Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Je horoscoop: leven en werken met de kosmische energieën

Astrologie
Stefaan Dierick
10/11/2021
Je horoscoop: leven en werken met de kosmische energieën

Astrologie is een handige tool om jezelf en je toekomst beter te begrijpen. Want de belangrijkste vraag die wij onszelf kunnen stellen is: ‘Wie ben ik?’ Eens je deze levensvraag weet te beantwoorden, ben je in staat om je huidige situatie en je eigen toekomst beter te begrijpen en te duiden. Doorgewinterde astroloog Stefaan Dierick benadrukt in deze bijdrage waarom astrologie zo belangrijk is en hoe je deze kosmische energieën volop kunt benutten.

In de astrologie baseren wij ons op een sterrenhemel zoals die er 2000 jaar geleden uitzag. Het besef dat alles aan deze sterrenhemel ondertussen een beetje verschoven is, zet je diep aan het nadenken. Gedurende duizenden jaren verschuift de draaiing van de aarde. Hierdoor loopt de Zon vandaag de dag in andere tekens dan origineel het geval was. Zelf evolueert de astrologie natuurlijk ook mee met de inzichten en het bewustzijn van de totale wereldbevolking. Maar in mijn ogen heb je het best nog respect voor de basisbegrippen van de astrologie.

In onze westerse astrologie werken we met twaalf dierenriemtekens die elkaar iedere maand afwisselen. In het Oosten gebruiken ze net zoals de westerse Astrologie ook twaalf sterrenbeelden. Maar in tegenstelling tot onze westerse astrologie is er niet iedere maand een ander dierenriemteken aan de beurt, maar ieder jaar. Maar in feite speelt het geen rol hoe we de zaken benoemen. En ook als de zaken hierboven iets verschuiven, is dat oké. Want uit een bepaalde band rond de aarde, uit een bepaalde regio uit die enorme kosmische ruimte daalt een invloedrijke energie neer op ons. Dat is waar astrologie om draait. We zijn onderhevig aan de energie van verschillende hemellichamen. Een gegeven dat niet te ontkennen valt. Denk maar eens aan de maan en haar invloed op de getijden van de zee, of zelfs op je emoties. Of wat dacht je van een brandende zon in juli ? Herken jij die energie ? Ik denk het wel!

Elk soort energie geven wij westerse astrologen een symbool. Zo trachten we deze astrologische invloeden te vertalen naar hapklare, begrijpbare taal voor iedereen die wil luisteren. Een systeem dat uitermate goed werkt, geloof mij maar.

Maar wat is astrologie eigenlijk?

”Dankzij Astrologie leer je bewuster met huidige situaties omgaan en beter in te spelen op toekomstige gebeurtenissen.”

De stand van de sterren en planeten bij je eerste levensadem blijven je heel je leven beïnvloeden. Deze planeten- en sterrenstand leren begrijpen is de basis van astrologie. Met deze informatie kun je jezelf, en anderen, beter doorgronden. Als astroloog zal je steeds geconfronteerd worden met de druk om iemand zijn toekomst letterlijk te voorspellen. Maar voor mij persoonlijk is dit eerder een bijzaak dan de essentie. De focus dient op jezelf te liggen. Leer jouw persoonlijke energie kennen die je geschonken kreeg bij je geboorte. Als je geboren bent als een timide Maagd, dan is het onwaarschijnlijk dat je op een tafel zult staan dansen. Ben je geboren als bruisende Leeuw, dan ben je waarschijnlijk de gangmaker op elk feestje. En beiden zijn prima! Dit beseffen is belangrijk. Niets is verkeerd.

Astrologie is een tool om jouw eigen ‘grondplan’ te leren kennen. Zo begrijp je immers waarom je op bepaalde zaken heftiger reageert dan op andere. Hierdoor leer je bewuster met huidige situaties omgaan en beter in te spelen op toekomstige gebeurtenissen. Maar in de astrologie leer je ook je eigen basisenergie te gebruiken in jouw voordeel.

Als jouw sterrenbeeld Boogschutter is, de Zon stond bij jouw geboorte in het teken Boogschutter, dan ben je extra onderhevig aan de energie van de planeet Jupiter als deze over jouw zon, de plaats waar de zon stond in jouw geboortehoroscoop, trekt. Dan laat de invloed van Jupiter zich gelden. Jupiter is de planeet van expansie, voorspoed en overvloed. Een aangename energie dus. Een positieve periode om bepaalde zaken te ondernemen. Je hebt de wind in de zeilen en je bruist van de levenskracht. Hét moment om te handelen en te ondernemen. Aan de hand van deze aspecten kun je dus leren werken met de energiegolven van de hemellichamen. Deze Jupiterenergie is het golfje op zee waar je even op kunt meesurfen. Grijp die kans dan ook.

Je kunt er echter ook voor kiezen om niets met deze energie te doen, maar dan loop je het risico om zenuwachtig te worden en een tikkeltje nerveus. Je laat de energie namelijk niet stromen. Als astroloog raad je de mensen dan ook altijd aan iets te doen met deze energie in plaats van thuis te blijven zitten. Zo leer je dansen met je astrologische energieën.

In de klassieke astrologie werken we met tien planeten en twaalf sterrenbeelden. Deze dierenriemtekens zijn verdeeld over een cirkel van 360 graden. Deze cirkel wordt ook weer opgesplitst in twaalf ‘huizen’. Dit creëert een zee van astrologische mogelijkheden die dagelijks veranderen. Dit leren interpreteren is zelfkennis. Met deze kennis leer je iedere aangeboden energiegolf te gebruiken in jouw voordeel.

Succes!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong…

Lees meer
Huis & Thuis

Hoe kan een terras invloed hebben op spirituele factoren?

Een terras kan op verschillende manieren invloed hebben op spirituele factoren. Het biedt een…

Lees meer
Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom