26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

23 december 2022 • Nieuwe Maan in Steenbok • Goede voornemens

Astrologie
Bloom
19/12/2022
23 december 2022 • Nieuwe Maan in Steenbok • Goede voornemens

De laatste Nieuwe Maan van 2022 vindt plaats op vrijdag 23 december 2022 om 11.17 uur. In Steenbok welteverstaan. De Steenbok is een harde werker, doelgericht en vooral praktisch. Deze Nieuwe Maan is een goed moment om te contempleren over je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wat heb je dit jaar niet bereikt wat je graag had willen bereiken? Waar wil je in het nieuwe jaar echt je schouders onder zetten? Maak er nu werk van!

De Nieuwe Maan in een notendop

Nieuwe Maan is wanneer de Maan en de Zon zich op dezelfde plaats in de ruimte situeren. Een Nieuwe Maan luidt altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus aan en staat tegelijkertijd ook voor een nieuw begin. Deze maanfase moedigt ons aan om te beginnen met een schone lei en oude projecten en initiatieven af te ronden voordat we beginnen aan iets nieuws. Zet een intentie voor wat je in je leven wilt manifesteren. Denk goed na over welk zaadje je wilt planten deze maand en misschien zelfs voor 2023. De periode rond een Nieuwe Maan is uitermate geschikt voor reflectie en contemplatie. Denk na over wat je wil bereiken en wend de energie van de Nieuwe Maan in Steenbok aan om de komende dagen tot actie over te gaan.

Nieuwe Maan in Steenbok 2022

Dit is de laatste Nieuwe Maan van 2022. Een geschikter moment om intenties en affirmaties voor het nieuwe jaar te stellen, is er niet. Een Nieuwe Maan gaat altijd gepaard met een onstuimige energie. We voelen ons onrustig, we slapen slecht en we weten ons geen raad met deze Nieuwe Maan-energie. Daarbovenop komt nog eens dat alle eigenschappen en energieën van de Steenbok versterkt worden.

De Steenbok is dé werker van de dierenriem, dus vooral op vlak van carrière mag je contempleren over de doelen die je nog wenst te bereiken. De energie van deze laatste Nieuwe Maan van 2022 kun je aanwenden om je carrièredoelen van extra daadkracht te voorzien. Bovendien is de Nieuwe Maan op vrijdag 23 december 2022 tevens een geschikt moment om enkele manifestatierituelen uit te voeren.

Manifestatierituelen voor bij de Nieuwe Maan in Steenbok 2022

 • Een manifestatiecollage
  Een vision board helpt bij het realiseren van je dromen en doelen. Een groot stuk karton, een stapel oude tijdschriften, stiften, een schaar en lijm zijn de enige elementen die je nodig hebt om dit krachtige ritueel uit te voeren.
  Tip!
  Schrijf je affirmatie of je intentie voor het nieuwe jaar op het stuk karton. Plak vervolgens de afbeeldingen eroverheen. Zo voorzie je jouw manifestatiecollage van extra magie.
 • Een brief aan je toekomstige ik
  Schrijf een brief aan jezelf om over een jaar te openen. Pen neer wat je verlangens zijn en wat je hoopt dat je bereikt hebt. Vergeet bovendien niet je dankbaarheid te uiten voor hetgeen dat je al hebt. De frequentie van dankbaarheid is ontzettend hoog en geeft je een boost om je doelen daadwerkelijk te behalen.
 • Stel een affirmatie
  Contempleer over je leven en besluit welke doelen je nog graag zou willen behalen. Eens je duidelijk voor ogen hebt wat je wil bereiken, is het ook gemakkelijker om hier een gepaste affirmatie voor te bedenken. Onthoud dat een affirmatie altijd in de tegenwoordige tijd gesproken of geschreven moet zijn. Zo geef je aan het universum aan dat wat je wil bereiken al werkelijkheid is. Deze affirmatie kun je gedurende heel 2023 blijven gebruiken. Zo word je herinnerd aan je doel(en).

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

De impact van voeding op je gemoedstoestand

Als je weet wat de impact van verschillende voedingsmiddelen is op je gemoedstoestand, kun je voor…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

3 tips om beter voor jezelf te zorgen

In de hectiek van het dagelijks leven vergeten we vaak één van de belangrijkste dingen: onszelf.…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • Spiritueel ontwaken, maatschappij en kinderen • In de ban van 2024

We zijn uiteraard nu al benieuwd naar wat 2024 voor ons in petto heeft. Bloom ging te rade bij…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom