26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Mercurius in Schorpioen

Mercurius Teken Mercurius In Schorpioen Betekenis Bloom Web Jpg

Je communicatieve talenten in de kijker

Mercurius symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Schorpioen: onderzoekende geest

Met Mercurius in Schorpioen is er een scherp en kritisch verstand bij jou aanwezig. Met standaardwaarheden stel je je niet tevreden want je gaat altijd ver en diep op zoek. Je bent sterk geïnteresseerd in de diepere inhouden van mensen. Je hebt de behoefte om mensen te analyseren. Psychologie en parapsychologie interesseren je. Je kan met Mercurius in Schorpioen erg kritisch zijn naar anderen toe, en je verwoordt dat vaak ook. Je scherpe tong kan kwaad bloed zetten. Het is noodzakelijk om positief te blijven in je denken. Je ziet immers meestal eerst de negatieve kanten van de dingen.

Met Mercurius in Schorpioen ben je verder een vurig spreker, want je wil anderen iets meegeven en aanleren. Je bent een geboren waarnemer en daaruit heb je veel interessante weetjes opgepikt die je wil overdragen naar anderen. Hou er wel rekening mee dat als je je persoonlijk verbonden voelt met het onderwerp, dat je opinie - zoals boven vermeld - wel eens overtrokken kan zijn met het negatieve.

”Je hebt een natuurlijk redenaarstalent en het zal moeilijk zijn voor je tegenstanders om je te verslaan in een goed debat.”

Verder zoek je met je Mercurius in Schorpioen steeds naar de kern van de zaak en dat je het talent hebt om zaken goed te kunnen observeren, maakt van jou een uitstekend inschatter van situaties. Je analyseert steeds wat er rond je gebeurt en het lijkt alsof je vaak achterdochtig bent, wat mensen in je omgeving je wel eens kwalijk kunnen nemen. Je hebt een natuurlijk redenaarstalent en het zal moeilijk zijn voor je tegenstanders om je te verslaan in een goed debat. Dit komt omdat je met je Mercurius in Schorpioen altijd wil winnen, maar ook omdat je heldere ideeën hebt die goed overkomen bij de rest van de mensen. Als je van iemand houdt, dan zal je deze met hand en tand verdedigen. Ook de gesprekken waarmee je anderen kan oppeppen, doen wonderen.

Mercurius in Schorpioen als kind

Van een kind met Mercurius in de Schorpioen verwachten we dat zijn schriften vaak niet verzorgd zijn. Hij heeft soms moeilijkheden met andere kinderen door zijn bazig en scherp karakter. Hij is altijd vóór of tegen iets of iemand, maar meestal tegen. Hij kan autoriteit uitoefenen op de anderen; in het spel is hij vaak de bendeleider. Wanneer hij de leraar vijandig gezind is kan hij voor veel wanorde zorgen in de klas. Als hij hem bewondert zal hij met ongelooflijke ijver werken, want hij is nieuwsgierig van aard. Reeds van jongs af valt een kind met Mercurius in Schorpioen terug op een zeer kritische geest.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Mercuriusteken is?

Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk sterrenbeeld Mercurius stond in zijn/haar horoscoop op het moment van zijn/haar geboorte.

Ontdek Bloom, hét tijdschrift voor astrologie & hedendaagse spiritualiteit

Wist je dat je met een abonnement op Bloom tijdschrift (al vanaf €49,80 voor 1 jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Bloom Uitgeverij

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom