Home

Overige

Mijn account

Kosmische melancholie

Astrologie
Annette Kok
12/04/2019
Een melancholische alignment tussen Cheiron, Mercurius en Venus

Medio april staan Mercurius en Venus binnen de invloedssfeer van Cheiron. Bijzonder is, dat Cheiron net het sterrenbeeld Ram is binnengekomen, en daar voor de komende acht jaar zal blijven vertoeven. De planeten Mercurius en Venus bewegen echter veel sneller, en bezoeken Cheiron dus rond half april.

Voor de beginners onder ons: wat betekent dat, 'binnen de invloedsfeer'? Dat is een astrologische term die wordt gebruikt wanneer planeten bijna een exacte alignment maken met een andere planeet of een astrologisch punt.

Cheiron wordt geassocieerd met onze zielenwond. Het lijkt dan ook logisch dat deze positie als 'gevoelig' wordt beschouwd. Wanneer planeten over dit punt lopen, komen er allerlei verdrongen gedachten en herinneringen de kop opsteken. Zowel uit vorige incarnaties, als pijnpunten uit dit leven (die vaak een oorsprong in onze jeugdjaren kennen). Afhankelijk van de aard van de planeten, wordt er een betekenis gegeven aan een dergelijke alignment met Cheiron.

Wat betekent deze stand?

Mercurius komt 16 april de invloedssfeer van Cheiron binnen, met een verschil van vijf graden. Op dat moment staat de Maan oppositie met Neptunus, die evenmin ver verwijderd staat. Op 17 april zal Mercurius twee graden opgeschoven zijn, en staat de Maan oppositie met Venus, Mercurius en Cheiron.

”The more you love a memory, the stronger and stranger it is. -Vladimir Nabokov”

Het spreekt voor zich dat dit een emotionele stand is, want de Maan beïnvloedt sterk onze gevoelstoestand en Cheiron bekommert zich over onze zielenwond. Daarbij komt ook nog eens het feit dat de planeten Mercurius (communicatie) en Venus (liefde) bij deze stand betrokken zijn. Rond deze dagen neemt nostalgie de overhand en worden we teruggevoerd naar het verleden. Melancholische gevoelens zijn zeker niet abnormaal.

Uitwerking voor ons

Cheiron mercurius en venus planeten bloom web
 1. Je ervaart onverklaarbaar gevoel van verdriet en teleurstelling. Het lijkt alsof je elke dag met het verkeerde been uit bed stapt, en je weet niet waar die slechte bui vandaan komt. Wees hoopvol: het zal niet blijven duren.

 2. De behoefte voelen om over je verdriet te praten of erover na te denken. Probeer echter niet te veel te piekeren. De kosmos is je dan wel niet goed gezind, maar door jezelf te verliezen in je gevoelens zal het er zeker niet beter op worden.

 3. Er borrelen heftige gevoelens op die we of willen tonen aan anderen, of die er juist voor zorgen dat je jezelf helemaal afsluit van de buitenwereld. Sociaal isolement is nooit goed, dus beter iets té excentriek dan het omgekeerde.

Wat betekent de alignment zodra de Maan verder staat?

Zodra de Maan geen oppositie meer maakt met de bovengenoemde planeten, werkt de alignment tussen Mercurius en Venus helemaal anders uit. Mercurius passeert Cheiron exact op 20 april, de liefdesplaneet op 23 april.

Hoe uit zich deze alignment dan?

 1. Een gevoel van opluchting overvalt je, alsof alle zware lasten van je schouders zijn gevallen. Je voelt je terug lichter en ziet de wereld opnieuw door een roze bril.

 2. Je ondervindt dat je plots heel goed kunt praten over je verdriet en teleurstelling. Het lijkt alsof iedereen voor je klaarstaat, wat je vertrouwen in je omgeving aansterkt.

 3. Je bent in staat om oud verdriet los te laten. Je mislukkingen, gemiste kansen, gemis... je kunt het allemaal
  een plaats geven en je blik terug op de toekomst richten.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Bloom januari

Goede voornemens? Maak een plan!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hét moment bij uitstek om de jaarlijkse goede voornemens weer boven…

Lees meer
Lichaam & Geest

Column Belinda Inhulsen: Wim Staal

Patsboem! Het zal je maar gebeuren dat je tijdens het fietsen je plotseling bewust wordt van…

Lees meer
Bloom maart

Mediteren kan je leren

Loop jij ook soms rond als een kip zonder kop? Fungeer je vaak als slaaf van je lange…

Lees meer
Bloom mei 2019

Word een Bloom’er

 • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2019, jaarhoroscoop 2019, ascendanthoroscoop 2019, je Chinese horoscoop 2019,...

 • onbeperkt gratis kaartleggen

Op de hoogte blijven?