Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Mercurius in Ram

Mercurius Teken Mercurius In Ram Betekenis Bloom Web

Je communicatieve talenten in de kijker

Planeet Mercurius staat voor communicatie en symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Ram: recht voor de raap

Met Mercurius in Ram argumenteer je graag. Je bent bijzonder spontaan in alles wat je zegt en doet. Je hebt bruuske reacties en opmerkingen en je houdt geen blad voor de mond. Je hebt immers de dingen snel door en reageert daar heel vlug op. Het is een strijdvaardige stand. Je zal meermaals bemerken dat je impulsief dingen zegt. Je zou enigszins meer terughoudend moeten kunnen zijn. Je verstand is wakker en je praktische aanleg is groot. Je strijdt graag met woorden. Conflicten en ruzies zullen vaak voorkomen in je leven.

”Je bent met Mercurius in Ram niet bang om een uitdaging aan te gaan en de positie van underdog op jou te nemen.”

Met Mercurius in Ram ben je snel en zeer doelgericht in je conversaties en communicatie met anderen. Je spreekt snel en neemt vlugge beslissingen, zo snel dat anderen er je kunnen van verdenken dat je er niet over nadenkt. Anderen vinden je vaak onbeschoft en soms zelfs agressief, maar dit is enkel omdat je weerstand ondervindt in je ideeën, iets waar je zeer veel moeite mee hebt. In je communicatie ben je met Mercurius in Ram eigenlijk zeer defensief en gevoelig en je probeert de andere te overbluffen door snelheid van spreken en handelen. De meesten echter zullen je doelgerichte aanpak wel smaken en over het algemeen ben je ook eerlijk, waardoor je een waardevolle gesprekspartner bent. Met Mercurius in Ram ben je een goede leerling die snel het belangrijke van het irrelevante kan scheiden. Je komt graag in aanraking met nieuwe ideeën en oude manieren kan je snel achter je laten.

Wel is het zo dat je jouw ideeën iets te fel wil verdedigen, zelfs al zijn al de feiten tegen je. Je bent met Mercurius in Ram dan ook niet bang om een uitdaging aan te gaan en de positie van underdog op jou te nemen. Als je dan toch verliest, dan pik je snel terug nieuwe ideeën op die je even fel zal verdedigen. Als je begeesterd raakt, dan kan je vol overgave je ideeën aan de wereld te berde brengen en je enthousiasme werkt aanstekelijk. Nieuwe projecten vat je ook met dezelfde begeestering aan, maar je hebt wel de neiging om je werk onafgewerkt te laten omdat je in het proces al een ander (en voor jou nog beter) idee hebt ontdekt. Anderen kunnen hierdoor wel eens gefrustreerd raken.

Aandachtspunten bij kinderen

Bij de intellectuele ontwikkeling van het kind met Mercurius in Ram kan je als ouder de aandacht van je spruit gaande houden door een zekere afwisseling te bieden en ook door je kleinste aan te leren hoe hij zich op voorhand op een onderwerp kan concentreren.

Niet zeker waar Mercurius staat in je geboortehoroscoop?

Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk sterrenbeeld Mercurius staat in je persoonlijke horoscoop.

Benieuwd naar meer? Ontdek Bloom, hét tijdschrift voor astrologie & spiritualiteit

Wist je dat je met een lidmaatschap op Bloom tijdschrift (va €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Astrologie voor iedereen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom