Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Mercurius in Stier

Mercurius Teken Mercurius In Stier Betekenis Bloom Web

Je communicatieve talenten in de kijker

Planeet Mercurius staat voor communicatie en symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Stier: tact boven alles

Dit zijn de doorzetters van de dierenriem: met Mercurius in Stier ben je moeilijk tot een bepaald idee te bewegen, maar eenmaal je een besluit genomen hebt, dan ben je er moeilijk van te brengen en sommigen zullen je zelfs als koppig bestempelen. Je gaat met Mercurius in Stier dan ook traag van start met een nieuw project, maar eenmaal je doel gevestigd is, dan ga je er voluit voor. Om je doelen te verwezenlijken, maak je vooral gebruik van je empirische oordeelkunde en je laat je dan ook niet al te vaak misleiden door (verkeerde) adviezen van anderen. In je communicatie ben je met Mercurius in Stier berekend en zelfs wat kort, want je wil goed overwegen wat je gaat zeggen. Voordeel hierbij is dat áls je iets zegt, de anderen ook daadwerkelijk luisteren naar wat je te zeggen hebt. De satirische toon die vaak vervat zit in je communicatie geeft er een humoristische toets aan.

”Je wil iets bereiken op financieel vlak en je veiligheid uitbouwen. Eens op je gemak bij mensen, geniet je van het praten.”

Personen met Mercurius in Stier hebben een verfijnde smaak die hun zintuigen moet behagen. Ze hebben dan ook een uitstekende reuk, een verfijnd kleurgevoel en een zachte aanraking. In je studies moet je met Mercurius in Stier een praktisch nut zien voor de leerstof die je te verwerken krijgt, want met abstractere zaken ga je moeilijker om. Belangrijk hierbij is je ingesteldheid dat wat je leert voor jou iets moet kunnen bijbrengen in de toekomst.

Met Mercurius in Stier ben je je eerder voorzichtig en tactisch in je praten. Je zal eerst de kat uit de boom kijken vooraleer je iets zegt. Je praat voorzichtig, maar je denken is standvastig tot halsstarrig. Je weet met Mercurius in Stier van geen wijken. Er is een gebrek aan soepelheid in je denken en je kan je koppig opstellen. Je praat graag op een voorzichtige wijze over mooie dingen en over geld. Er is met Mercurius in Stier een grote interesse voor financiële zekerheid en je hebt een grote behoefte om je zeker te voelen. Je wil iets bereiken op financieel vlak en je veiligheid uitbouwen. Eens op je gemak bij mensen, geniet je van het praten.

Aandachtspunten bij kinderen

Een kind met Mercurius in Stier wordt gekenmerkt door een realistische houding en gezond verstand. De zintuiglijke ontwikkeling is zeer belangrijk. Je spruit moet beetje bij beetje leren de verbinding maken van de materiële en zintuiglijke waarden naar de verstandelijke en spirituele waarden. Het kind is meestal niet vroeg rijp maar hij/zij is wel een grote werker. Hij/zij werkt graag in een rustige sfeer.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Mercuriusteken is?

Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk sterrenbeeld Mercurius stond in zijn/haar horoscoop op het moment van zijn/haar geboorte.

Ontdek Bloom, hét tijdschrift voor astrologie & hedendaagse spiritualiteit

Wist je dat je met een abonnement op Bloom tijdschrift (al vanaf €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Bloom Webshop

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom