26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Doelman Thibaut Courtois: een horoscoopanalyse

Doelman Thibaut Courtois: een horoscoopanalyse

Zaterdag 28 mei 2022 speelde Thibaut Courtois de wedstrijd van zijn leven. De keeper van Real Madrid blonk tijdens de wedstrijd uit met maar liefst negen reddingen. De Belgische doelman wordt door de grootste sportkranten van Europa bestempeld als de beste keeper ter wereld. Stond zijn succes in de sterren geschreven? En was de Belgische voetballer voorbestemd om een van de beste voetballers van zijn tijd te worden? Je leest het in deze astrologische uiteenzetting van astroloog Yves Polet.

Geboortegegevens Thibaut Courtois:
Geboren op 11 mei 1992 in Bree, België.

Siderische Geboortehoroscoop Thibaut Courtois Bloom Online Yves Polet

Een siderische Ram

Voor deze astrologische uiteenzetting baseer ik mij op de siderische astrologie. Een systeem waar astrologen in het Oosten vaak gebruik van maken in tegenstelling tot de westerse astrologen. Uit de siderische geboortehoroscoop op de afbeelding hierboven ontwaar ik dat we hier duidelijk met een snelle Ram te maken hebben. In de westerse astrologie zouden we Thibaut Courtois indelen onder de Stieren aangezien zijn verjaardag op 11 mei valt, maar in mijn optiek mogen we dat even vergeten. De meeste Stieren zijn sterke mensen, maar ook vele malen trager dan de Ram. Dat zou zijn talent als keeper niet kunnen verklaren.

Deze siderische Ram is geboren onder een Zon die ongeveer een 90° hoekspanning maakt met Saturnus, de planeet van verantwoordelijkheid, beperking en ambitie. Saturnus wordt al eeuwenlang aangeduid als de begrenzer, degene die de grenzen trekt. Een karaktereigenschap die we ook herkennen in de Belgische keeper. Het is immers niet voor niets dat de Spanjaarden hem de bijnaam ‘El Muro’, ook wel ‘De Muur’, hebben gegeven. Hij remt als geen ander de aanval van zijn tegenstanders af. Thibaut Courtois is een geboren saturnale sportman.

De invloed van Saturnus

”Het is de samenstand van de benefieke Jupiter met Maan in Leeuw die de doelman het vermogen geeft om te slagen in het leven en van hem een graag gezien iemand maakt.”

Als we onze blik opnieuw op de siderische geboortehoroscoop richten, dan merken we verder op dat Pluto, een planeet met een machtig en dwingend karakter, exact tegenover zijn geboortezon staat en tevens een 90° hoek met Saturnus maakt. Een kosmische combinatie die Thibauts talent om zijn doelen af te schermen alleen maar versterkt. Ook schenkt Saturnus hem de gave van koelbloedigheid, beheersing en doorzettingsvermogen.

In de oude, traditionele astrologie werd Saturnus wel eens weggezet als een problematisch gegeven. De planeet werd geassocieerd met beperkingen, armoede en ziektes. In de moderne astrologie echter heeft Saturnus een geheel nieuwe betekenis gekregen. Saturnus helpt ons om te groeien, om volwassen te worden. Zijn harde lessen zijn erop gericht om ons meer en meer in verbinding te brengen met een hogere dimensie.

De beperkingen van Saturnus vertalen zich in structuren, fundamenten, wetten en regels. Zonder al deze aspecten zou onze hedendaagse wereld niet functioneren. Maar de aspecten die Saturnus vormt in iemands geboortehoroscoop wijzen zelden op rijkdom. Zo ook bij Thibaut Courtois. Het is de samenstand van de benefieke Jupiter met de Maan in Leeuw die de doelman het vermogen geeft om te slagen in het leven en van hem een graag gezien iemand maakt. Een combinatie die ondersteund wordt door de driehoeksverhouding met Venus in Ram en het duo Neptunus-Uranus in Boogschutter. Een uitzonderlijke combinatie binnen de astrologie die hem verzekert van een grote rijkdom.

Thibaut Courtois: een bijzondere verschijning

Ook het uiterlijk van de beste keeper ter wereld valt te verklaren aan de hand van zijn geboortehoroscoop. De doelman heeft het typische aangezicht van een Ram en zijn gestalte van 1,99 meter dankt hij aan de combinatie van Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel, met de Maan. Zijn bescheiden, maar vriendelijke voorkomen kan verklaard worden door de samenstand van de Zon met de harmonieuze Venus. De Zon vertegenwoordigt immers het uiterlijke aspect.

Sportjournalisten merken op dat Thibaut Courtois geen blad voor de mond neemt. Typisch voor iemand die geboren is onder een Mercurius in Ram. Zijn uitspraken over het respectloze gedrag van de Engelse supporters na een Liverpool - Real Madridwedstrijd tonen de vibratie van de Maan in Leeuw. Bepaalde opmerkingen kunnen zijn gevoel van trots en eigenwaarde krenken. Iets wat overduidelijk het geval was na zijn vertrek van Chelsea naar Atlético Madrid. Iemand met de gevoelswereld van een Leeuw zal altijd gekrenkt zijn als hij of zij het gevoel heeft niet gerespecteerd te worden.

Als we alle facetten van de siderische geboortehoroscoop van Thibaut Courtois bestuderen, dan merken we op dat de vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter dominant bezet worden door de hemellichamen. Een combinatie van energieën die zijn voorliefde voor zuiderse landen verklaart. Spanje wordt bijvoorbeeld als een heus Boogschutterland geïdentificeerd.

Tot slot

Tijdens de afgelopen finale van de Champions League stond de huidige Maan exact conjunct met zijn geboortezon. De huidige loop, of transit, van de Maan activeert telkens de innerlijke krachten die aanwezig zijn in iemands geboortehoroscoop. De Maan doet beleven, voelen en ervaren. In de astrologische wereld is de Maan altijd de indicator van het volk. Tijdens deze finale kan de Maan dan ook gezien worden als de vertegenwoordiging van de supporters. Zij wekken de belevenis op van de grandioze prestatie van de Belgische doelman. De massa toeschouwers hebben de zonnenergie van Thibaut Courtois gezien, gevoeld en ervaren dankzij de stand van de Maan op zaterdag 28 mei 2022.

Thibaut Courtois is een mooi voorbeeld van de wisselwerking tussen de kosmos en de mens. Ons menselijk lichaam is al miljoenen jaren verbonden met kosmische ritmes. Het accentueert het astrologische gezegde: ‘Zo Boven, Zo Beneden’.

Bron afbeelding Thibaut Courtois: Кирилл Венедиктов, CC BY-SA 3.0 GFDL, via Wikimedia Commons

Een astrologisch webinar met vooruitzichten voor de wereld!
Zowel online als fysiek bij Bloom te volgen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Gelukkig Leven

Zo vind je innerlijke rust en zelfvertrouwen

In de drukte van het leven vergeten we soms om echt rust te vinden in onszelf. Het streven naar…

Lees meer
Inspiratie

Human Design en de Human Design Chart: wanneer oude wijsheid en moderne wetenschap zich met elkaar verbinden

Human Design, nog bij velen onbekend, wordt steeds populairder. Met de (grote hoeveelheid)…

Lees meer
Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van indigo

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur indigo. Stond jij al eens…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom