Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Jouw kansen op groei in 2019

Astrologie
Bloom
13/08/2019
Jupiter: de grootste en de beste

Jupiter, de ‘Optimus Maximus’, is niet enkel de grootste, maar zeker ook de meest weldadige planeet van ons zonnestelsel. Jupiter staat voor geluk, expansie, rijkdom, kennis en wijsheid, welstand, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling én vrijheid. In dit artikel krijgen alle dierenriemtekens een zicht op hun groeikansen voor 2019. Een kansrijk jaar gewenst!

Transit door Boogschutter

Op 8 november 2018 deed Jupiter z’n intrede in Boogschutter, z’n eigen teken, z’n eigen biotoop, waar hij heer en meester is en waar hij tot volle wasdom komt. Precies omdat dit jaar, tot en met 2 december, Jupiter op z’n best is, willen we hem de aandacht geven die hij verdient. Per dierenriemteken geven we een overzicht van de belangrijkste tendensen voor 2019. Zo weet je meteen waar jouw troeven liggen voor de komende maanden en op welke levensgebieden je voorspoed mag verwachten.

Jupiter Retrogade

Jupiter-data-retrogade-Bloom-web

In bepaalde periodes van het jaar beweegt Jupiter achteruit, althans dat lijkt zo vanop aarde gezien. Die zogenaamde ‘retrograde’ beweging van de planeet heeft wel degelijk gevolgen voor z’n effect op ons leven. Tussen 11 april en 11 augustus 2019 moeten we rekening houden met de retrogradatie van Jupiter, want dan loopt de planeet ‘achteruit’ van 24° Boogschutter tot 14° Boogschutter. Gedurende deze maanden zullen we minder van z’n weldadige invloed kunnen genieten. Het effect ervan is niet meteen zichtbaar, maar dat betekent niet dat Jupiter ons dan helemaal in de steek laat. Wel integendeel, want tijdens deze periode krijgen we de kans om ons te herbronnen, bepaalde zaken bij te stellen, omdat we facetten over het hoofd hadden gezien. Kortom: de retrograde beweging laat ons toe om de Jupiter-energie zo optimaal mogelijk in ons op te nemen, te integreren, zodat we er maximaal resultaat en voordeel zouden van hebben.

Ontdek jouw groeipotentieel in 2019

Ram (geboren tussen 21 maart en 20 april)

Een dromer, die aan het hoofd wil staan en een resem bedienden nodig heeft om zijn praktisch leven in te richten.

Jupiter-deel-1-Ram-wereldbol-Bloom-web

Je wilt als Ram zoveel mogelijk het heft in eigen handen nemen, de vrijheid hebben om je eigen pad uit te stippelen, je eigen bedrijf op te richten, enz. Je enthousiasme en de durf om het op eigen houtje te doen krijgen dit jaar een geweldige boost door het harmonieuze samenspel tussen jouw geboorte-Zon en Jupiter. Dit jaar ontdek je nieuwe levensterreinen waar je meteen heel veel ervaringen zult van opdoen. Er gaat een heel nieuwe wereld voor je open, je komt met heel veel mensen, met andere culturen in aanraking, die jouw wereldbeeld helemaal zullen opengooien. Zelfstandige Rammen ruiken nu hun kans om contacten te leggen met buitenlandse ondernemingen waarvan ze heel wat knowhow zullen opsteken. Op het persoonlijke vlak stel je je open voor de visie en de overtuigingen van mensen die iets van de wereld hebben gezien en die daardoor heel wat levenswijsheid hebben vergaard. Je hebt misschien wel het gevoel dat je tot hiertoe enkel maar bezig was met je eigen beperkte stekje. Daar komt in de loop van het jaar dus wel even verandering in, want voor jou wordt de wereld uiteindelijk één groot dorp. Je bent momenteel zo ontzettend leergierig, dat je alle beschikbare kennis in een mum van tijd zou willen verslinden. Met oude vooroordelen zal je nu snel komaf maken.

Stier (geboren tussen 21 april en 21 mei)

Nuchter, vriendelijk en terughoudend. Het doel van de Stier is zekerheid vinden. Zowel in de relatie als op financieel gebied.

Jupiter deel 1 Stier money Bloom web

In tegenstelling tot de Ram neem jij rustig je tijd om je plannen te realiseren. Je wil vooral geen onnodige risico’s nemen, want (materiële) zekerheid is je hoogste goed. Precies op dat vlak zit het jou dit jaar heel erg mee. Zelfs al vallen je eigen inkomsten wat mager uit, dan nog zal je financieel je schaapjes wel op het droge krijgen. Jupiter helpt dit jaar vooral de inkomsten van je partner omhoog en daar zal jij (indirect) ook van profiteren. In 2019 heb je voordeel dankzij andermans middelen. Je rijft misschien een erfenis binnen, of je krijgt geld terug van de belastingdienst, een vriend(in) of een familielid is heel bereidwillig om jou geld te lenen, enz. Je raakt dus makkelijk aan extern kapitaal en zelfs als je je genoodzaakt ziet om naar de bank toe te stappen om er een woningkrediet of een lening voor een nieuwe wagen te vragen, zal je vlot worden geholpen. Je geniet immers het vertrouwen van jouw financiële instelling. Zelfstandigen sluiten tal van contracten af en vinden vlot zakenpartners in het buitenland. We geven jou wel de raad om te wachten tot na 15 augustus om definitief je handtekening te plaatsen onder dergelijke deals. Ondertussen hoef je uiteraard niet passief toe te kijken en kan je zeker al starten met verkennende gesprekken en onderhandelingen. Laat je bijstaan door een financieel adviseur.

Tweelingen (geboren tussen 22 mei en 21 juni)

Tweelingen zijn de krant uit je omgeving. Ze weten alles van iedereen en vertellen het graag door.

Jupiter-deel-1-Tweelingen-roddelen-Bloom-web

Jupiter reist dit jaar door het relatiehuis van je horoscoop. Dat is goed nieuws voor gehuwde en samenwonende koppels, want dat versterkt het wederzijds vertrouwen, terwijl het voor single Tweelingen heel wat kansen biedt. Je sociale leven krijgt een enorme boost. Je ontmoet mensen van allerlei slag, maar je leert vooral mensen kennen die jou op de een of andere manier voordeel opleveren. Je raakt geboeid en geïnspireerd door je contacten, en dat is precies ook wat je wilt. Zij die ruimdenkend en joviaal zijn, oefenen momenteel een grote aantrekkingskracht uit op jou. Dergelijke contacten zijn de trigger die je nodig hebt om zelf te groeien en als individu te evolueren. Heel wat Tweelingen zullen dit jaar in het huwelijksbootje stappen en zien zich daarmee verzekerd van een partner die hen in alle opzichten steunt. Singles mogen zich nu al verheugen op een fantastisch liefdesjaar en ontmoeten heel waarschijnlijk iemand die al heel wat levenswijsheid heeft vergaard. Hou er rekening mee, dat je verliefd kunt worden op iemand uit een ander milieu of een andere cultuur. De ondernemende of zelfstandige Tweelingen sluit dit jaar contracten/deals met buitenlandse handelspartners. Jupiter schept grote, vaak al te grote verwachtingen en daarom is het zo belangrijk dat je in al je contacten met beide voeten op de grond blijft, opdat je achteraf niet ontgoocheld zou zijn. Die ander is uiteindelijk ook maar een mens, met zijn of haar beperkingen

Kreeft (geboren 22 juni en 23 juli)

De Kreeft is een gevoelig teken, dat openstaat voor zijn omgeving en allerlei indrukken opvangt. Daardoor kan de Kreeft wel eens prikkelbaar en ongeduldig zijn.

Jupiter-deel-1-Kreeft-werk-Bloom-web

Het wordt heel zeker een uitstekend jaar als je op zoek bent naar een geschikte baan of als je binnen je huidige werkomgeving hogerop wilt komen. Eindelijk, na een periode van volgehouden inspanning, van hard en toegewijd werken, zal je erin slagen om de job/functie binnen te halen waar je al een poosje zit op te azen. Eigenlijk heb je nu niets anders nodig dan je job, want hier haal je dit jaar heel veel voldoening uit. Voor je werkmakkers ben je een joviale collega, die altijd klaar staat om bij te springen. In al je enthousiasme durf je helaas af en toe wel enkele details over het hoofd zien, maar dat zal niemand je echt kwalijk nemen. Je positieve inbreng maakt zoveel goed. Onnodig te zeggen, dat je als werkzoekende Kreeft ook zult profiteren van deze Jupiter-vibe. De planeet beweegt immers door het ‘werkhuis’ van je horoscoop. Tegen eind november 2019 zouden alle Kreeften aan het werk moeten zijn! Voor de zelfstandigen is het een prima tijd om personeel aan te werven. Zij zullen heel wat aanvragen binnenkrijgen van buitenlandse sollicitanten. Maar ook op het vlak van je gezondheid mag je dit jaar veel heil verwachten. Jupiter geeft je niet enkel de kracht en vitaliteit, maar ook een serieuze dosis optimisme, dat zo onmisbaar is voor een goede conditie. Zowel lichamelijk als geestelijk sta je dit jaar heel sterk.

Leeuw (geboren tussen 24 juli en 23 augustus)

Een Leeuw is de baas en zelfs in iedere omgeving, waar een Leeuw aan de slag is, zal deze zich in het middelpunt werken.

Jupiter-deel-1-Leeuw-liefde-Bloom-web

Een geweldig jaar dat eraan komt voor jou, Leeuw. Je hebt het dan ook helemaal naar je zin en aan genot en plezier zal het je niet ontbreken. Dat alles heb je te danken aan de gunstige invloed van de planeet Jupiter, want die geeft jouw vuur nog wat extra glans en zorgt ervoor dat je nog meer in je ‘Leeuw-element’ bent dan anders. Je hebt al geen gebrek aan eigenwaarde, maar die zal de komende maanden beslist nog wat aanzwellen. Het is je natuur om van het leven te genieten, maar in het volgend jaar schakel je over naar een hogere octaaf. Je wordt zelfs verliefd op de liefde en je kunt ervan op aan dat er zich heel wat mogelijkheden zullen aanbieden om een liefdesaffaire aan te gaan. We zeggen wel ‘affaire’, want zo serieus zal het allemaal niet worden. Het is vooral liefde voor de fun, met hier en daar een flirt. Je creativiteit kent een hoogtepunt en als je een artistiek beroep uitoefent, komen er de volgende maanden ongeëvenaarde creaties van jouw hand. Je werken verkopen als zoete broodjes. Jouw moment is gekomen om de wereld te laten zien wie je écht bent en waartoe je in staat bent. Het voelt fantastisch om zo jezelf te mogen zijn én je verdient er nog geld aan ook. De liefde zal je heel wat bijbrengen, want je valt op mensen met levenswijsheid, met ervaring en bovendien is de kans reëel dat je aangetrokken wordt door de exotische roots van de ander. Voor Leeuwen die graag kinderen willen, is dit een prima periode om er werk van te maken

Maagd (geboren tussen 24 augustus en 23 september)

Je houdt je blik gericht op wereldse zaken, en je blijkt over een grote nuchterheid en een krachtig waarnemingsvermogen te beschikken. Soms is het moeilijk voor jou om de grote lijnen te zien.

Jupiter-deel-1-Maagd-familie-Bloom-web

Dit jaar prijs je je gelukkig met je naasten. De familie floreert en daar draag jij je steentje toe bij. Je huis is een comfortabele plek waar het voor iedereen aangenaam vertoeven is. Je zou natuurlijk geen Maagd zijn als je het huishouden niet heel minutieus zou runnen, maar je hebt inmiddels geleerd dat het leven zoveel makkelijker kan zijn als je niet voortdurend krampachtig de touwtjes in handen probeert te houden. Laat je gezinsleden de ruimte die ze nodig hebben om zich geborgen te voelen en zich volledig te kunnen ontplooien. Uiteindelijk word je er zelf beter van. Je zult de komende tijd heel wat volk over de vloer krijgen en wellicht nodig je mensen uit die nooit voordien bij jou op bezoek waren. Op die manier maak je van je huis een interessante ontmoetingsplaats. Heel wat Maagden zien het volgend jaar hun familie uitbreiden, door geboortes of huwelijken en sommigen zien zich daardoor genoodzaakt om verbouwingswerken te laten uitvoeren, zodat het huis groter wordt. Misschien droom je al langer van een eigen stekje. Wel, dan zie je de komende maanden jouw droom in vervulling gaan. En omdat je je in je eigen omgeving zo in je sas voelt, is het best mogelijk dat je die jaarlijkse reis voor een keertje overslaat.

Jupiter kansen op groei quote bloom web
Weegschaal (geboren tussen 24 september en 23 oktober)

De Weegschaal is zacht in de omgang en steeds vriendelijk en aangenaam. Grove taal en onbehouwen gedrag is niet aan hem besteed.

Jupiter kansen op groei weegschaal boek bloom web

Het vinden van het juiste evenwicht, daar is het jou dag in dag uit om te doen. Relaties zijn voor jou ontzettend belangrijk, want zij geven zin aan je leven en betekenen een verrijking van je leven. Je zou met jezelf geen blijf weten zonder die man of vrouw die jou wijze raad geeft en die jou in alle omstandigheden door dik en dun steunt. Meer dan wie ook ben je ervan doordrongen dat je het relationeel echt getroffen hebt. Voor jou is het nauwelijks denkbaar dat je een beslissing helemaal in je eentje neemt, want die bevestiging van je geliefde heb je nodig om de knoop door te hakken. Dit jaar, tot eind november, worden je contacten met je omgeving geïntensifieerd. Je leert wellicht heel wat mensen kennen, waarvan je overigens heel veel zult opsteken. Nooit eerder was je zo leergierig en zo goed als alle onderwerpen wekken je interesse. Je verslindt massa's lectuur. Zonder enig vooroordeel treed je de wereld tegemoet en dat maakt van jou een objectieve en ruimdenkende gesprekspartner. Het contact met de mensen in je omgeving zal ongetwijfeld verbeteren, ook al omdat je je gedachten nu veel duidelijker en helderder kunt verwoorden of neerpennen. Vanaf december 2019 wordt je huiselijk leven belangrijk. Je houdt de buitenwereld nu even voor bekeken en je zult het thuis zo comfortabel mogelijk maken. Je staat er persoonlijk borg voor dat het je gezin aan niets ontbreekt.

Schorpioen (geboren tussen 24 oktober en 22 november)

De Schorpioen houdt van geld en we treffen dit teken vaak aan in financiële sectoren.

Jupiter kansen op groei schorpioen goud bloom web

Als Schorpioen heb je een grote behoefte aan (financiële) zekerheid. Dat is ook de reden waarom je zo gefocust bent op andermans geld en bezittingen. De eerstvolgende maanden zien er dan ook bijzonder rooskleurig uit voor jou, maar vooral voor je portemonnee. Je inkomsten zullen toenemen en alles wat je aanraakt, verandert in goud. Met minder inspanning dan doorgaans het geval is, geniet je van financieel voordeel en gewin. De kans is groot dat je, zelfs zonder aanwijsbare reden, zomaar loonopslag krijgt. Zelfstandigen zien hun buitenlandse omzet exponentieel groeien en kunnen nu makkelijk buitenlandse investeerders overtuigen om met hen in zee te gaan. Meer dan anders zal je stilstaan bij de waarde van bezit, want het is niet zo dat meer geld en meer middelen van jou ook een beter en gelukkiger mens maken. Je kunt bijvoorbeeld tot de conclusie komen dat je met veel minder een ongecompliceerd leven kunt leiden. Tot eind november zal je wellicht niet aan de verleiding kunnen weerstaan om jezelf te verwennen met allerlei spullen en op die manier ook veel geld spendeert. Dat is uiteraard je volste recht, maar dan moet je je wel goed bezinnen voordat je begint. Vanaf december 2019 verschuift je interesse van je financiën naar het contact met de mensen in je directe omgeving. Communicatie wordt van dan af het sleutelwoord.

Boogschutter (geboren tussen 23 november en 22 december)

De Boogschutter werpt zich op als leider en beschouwt de andere mensen als volgelingen.

Jupiter kansen op groei boogschutter vlam bloom web

Dit is jouw jaar, Boogschutter, want met Jupiter – jouw planeet(!) – in je eigen teken, sta je heel erg sterk. Natuurlijk zal je nóg meer dan anders op je vrijheid belust zijn en zal je bij momenten nóg grootmoediger zijn, maar dat zijn enkele neveneffecten die je er beslist graag bijneemt. De komende maanden luiden een nieuwe fase van innerlijke groei in, een periode waarin je gretig bent naar het leven en gulzig naar kennis. Je enthousiasme kan echt niet op en dankzij een oeverloos optimisme weet je vriend en vijand te bekoren. Het zal echt niet moeilijk zijn om anderen aan jouw kant te krijgen en van je gelijk te overtuigen. De gids, de leraar in jou komt nu volop aan z'n trekken. Maar vooraleer je anderen tracht te 'bekeren', doe je er verstandig aan om jezelf beter te leren kennen en te ontdekken wat jij in feite van dit leven verwacht. Wedden dat je tijd tekort komt om dit grootse avontuur te voltooien? Je beschikt over een enorm zelfvertrouwen, dat op sommige momenten wel eens overhelt naar arrogantie. Dat laatste is duidelijk een minder aantrekkelijk kantje van je persoonlijkheid, waar anderen zich meer dan eens zullen aan ergeren. Je krijgt tot eind november de tijd om zoveel mogelijk uit het leven te halen en zoveel mogelijk kansen te benutten. De mensen die nu op je pad komen, zijn één voor één een geschenk uit de hemel. Vanaf december kan je je al verheugen op financiële vooruitgang.

Steenbok (geboren tussen 23 december en 20 januari)

Met dit teken ben jij de harde werker van de dierenriem. Je bent rusteloos, nuchter en plichtsgetrouw en beschikt over een groot doorzettingsvermogen.

Jupiter kansen op groei steenbok bloem bloom web

Voor jou betekent 2019 hét jaar van de spirituele doorbraak. Eens om de twaalf jaar beweegt Jupiter door het spirituele huis van je horoscoop en dat is nu dus het geval. Jouw interesse voor spirituele thema's wordt serieus aangewakkerd en je zult je meer dan anders in dergelijke onderwerpen willen verdiepen. Je gaat op zoek naar lectuur die jou een beter inzicht kan verschaffen, je neemt deel aan workshops waarin je geleerd wordt hoe je je eigen spiritualiteit kunt ontwikkelen, je bezoekt evenementen waar je met astrologen, kaartleggers, pendelaars, handlezers, enz. kennis zult maken. Voor jou gaat een totaal nieuwe wereld open, waar je doorgaans behoorlijk sceptisch tegenover staat. De meest bijzondere ervaringen doen zich echter voor op momenten dat je alleen bent, ver van de massa en voor de buitenwereld verborgen. Heel wat Steenbokken zullen de komende maanden voor het eerst in hun leven mediteren of aan yoga doen. De inzichten die op die manier worden verkregen, zijn met niets te vergelijken en betekenen een ware openbaring. Dergelijke spirituele doorbraken zetten een geweldige innerlijke verandering in gang. Daarna ben je nooit meer dezelfde, want innerlijke groei is niet terug te draaien. Het zijn de zogenaamde 'aha'-momenten die zich slechts luttele keren in een mensenleven voordoen. Je zult bovendien merken dat je dromen anders en betekenisvoller worden. Vanaf december straal je die verworven wijsheid uit naar de buitenwereld.

Waterman (geboren tussen 21 januari en 19 februari)

Dit teken is het prototype van de individualist, maar toch zal hij meestal met andere mensen samenwerken. Als Waterman draag je het team of die groep waartoe je behoort in jouw hart.

Jupiter kansen op groei waterman vereniging bloom web

Tot en met november 2019 ligt de nadruk op dat levensgebied waar je sowieso al een kei in bent. Je bent een fervente voorstander van trouwe vriendschappen en precies dié worden tijdens de komende maanden nog belangrijker. Je huidige vrienden blijven uiteraard in je leven aanwezig, maar daarnaast sluit je dit jaar heel wat nieuwe vriendschappen. Je sociaal leven wordt extra druk. Via de verenigingen of de politieke partij waar je lid van bent, breidt je kennissenkring zich verder uit. De mensen die je leert kennen, blijken niet zomaar toevallig je levenspad te kruisen, want zij leveren een bijdrage tot jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit is geen periode om het in je eentje te klaren. De kosmos nodigt je uit om zoveel mogelijk met andere mensen samen te werken, zodat jullie van elkaar kunnen leren. Toch zal niemand jou ertoe kunnen overhalen om iets te doen waar je geen zin in hebt. Dezer dagen ben je nog idealistischer dan anders. Je voelt je een echte wereldverbeteraar, die bereid is om op de barricade te gaan staan om zijn of haar overtuiging met anderen te delen. Misschien voel je je geroepen om aan te sluiten bij de klimaatbetogingen die overal steeds meer aanhang krijgen. Het is best mogelijk dat je daar een stuwende kracht in bent/wordt, omdat je je bewust bent van de problematiek die de wereld en zijn bewoners treft. Vanaf december geef je de voorkeur aan het spirituele soort vrienden.

Vissen (geboren tussen 20 februari en 20 maart)

Vissen zijn dromerig, gevoelig en meelevend van nature. Bovendien vertonen zij grote luisterbereidheid en nemen zij de kleur van hun omgeving aan.

Jupiter kansen op groei vissen populair bloom web

In je beroepsleven beleef je hoogdagen. Je carrière zit in de lift en veel Vissen krijgen nu eindelijk de erkenning en de promotie waar ze al geruime tijd hard voor gewerkt hebben. Via je werk, je status kom je wellicht met andere culturen in aanraking en leer je je aan andere gewoontes aanpassen. Dat op zich betekent al een enorme verrijking van je leven. Hoewel je van nature de neiging hebt om op de achtergrond te blijven, valt daar dit jaar weinig of niets van te merken. Integendeel zelfs, want je wilt per se in de spotlights staan. Je bent in elk geval gewild en het is zo goed als zeker dat je bij verschillende werkgevers de kans krijgt om hun team te vervoegen. Uit zoveel aanbiedingen wordt het dus nog moeilijk kiezen. En toch moeten we je waarschuwen voor de keerzijde van al dat succes, want het risico bestaat dat je een te grote dunk van jezelf krijgt, dat je te aanmatigend en bij momenten zelfs arrogant wordt. Indien je in deze val trapt, zouden al die mooie kansen wel eens heel snel kunnen verkeken zijn. Blijf daarom met beide voeten op de grond, Vissen, en doe je niet beter en niet machtiger voor dan je bent. Tot en met november gaat nagenoeg al je aandacht naar je maatschappelijk/professioneel leven. Vanaf december breekt er dan een volgende fase aan. Nu je 'binnen' bent, trek je met het grootste gemak interessante en invloedrijke vrienden en kennissen aan.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • In de ban van 2024 • Wereldbeeld en politiek

Ook benieuwd naar de voorspellingen voor 2024? Bloom ging te rade bij astrologen, kaartleggers en…

Lees meer
Inspiratie

Goede voornemens? Maak een plan!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hét moment bij uitstek om de jaarlijkse goede voornemens weer boven…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom