Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Jupiter Neptunus conjunctie vanaf 7 april 2022 • een ware boost voor je spirituele ontwaking

Astrologie
Bloom
07/04/2022
Jupiter Neptunus conjunctie vanaf 7 april 2022 • een ware boost voor je spirituele ontwaking

De exacte conjunctie tussen Jupiter/Neptunus vindt plaats tussen 7 en 17 april 2022. De samenstand van Jupiter en Neptunus geeft humanitaire projecten een ware boost. Het maakt van ons spirituele, vrijgevige wezens. We streven naar een betere wereld, met vooral heel veel empathie voor de behoeftige en zwakke medemens. Onze transcendente, religieuze en mystieke ervaringen bereiken nu een absoluut hoogtepunt. We ontvangen meer artistieke ingevingen dan anders, wat uiteraard heel goed nieuws is voor de kunstenaars onder ons.

Jupiter-Neptunus Conjunctie in april 2022: een introductie

”Een conjunctie of 0°-aspect tussen Jupiter en Neptunus spoort de mensheid aan om de geest te verruimen.”

De laatste conjunctie tussen deze twee vriendelijke reuzen was meer dan 166 jaar geleden. Jupiter en Neptunus ontmoeten elkaar elke 13 jaar, maar deze samenstand is extra opmerkelijk omdat de twee planeten elkaar treffen in het mystieke sterrenbeeld (of beter: dierenriemteken) Vissen. Een conjunctie die we niet meer gezien hebben sinds 1856 en niet meer zullen zien tot 2188. Dit is een once-in-a-lifetime gebeurtenis die je niet wilt missen.

Volgens de astrologie staat de joviale Jupiter gekend als de planeet van geluk, filosofie en expansie. Zijn energie is expansief, ideaal om er overvloed mee te manifesteren. Neptunus daarentegen is de planeet van spiritualiteit, dromen en illusies. Zijn mystieke vibe wordt geassocieerd met intuïtie en het bovennatuurlijke. Onder zijn invloed is het soms moeilijk om de zaken helder te zien. Als de twee hemellichamen Jupiter en Neptunus een conjunctie of 0°-aspect vormen, helpt deze energie ons om onze geest te verruimen. Het maakt het gemakkelijker om onze spirituele kant volledig te omarmen en te benutten. Onder de Jupiter-Neptunusconjunctie uiten we onze emoties door middel van artistieke uitlaatkleppen en boren we onze intuïtie aan.

De samenstand van Jupiter en Neptunus is extra intens omdat Jupiter de traditionele heerser van het spirituele Vissen is voor de ontdekking van Neptunus.
Neptunus wordt dan ook beschouwd als de moderne heerser van Vissen. En aangezien beiden momenteel in het teken Vissen lopen, worden de uitwerkingen van deze planeten nog versterkt. Revoluties in schoonheid, kunst en mode zijn dan ook niet ongewoon. Samen brengen deze planeten nieuwe vormen van media tot stand. Nieuwe ontdekkingen in film, fotografie en muziek kunnen we dan ook niet uitsluiten. Deze creatieve energie stimuleert ons om zaken vanuit een ander perspectief te benaderen en om geheel nieuwe ideeën te vormen waarvan we voorheen dachten dat het onmogelijk was.

Wat heeft de Jupiter-Neptunus Conjunctie voor jou in petto?

Tussen 7 en 17 april 2022 is de sluier tussen de werelden flinterdun. De Jupiter-Neptunusconjunctie creëert een poort naar onbekende gebieden. Deze kosmische combinatie is het startsein voor een spiritueel ontwaken voor velen onder ons. Ascentiesymptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloze nachten en je futloos voelen zijn allemaal tekenen dat je je in het proces van spiritueel ontwaken bevindt.

Verder kun je een diep ervaren voelen om je te verbinden met je medemens of zelfs met buitenaardse wezens. Het verlangen naar spirituele verbindingen neemt toe gedurende deze conjunctie. Op z’n hoogtepunt is Neptunus de planeet van onvoorwaardelijke liefde en Jupiter de planeet van expansie. Deze gebundelde krachten herinneren ons aan de onderlinge verbondenheid tussen alle levende wezens. Deze conjunctie moedigt ons aan om juist stil te staan bij datgeen dat ons verbindt en niet bij de zaken die ons verdelen.

Alleen maar rozengeur en maneschijn?

”Neptunus heerst tevens over escapisme. In combinatie met de expansieve kracht van Jupiter zou dat wel eens kunnen leiden tot een toename aan verslavingen.”

Hoewel deze Jupiter-Neptunus-conjunctie vooral bekend staat omwille van de exceptionele opportuniteiten die het biedt, kunnen we ook te maken krijgen met de minder mooie aspecten van deze samenkomst. Problemen met de watervoorzieningen of overstromingen zijn maar voorbeelden van de destructieve krachten van Jupiter en Neptunus.

Neptunus heerst tevens over escapisme. Velen die deze krachtige energieën niet goed weten te kanaliseren zouden hun toevlucht kunnen zoeken in drugs, alcohol en andere verdovende middelen. In combinatie met de expansieve kracht van Jupiter zou dat wel eens kunnen leiden tot een toename aan verslavingen.

Gouden raad om met de vrijgekomen energie van de Jupiter-Neptunus-conjunctie te dealen

De Jupiter-Neptunus-conjunctie van april 2022 biedt ons de gelegenheid om te groeien in onze spirituele ontwikkeling. ‘Just go with the flow’ is dan ook het beste advies dat we je kunnen geven. Surf mee op de golven van verlichting en inzicht. Investeer in je spirituele ontwikkeling en ondersteun anderen in hun spirituele ontwaking. Ontmoet gelijkgezinden, experimenteer met nieuwe creatieve projecten en benader het leven vanuit een ander perspectief. Kortom: geef je over aan deze mystieke, spirituele energieën en sta open voor a new way of life.

Volg de astrologische webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

8 mei 2024 • Nieuwe Maan in Stier • Leg je fundament

Op woensdag 8 mei prijkt de Nieuwe Maan omstreeks 05.24 uur in het sterrenbeeld Stier. Stier…

Lees meer
Astrologie

Met welk sterrenbeeld ga jij op eerste date?

Een eerste date blijft altijd spannend. Je hoopt natuurlijk altijd dat het een onvergetelijk moment…

Lees meer
Kaartleggen

The Angels Blessed Lenormand kaartendeck: primeur op vlak van gender en diversiteit

Het allereerste Nederlandstalige genderneutrale lenormandspel vind je heden in de vorm van The…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom