meerdere levens. Als mens maken we ook afspraken en beloftes, maar deze zijn tijdelijk. Deze worden vanuit het ego of vanuit onwetendheid gemaakt en zullen een mensenleven niet doorstaan. Zielenbeloftes echter wel. Hetgeen dat door het goddelijke werd samengebracht, zal niet gescheiden worden. Een waar gegeven.

We worden omring door oude en jonge zielen en iedereen handelt naar hun eigen kunnen en bewustzijn. Een scheiding heeft zo moeten zijn. Onze zielen scheiden hun wegen omdat ze niet langer op elkaars pad kunnen verder groeien. Beide partijen zullen er krachtiger uitkomen en leren van deze ervaring. Mijn eigen scheiding ervaarde ik als een verwarrende periode. De twijfel sloeg ontelbare keren toe.

Bij twijfel kun je dan ook altijd om raad vragen bij je eigen ziel. Je zult dan tekenen op je weg ontvangen die je zullen leiden. Belangrijk is om je gevoel en intuïtie te volgen. Vraag het aan je ziel door in een stille omgeving de stilte in je op te nemen. Als alles stil is, is het eerste dat in je opkomt het antwoord op je vraag. Twijfel hier niet aan. Het kan helpen om voor het slapengaan even te mediteren en de stilte op te zoeken. Tijdens onze slaap gaan we namelijk naar onze ziel toe en vertrekken we op zielenreis. We keren rond één, drie en vijf uur ’s nachts terug. Als je dan je droomt kunt herinneren, dan weet je zeker je een zielendroom of visioen ontvangen hebt. Vertrouw hier op en op je gevoel. Je ziel zal je de weg wijzen.

En andere verbindingen?

Maar dit telt niet alleen voor echtscheidingen. Ook vriendschappen en familiebanden zijn onderhevig aan het lot van de zielen. Wat als het niet meer past? Waarom laten we elkaar dan niet los zonder ruzie en verwijten? Gun elkaar de vrijheid om los te laten. Mensen doorlopen in hun leven verschillende fases en vooral mensen met een verhoogde sensitiviteit zijn eerder geneigd om druk feestgeruis en het stappersleven achter zich te laten en bepaalde banden te verbreken.

De druk in het leven is anders te hoog. Lichtmeesters leren ons dat we niet altijd hoeven te voldoen aan deze druk en deze verwachtingen. Als we dat wel doen, dan lopen we onze ware plicht voorbij. Namelijk het volgen van ons innerlijk licht. Alleen zo kunnen we de ruimte creëren voor wat we zelf nodig hebben in het leven en wat we van het leven verwachten. Wij mensen vinden het dikwijls heel moeilijk om onze comfortzone te verlaten en tot verandering te komen. Dus komen we in het leven gebeurtenissen tegen die ons daarnaartoe brengen. Want zonder verandering is er ook geen kans op verbetering.

Gelukkig zijn niet alle relaties gedoemd om te stranden. Veel relaties en vriendschappen zijn wel bestemd voor het leven. “Mama, ben jij nooit bang dat we ruzie krijgen en elkaar nooit meer willen spreken?” vroeg mijn dochter ooit eens aan mij. “Nee, lieverd. Ik ben daar nog geen moment bang voor geweest. Onze zielen hebben elkaar de belofte voor het leven gegeven.”•

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Omgaan met trans­generationeel trauma

Familietrekjes, iedereen heeft en iedereen heeft er ook wel eens last van. Zo staat mijn…

Lees meer
Spiritualiteit

Negatieve energie: do's & don'ts bij het gebruik van witte salie

Je eigen energie of een oude en negatieve energie van iemand anders of een plek zuiveren: dit wordt…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De positieve effecten van hardlopen op je mentale gezondheid

Hardlopen is misschien wel één van de meest populaire vormen van beweging als het gaat om het…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom