Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Dr. Daniël Vanooteghem

Dr. Daniël Vanooteghem

Dr. Daniël Vanooteghem (Kortrijk, 25 november 1947 - Kortrijk, 6 juli 2011) was de bezieler én oprichter van de tijdschriften Para-Astro (heden: Bloom) en Aquarius, de organisator van de Parascoopbeurzen (heden: Spirituele Expo's in Vlaanderen) en gevierd astroloog. Daniël Vanooteghem was licentiaat Scheikunde en doctoreerde vervolgens aan de Syracuse University, New York. Hij deelde zijn kennis omtrent de exacte wetenschappen met de leerlingen in de Normaalschool en het voormalige Hiepso in Kortrijk. Maar toen ging zijn ware zoektocht pas van start. Naast zijn hoofdactiviteit, het lesgeven, verdiepte hij zich in de astrologie, esoterie en paranormale verschijnselen.

De geschiedenis van een toekomstgericht magazine

Bloom Geboortehoroscoop correct web

Toen het tijdschrift Para-Astro (heden Bloom) in februari 1987 voor het eerst van de drukpersen rolde, stond het in de sterren geschreven dat het zich zou onderscheiden van de vele magazines waarnaast het in de schappen van de krantenwinkels terechtkwam. De Zon in het teken Waterman (zie bijgevoegde horoscoop) was alvast een veelbelovend omen.

Para-Astro wou en zou een compleet eigen koers varen, los van de ideeën en overtuigingen die tot in de jaren ‘80 van de vorige eeuw nog volop gangbaar waren. Het tijdschrift liet meteen volgens een geheel eigen insteek zijn lezers kennismaken met nieuwe inzichten. De oprichter en bezieler was Daniël Vanooteghem, doctor in de wetenschappen van opleiding, maar bovenal een getalenteerd en gepassioneerd astroloog.

Maar vooraleer deze pionier zijn kennis en visie op zijn lezers losliet, had hij zich jarenlang verdiept in filosofie, psychologie, parapsychologie en de leer van het boeddhisme. Zelf raakte hij steeds meer gefascineerd door alles wat te maken had met spiritualiteit en esoterie. Hij vond er de antwoorden op de levensvragen die hem bezighielden, en vanuit deze inzichten vond hij voeding voor zijn geesteskind dat Para-Astro heette. Zoals vermeld bracht Daniël Vanooteghem in 1987 voor het eerst het tijdschrift Para-Astro op de markt, waarna hij in 1990 de eerste Parascoopbeurs of Spirituele Expo organiseerde. Vervolgens zag ook het tijdschrift Aquarius het licht, een magazine dat dieper ingaat op bepaalde astrologische en spirituele concepten.

Klik op de afbeelding om de horoscoop te vergroten.

In 2018 werd het magazine Para-Astro omgedoopt tot Bloom. Het magazine kreeg een nieuw elan, een fris eigentijds imago, helemaal klaar voor de 21ste eeuw én voor het Watermantijdperk.


Hoe mooi en krachtig staat Jupiter in de bijgevoegde horoscoop, in Vissen, het spirituele teken bij uitstek! Jupiter vertegenwoordigt de uitgeverswereld en in Vissen: de verspreiding van spirituele kennis. Door de positie van de actieve Mars in zijn eigen ondernemende teken Ram - en bovendien stevig geruggensteund door Saturnus - had het geesteskind meteen de wind in de zeilen. Dat er door het lezerspubliek met (gezond) kritische zin werd uitgekeken naar de informatie die elke maand in het blad verscheen, blijkt duidelijk uit de spanning (oppositie) tussen Maan en Mercurius in de horoscoop.

Toen in 2018 Uranus, net zoals bij de eerste editie in 1987,opnieuw een sextiel ging vormen met de geboorte-Zon, werd Para-Astro omgedoopt tot ‘BLOOM’. Daarmee kreeg het magazine een nieuw elan, een fris eigentijds imago, helemaal klaar voor de 21ste eeuw én voor het Watermantijdperk. Want was dat niet het ultieme opzet, met de Zon in Waterman?

Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom