26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Top 5 astrologische transits en events in augustus 2022

Astrologie
Bloom
04/08/2022
Top 5 astrologische transits en events in augustus 2022

In dit artikel tref je de top 5 astrologische transits en kosmische events voor augustus 2022. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de actuele planetaire bewegingen, ook wel transits genoemd, hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten en transits we mogen verwachten in augustus 2022.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2022 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie worden planeten veelal onderverdeeld in binnenplaneten en buitenplaneten. Daarbij staan de planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars bekend als binnenplaneten.

Onder buitenplaneten noteren we dan Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Echter is er een nog een andere onderverdeling mogelijk, welke een opsplitsing maakt tussen persoonlijke planeten, sociale planeten en generatieplaneten.

  • Onder persoonlijke planeten vallen de Zon, Maan, Mercurius, Venus en Mars, aangezien deze de persoonlijkheid van het individu vorm geven.
  • De sociale planeten - Jupiter en Saturnus - vertellen veel over hoe een persoon zich verhoudt tot de bredere sociale kring, specifiek in schoolse of religieuze omgevingen (Juputer) en werk en carrière (Saturnus).
  • De drie generatieplaneten of transpersoonlijke planeten - Uranus, Neptunus en Pluto - bewegen langzamer. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en worden daarom ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. Deze generatieplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in augustus 2022

”Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you. - Dane Rudhyar”

Mercurius in Maagd - 04 augustus 2022

Op 04 augustus 2022 om 09.01 uur zal Mercurius zijn eigen teken Maagd ingaan. De planeet van communicatie, intelligentie en de geest stimuleert hiermee vooral degenen geboren onder een Zon of Ascendant in Maagd. Het onberispelijke karakter van de Maagd en de intellectuele eigenschappen van de planeet creëren hiermee een prima klimaat om een aantal lastige en vervelende administratieve klusjes van de baan te helpen. Onder deze transit ben je gezegend met een heldere, analytische geest. Eventuele tik- en/of rekenfoutjes heb je zo uit je paperassen gevist.

Volle Maan in Waterman - 12 augustus 2022

Op vrijdag 12 augustus 2022 om 03.37 uur bevindt de Volle Maan zich in het luchtteken Waterman. De Zon beweegt zich op dat welbepaalde moment door het vuurteken Leeuw. Twee zeer uiteenlopende energieën die voor een dubbel gevoel kunnen zorgen onder deze Volle Maanfase. Een conflict tussen hoofd en hart, tussen gevoel en verstand, kan zeker niet uitgesloten worden. De Waterman is idealistisch ingesteld en streeft naar een betere wereld voor iedereen, de Leeuw daarentegen is veel meer geïnteresseerd in zijn eigen leven en hoe deze te verbeteren. Éen ding is zeker: een onstuimige Volle Maan is op komst.

Saturnus/Uranus-vierkant - 14 augustus 2022

Tussen 14 en 22 augustus 2022 noteren we opnieuw een vierkantsaspect (90°) tussen Saturnus, de planeet van verantwoordelijkheid en beperking, en Uranus, meester van de rebellie en de revolutie. Dit harde aspect kan een beperking van de vrijheid betekenen. Coronamaatregelen die nog maar eens worden opgelegd, of een nieuwe lockdown, het zijn maar enkele voorbeelden van alles wat deze zomer onze vrijheid aan banden kan leggen. En zelfs als het niet zo'n vaart loopt, dan nóg ervaar je een algemeen gevoel van restrictie.

Uranus Retrograde - 24 augustus 2022

Rond 24 augustus 2022 begint de planeet van intuïtie, rebellie en revolutie aan zijn – schijnbaar - achterwaartse beweging. Tijdens de retrograde loop van deze buitenplaneet voelt het alsof de tijd stilstaat. Heerlijk als je vrijaf hebt of op vakantie bent, maar een ware nachtmerrie als je bepaalde doelen moet halen. De drang naar vrijheid is groot, vandaar dat je alles en iedereen zult willen loslaten die jou niet langer kunnen dienen. Hoe vlugger, hoe beter. Tijdens de retrogradebeweging van Uranus in het aardeteken Stier zal je de drang voelen om beperkende structuren en/of maatregelen te doorbreken. Misschien dat je niet langer onder een vast contract wil werken, maar eerder als ondernemer aan de slag wil gaan.

27 augustus 2022 – Nieuwe Maan in Maagd

Op 27 augustus 2022 om 10.15 uur vinden we de Nieuwe Maan in het aardeteken Maagd. Eigenschappen van de Maagd kan je onder meer als analyserend en kritisch, nuchter (aards) en perfectionistisch invullen. De Maagd is doorgaans betrouwbaar, bescheiden en zelfs wat aan de verlegen kant. De meeste Maagden blijven liever op de achtergrond en laten liever niet te veel van zichzelf zien. Maagden staan erom bekend dat ze meestal beschikken over een haarscherp verstand en zijn meesters in het observeren en analyseren van problemen en komen daarna dan met de meest simpele en vooral praktische oplossingen op de proppen. De Nieuwe Maan is een periode om doelen te stellen, projecten uit te dokteren en dromen achterna te jagen. Wend de eigenschappen van de Maagd dan ook aan om je plannen van een vliegende start te voorzien.

Volg de astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Theeblaadjes lezen: je toekomst in een kopje thee

Benieuwd naar de toekomst? Wil je weten welke gebeurtenissen er nog voor jou in het verschiet…

Lees meer
Spiritualiteit

Herstel je band met Moeder Natuur

Een groot deel van ons heeft de band met Moeder Natuur verloren. Om die band te herstellen, is er…

Lees meer
Astrologie

Astrologie: bereken je dominante planeet

Astrologie is een heel fascinerend kennisdomein, waar de stand van de hemellichamen bij je geboorte…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom