Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Online Cursus Astrologie voor Beginners • Basisreeks 2 • Praktijk

Categorie

astrologie

Lestijden

Vrij instapmoment

Locatie

Online

Docent

Paul van Egghen

Kostprijs

€ 245,00

Meld je aan met een vriend(in) en ontvang 5% korting

Aantal

Online Cursus Astrologie - Basisreeks 2 is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

Waarom een cursus/workshop via Bloom? Wel daarom:

 • professionele lesgevers en sprekers

 • ruim en uniek kwalitatief aanbod aan opleidingen

 • open en vertrouwelijke sfeer

 • kom in contact met gelijkgezinden

 • neem een vriend(in) mee en ontvang beiden 5% korting

Praktijkgerichte Basisreeks 2 Astrologie Cursus onder leiding van docent Paul Van Egghen

Na de launch van de Online Cursus Astrologie voor Beginners – Basisreeks 1 komt er nu een praktijkgericht vervolg! Uiteraard ligt deze astrologische module – Basisreeks 2 in het verlengde van wat de vorige cursus aanreikte (bekijk hier de inhoud van de Astrologie Beginners Basisreeks 1). Het aandeel theorie is in deze Basisreeks 2 iets kleiner geworden, maar ook hier betreft het wel de basis van de astrologie.

In de ‘Online Cursus Astrologie voor Beginners – Basisreeks 2 bekijk je samen met docent Paul Van Egghen de sterrenbeelden (of beter: ‘dierenriemtekens’) vanuit een breder perspectief. De interacties tussen de sterrenbeelden komen daardoor duidelijker naar voor en verschaffen je meer inzicht over hoe door verbondenheid of verschillen tussen de dierenriemtekens meer bewustzijn wordt verkregen. Vervolgens zoomt Paul in deze cursus in op gecombineerde aspecten, ook wel aspectconfiguraties genaamd, die hun stempel kunnen drukken op de uitwerking van een horoscoop.

Daarnaast ontbreekt het deze ‘Online Cursus Astrologie – Basisreeks 2’ niet aan praktijkgerichte oefeningen, waarbij maar liefst 4 voorbeeldhoroscopen van bekende mensen worden uitgewerkt. Aansluitend ga je uiteraard ook zélf aan de slag. Docent Paul voorziet jou in oefeningen met betrekking tot de duiding van deelaspecten (alle planeten in de tekens in onderlinge interactie bijvoorbeeld).

Concreet ziet het gevuld cursusschema van Basisreeks 2 er als volgt uit:

 • Les 1: breder zicht op sterrenbeelden Ram tot en met Maagd
 • Les 2: breder zicht op sterrenbeelden Weegschaal tot en met Vissen
 • Les 3: aspectconfiguraties, ongeaspecteerde planeten, interpretatie tips
 • Les 4: voorbeeldduiding van één volledige horoscoop
 • Les 5: voorbeeldduiding van één volledige horoscoop
 • Les 6: voorbeeldduiding van één volledige horoscoop
 • Les 7: voorbeeldduiding van één volledige horoscoop
 • Les 8: toets

Basisreeksen 1 + 2 bieden je een uitstekende astrologische basis, het fundament waarop al je verdere astrologische kennis op zal gestoeld zijn. Op deze cursussen volgt binnenkort ook de laatste Cursus Astrologie voor Gevorderden, waarin ingezoomd wordt op transits, retrograde planeten, maansknopen etc. (binnenkort meer info).

Lesmateriaal

Docent Paul Van Egghen in samenwerking met Bloom voorziet bij elke les een uitgebreide video in combinatie met powerpoint, waarbij Paul je stap voor stap, dia per dia, extra toelichting geeft. Vanaf les 4 heeft docent Paul ook telkens een huiswerk voor jou in petto, die tevens door hem persoonlijk wordt verbeterd, zodat je als cursist snel vorderingen kunt maken. Tot slot zijn er in deze cursus 2 online meetings inbegrepen, zie volgend puntje.

Inclusief 2 online meetings

Naast het bovenstaande houdt deze cursus ook twee online meetings in (via Skype, telefoon,… - nader overeen te komen), waarbij docent Paul jouw vragen beantwoord en je vorderingen persoonlijk evalueert. Uiteraard is er ook ruimte voor aanvullende vragen.

Test je eigen kennis

In deze beginnerscursus Astrologie Basisreeks 2 kan je steevast terugvallen op docent Paul Van Egghen voor extra uitleg. Bovendien kan je je eigen kennis toetsen aan de hand van de huiswerken die worden meegegeven. Je aangeleverde huiswerken worden vervolgens door Paul verbeterd en waar nodig bijgestuurd, zodat je het aangeleerde goed onder de knie krijgt.

Vrij instapmoment: bepaal zelf en op je eigen ritme wanneer je de cursus aanvat en verder zet
Certificaat:
je ontvangt na alle afgewerkte huiswerken een certificaat van deelname

Astrologie is een taal

Tot slot is astrologie een prachtig instrument om de wereld rondom en binnenin jezelf te ontdekken, te ontrafelen. Astrologie stelt dat alles met alles verbonden is, tevens een uitgangspunt van de kwantumfysica. Alles is in alles aanwezig, zo boven – zo beneden. Een gedegen kennis van de astrologie stelt jou dus in staat om verbanden te leren leggen tussen hemellichamen en gebeurtenissen op aarde en om je eigen psyche en die van anderen te leren ontrafelen. Het klopt dus dat astrologie als een taal kan beschouwd worden. Of zoals Dane Rudhyar het verwoordt: “Astrology is a language, if you understand this language, the sky speaks to you”.

Bekijk ook...

de Online Cursus Astrologie voor Beginners Basisreeks I

Bekijk het voorwoord door docent Paul Van Egghen

Over Paul van Egghen

Paul Van Egghen, wonende in zuidelijk West-Vlaanderen, heeft reeds 40 jaar (muziek-)onderwijs achter de rug. Hij koestert 30 jaar levendige interesse in de realiteit achter de realiteit en gegronde spiritualiteit. Met een gevarieerde achtergrond van meerdere opleidingen (astrologie, EFT, meditatie, algemene esotherie, pendelen, SRT…) is deze duizendpoot nu vooral werkzaam als integraal astroloog (antwoorden op vragen als: wie ben jij, wat kom je hier doen, hoe is de link met de Hoger Zelf) en gecertificeerd hypnotherapeut. Maar dat houdt hem uiteraard niet tegen om boeiende workshops en lezingen over tal van verschillende onderwerpen op poten te zetten om zijn brede kennis te delen met anderen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom