Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Hoorn van overvloed

Hoorn van overvloed • Tarot van Isis Nummer 36

Betekenis van Tarot van Isis kaart nummer 36: Hoorn van overvloed

Fortuin, Roem en Weldaad

De Hoorn van Overvloed wordt toegeschreven aan drie godinnen: de Romeinse godin Fortuna (fortuin), de Griekse godin Tyche (toeval van het Lot) en de Egyptische godin Isis die afgebeeld werd met koehorens waartussen de zonneschijf zich bevond. De hoorn van Isis diende als amulet om kwaadaardige aanvallen van vijanden af te slaan en geluk en voorspoed aan te trekken. Deze kaart is dan ook het symbool van roem en geluk, fortuin en rijkdom. De Hoorn van Overvloed sluit hiermee de Tarot van Isis af.

Psychologische werking

De Tarot van Isis kaart nummer 36 - Hoorn van overvloed duidt een fortuinlijk persoon aan, die uitgroeit tot een beroemdheid, zoals een groot redenaar of filosoof.

Indien de kaart 'Rechtop' valt:

Hier is sprake van iemand die rijk is van geest en over een gezonde levensinstelling beschikt. Je bent iemand met vruchtbare ideeën die zeer welsprekend is. Je kan tot een beroemdheid uitgroeien. Je bent creatief en voor het geluk geboren. Roem voor een kunstenaar of iemand met een artistieke loopbaan.

Indien de kaart 'Omgekeerd' valt:

Hier is sprake van een verwende persoonlijkheid, die altijd zijn zin wil krijgen. Overdaad schaadt. Wees niet verkwistend of ondankbaar.

Tarot van Isis Set Jubileumeditie

Tarot van isis set Erna Droesbeke 9789072189264 boek Bloom web

De Tarot van Isis Set is een herwerking van de eerder verschenen Tarot van Isis boek en Tarot van Isis kaarten. In 2021 bestaat de Tarot van Isis 36 jaar. Hoog tijd om een herwerkte, luxueuzere versie leven in te blazen, vond auteur Erna Droesbeke. Deze 6de druk omvat nu een set, bestaande uit het Tarot van Isis boek en 36 Isis Kaarten. De aanpassingen die de auteur in deze jubileumeditie heeft doorgevoerd zijn gebaseerd op haar spirituele ervaringen in het moderne Egypte en haar werk als astrologe en tarologe.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom