26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

De top 5 astrologische gebeurtenissen in juli 2023

Astrologie
Bloom
06/07/2023
De top 5 astrologische gebeurtenissen in juli 2023

In dit artikel tref je de top 5 astrologische gebeurtenissen voor juli 2023. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde astroloog te zijn om te beseffen dat de planeten een grote invloed op ons uitoefenen. Alle levensdomeinen worden beïnvloed door de planetaire bewegingen hoog boven ons hoofd. Hoewel we onmogelijk in een glazen bol de toekomst kunnen ontwaren, biedt astrologie ons toch een mogelijkheid om een glimp van de toekomst op te vangen. Ontdek hier welke planetaire aspecten we mogen verwachten in juli 2023.

Waarom is het handig om de planeetstanden van 2023 te kennen?

Aan de hand van de plaats van de planeten en hun reis door de sterrenbeelden (beter is in feite: 'dierenriemtekens') kunnen we ons voorbereiden op bepaalde gebeurtenissen en bepaalde emoties beter kaderen. Planeten hebben namelijk een uitwerking op ons leven en onze maatschappij. In de Westerse astrologie kennen we binnenplaneten en buitenplaneten. Voorbeelden van 'binnenplaneten' of 'persoonlijke planeten' zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. Deze planeten bewegen zich sneller door de sterrenbeelden of dierenriemtekens en hebben daardoor een grotere invloed op je dagelijks leven.

Neptunus, Uranus en Pluto behoren volgens de Westerse astrologie tot de 'buitenplaneten' of 'transpersoonlijke planeten'. Zij reizen veel trager door de sterrenbeelden heen. Soms verblijven ze jaren in hetzelfde teken en daarom worden ze ook wel generatieplaneten genoemd. Deze hebben ook een invloed op je dagelijkse leven, maar dat is veel minder merkbaar. De buitenplaneten vertellen ons eerder iets over de algemene tendensen van een generatie.

Planetaire bewegingen in juni 2023

”“Astrology is one of the oldest and most accurate tools known to mankind.” — Chris Flisher”

Mars in Maagd - 10 juli 2023

De planeet Mars zal vanaf 10 juli tot en met 27 augustus 2023 het teken Maagd doorkruisen. Dit brengt talrijke mogelijkheden met zich mee om je leven te verbeteren. Deze reis van Maagd treft iedereen en dus niet alleen degenen die geboren zijn onder het teken Maagd. De combinatie van de planeet Mars en het teken Maagd zorgt voor ongekende efficiëntie. Nu is dan ook het perfecte moment om zaken af te ronden, projecten op te starten en je carrière naar een hoger niveau te tillen. De energie van Mars in Maagd is het laatst duwtje in de rug dat je nodig hebt om actie te ondernemen. Deze energie kun je toepassen in alle aspecten van je leven zoals in je professionele leven, maar ook bijvoorbeeld in je gezinsleven. Mars doet er ongeveer twee jaar over om zijn tocht rond de zon af te werken en door alle tekens van de dierenriem te reizen. Deze efficiënte flow dient zich dus niet geregeld aan.

Mercurius in Leeuw - 10 juli 2023

Op 10 juli 2023 zal Mercurius zich verplaatsen naar het vurige rijk van de Leeuw. In dit moedige teken word je aangemoedigd om je stem te laten horen en jezelf te laten zien in de komende tijd. Laat je innerlijke leeuw brullen en wees niet bang om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Je bent hier met een doel en het is tijd om dat te omarmen.

Nieuwe Maan in Kreeft - 17 juli 2023

Op maandag 17 juli 2023, precies om 20:31 uur, vinden we de nieuwe maan in het emotionele waterteken Kreeft. Deze nieuwe maan markeert het begin van een prachtige reis naar vernieuwing en transformatie. Het is een uitnodiging om diep naar binnen te keren en aandacht te schenken aan alles wat te maken heeft met huis en thuis. Deze nieuwe maan roept je ook op om jezelf te omarmen en voor jezelf te zorgen. Het is tijd om een nieuwe selfcare routine te omarmen en jezelf te voeden op emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Luister naar de fluisteringen van je ziel en ontdek welke zorgzame rituelen je kunnen ondersteunen op je pad van groei en welzijn.

Venus Retrograde in Leeuw - 22 juli 2023

De zomer van 2023 wordt er een met vele uitdagingen. In juli 2023 lopen niet minder dan vier (!) planeten retrograde, namelijk Saturnus, Neptunus, Pluto en Venus. We zullen ons in elk geval moeten bezinnen over alle soorten relaties, dus zowel de relatie met jezelf, met je geliefde en je familieleden als die met zakelijke partners. Waar haal je voldoening uit? Wie inspireert je? Wie geeft je energie? Wie haalt het beste in je naar boven? Dat zijn de mensen met wie je zoveel mogelijk tijd zou moeten spenderen. Neem gerust afscheid van diegenen die jou het leven bemoeilijken en die jou op de een of andere manier negatief beïnvloeden. Met Venus Retrograde is de kans overigens zeer reëel dat dit vanzelf gebeurt.

Maar wanneer Venus retrograde beweegt, 22 juli t/m 4 september 2023, staan ook thema's centraal die te maken hebben met je hart en je creativiteit. Hoe is het gesteld met je zelfexpressie en je creativiteit? Kun je jezelf voldoende tot uitdrukking brengen, en zo niet, wat blokkeert je? Sta stil bij deze vragen en probeer je leven op een positieve en liefdevolle manier vorm te geven. Vooral de Leeuw, ascendant Leeuw en de overige vuurtekens Ram en Boogschutter krijgen nu heel wat op hun bord.

Mercurius in Maagd - 28 juli 2023

Op 28 juli 2023 verlaat Mercurius de vurige Leeuw voor de nauwkeurige Maagd. Mars, altijd klaar voor actie, wordt nu uitgedaagd om zijn enthousiasme te kanaliseren in het zorgvuldig hanteren van details. Het is een periode waarin je gevraagd wordt om je aandacht te richten op het afhandelen van losse eindjes na een relatiebreuk, het creëren van een diepere en meer intieme band, of het perfectioneren van projecten die van onschatbare waarde zijn voor jouw groei. Hoewel het misschien als een rem kan voelen op je plannen, biedt Mars in Maagd je de gelegenheid om een solide basis te leggen en te bouwen op duurzaamheid. Neem de tijd om elk detail te onderzoeken, elke steen in de fundering zorgvuldig te plaatsen. Het is in deze zorgvuldigheid dat je waardevolle lessen en inzichten zult vinden, die je kunnen ondersteunen op je pad naar succes en vervulling.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong…

Lees meer
Astrologie

25 maart 2024 • Volle Maan in Weegschaal met gedeeltelijke maansverduistering

Op maandag 25 maart 2024 om 09:00 uur staat de Volle Maan in het diplomatische sterrenbeeld (of…

Lees meer
Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom