26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Mercurius in Kreeft

Mercurius Teken Mercurius In Kreeft Betekenis Bloom Web Jpg Png

Je communicatieve talenten in de kijker

Mercurius als planeet in de astrologie symboliseert de intelligentie. Het is met Mercurius dat we 'leren' en dat we contacten leggen met de dingen en de personen. Alles wat we kennen langs onze zintuigen wordt door Mercurius gesymboliseerd.

Mercurius in Kreeft: bevooroordeeld denken

Met Mercurius in Kreeft heb je een bijzonder gevoelige natuur. Je zal voorzichtig naar buiten komen met woorden. Je wil eerst op je gemak gesteld worden vooraleer je tot goede contacten komt. Er is een grote betrokkenheid en bezorgdheid naar je familieleden toe. Je zal er veel mee praten. Je hebt met Mercurius in Kreeft de neiging om vaak over het verleden na te denken. In de loop van je leven zal je herinneringen koesteren. Soms is het moeilijk om onbevooroordeeld te denken. Bij momenten zal je je gedachten wijzigen. Je visies kunnen zich wijzigen. Bovendien kan je met Mercurius in Kreeft humeurigheid en prikkelbaarheid ervaren. Soms benader je de dingen al te emotioneel.

Verder ben je spaarzaam en vlijtig, en soms ook een beetje melancholiek. Jij beschikt met Mercurius in Kreeft over een meer dan gevoelige geest, meer denkbeeldig en een goed geheugen over het verleden. Wel ondervind je mogelijks problemen om je te concentreren en/of ben je teveel op het verleden gericht. In de omgang met andere mensen kom je tactvol en zwijgzaam voor de dag. Je bent niet iemand die de dingen recht voor z'n raap zal zeggen.

”In gesprekken ben je met Mercurius in Kreeft een waardevolle gesprekspartner, omdat je deze kan doorspekken met anekdotes en weetjes uit je uitstekende geheugen.”

Met Mercurius in Kreeft ben je één van de beste luisteraars van de dierenriem en soms kan je er zo in opgaan dat je je eigen opinies terzijde schuift en volledig deze van je gesprekspartner overneemt. Ook ben je een geboren diplomaat tijdens ruzies. Soms moet je wel eens jezelf terugtrekken om je gedachten op een rijtje te zetten om je eigen opinie te kunnen vormen van hetgeen gezegd en bespreken is. In gesprekken ben je een waardevolle gesprekspartner, omdat je deze kan doorspekken met anekdotes en weetjes uit je uitstekende geheugen. Anderen kunnen het wel eens op de heupen krijgen van je rustige, wat trage manier, van communiceren.

Mensen met Mercurius in Kreeft zijn geboren schrijvers en sprekers, want ze hebben de gave om te voelen wat het publiek van hen verlangt. Ze voelen zich aangetrokken tot poëzie en (oubollige) taal en uitdrukkingen.

Mercurius in Kreeft als kind

Het kind met Mercurius in Kreeft beschikt over een gevoelsverstand; houdt meestal van geschiedenis, natuurkennis en dergelijke vakken, waaraan wat te beleven valt. Het droge rekenen is minder aan jou besteed. Oudheid en antiek intrigeren jou. De resultaten van je studies zijn sterk afhankelijk van de sfeer die de leraar kan scheppen in de klas en zelfs van de sfeer van het studiemilieu (zich goed voelen in de school, op de studiekamer, enz...). Als kind met Mercurius in Kreeft leer je slechts datgene waar je interesse ligt. Interesseert de stof je niet, dan zit je te gapen. Maar ook de affectieve relatie met de leraar is van invloed. Heb je het gevoel dat je leraar je niet graag heeft, dan geef je hem/haar de indruk dat je lui of dom bent. Groepswerk is als kind met Mercurius in Kreeft goed voor jou, aangezien dit belet dat je je terugplooit. Ook actieve werkmethodes werpen zijn vruchten af, aangezien je door het handelen de kans niet krijgt om te zitten dagdromen terwijl de leraar praat.

Wil je voor iemand anders nagaan wat zijn/haar Mercuriusteken is?

Doe de check via de handige Bloomcalculator en bereken gratis in welk sterrenbeeld Mercurius stond in zijn/haar horoscoop op het moment van zijn/haar geboorte.

Benieuwd naar meer? Ontdek Bloom, hét tijdschrift voor astrologie & spiritualiteit

Wist je dat je met een lidmaatschap op Bloom tijdschrift (al vanaf €49,80/jaar) naast 8 inspirerende Bloom edities ook je eigen gehele geboortehoroscoop (en die van familie/vrienden) eenvoudig online berekent? Aanvullend krijg je bovendien ook nog toegang tot alle leesartikelen die in het Bloom-tijdschrift in BE & NL worden aangeboden. Word vandaag een Bloom'er en geniet alle voordelen.

Laatste nieuwe themahoroscopen of bereken je geboortehoroscoop

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Astrologie voor iedereen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom