Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Je eigen yogastudio inrichten bij jou thuis? Zo begin je eraan

Voeding & Gezondheid
Gastschrijver
14/12/2023
Je eigen yogastudio inrichten bij jou thuis? Zo begin je eraan

Hou je ervan om yoga te doen maar heb je niet altijd zin om daarvoor de deur uit te gaan? Waarom richt je dan niet gewoon thuis een gezellig plekje in waar je helemaal tot rust kan komen en yoga kan doen? Het inrichten van zo'n ruimte hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met deze vijf tips heb je zo je eigen zen-oase gecreëerd!

Kies de juiste ruimte

Om te beginnen moet je even nagaan welk plekje in huis je gaat omtoveren tot een yogastudio. Kies een plek waar je ongestoord kunt zijn en die ruim genoeg is voor je yogamat. Het kan een lege slaapkamer, studeerkamer of zelfs een hoekje in de woonkamer zijn. Het belangrijkste is dat de ruimte fijn aanvoelt en dat je er helemaal tot rust kan komen.

Creëer een zen atmosfeer

Je yoga studio moet in eerste plaats een gezellige plek zijn, het is dus belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Gebruik daarom rustgevende kleuren zoals lichtblauw, groen of zachtroze voor de muren. Zorg ook voor een paar boho accessoires zoals mooie plisségordijnen in een zachte kleur en een rieten mand voor je yoga accessoires. Een paar mooie kamerplanten en een lekker geurende geurkaars maken het helemaal af.

Investeer in goede yoga accessoires

Als je bekend bent met yoga dan weet je dat je om yoga te doen verschillende accessoires nodig hebt. Een comfortabele yogamat is natuurlijk essentieel, maar denk ook aan props zoals blokken, riemen en bolsters om je praktijk te verbeteren. Een speciale opbergplek voor deze accessoires houdt je ruimte opgeruimd en georganiseerd.

Zorg voor privacy

Wanneer je yoga wil doen is dit meestal een momentje voor jezelf en wil je liefst niet gestoord worden door kinderen die door het huis rennen of huisdieren die aan je yogamat komen snuffelen. Zorg er dus voor dat je de ruimte een beetje afsluit zodat je je even helemaal terug kan trekken en kan opgaan in je yoga moment. Zijn er grote ramen in je yogastudio? Hang hier dan gordijnen of jaloezieën voor zodat je geen pottenkijkers hebt. Maak je je yogastudio in de woonkamer? Dan kan een paravent een goede oplossing zijn om je hoekje wat af te zonderen.

Maak een rustgevende playlist

Muziek kan enorm helpen om de juiste sfeer te creëren terwijl je yoga doet. Stel dus een rustgevende playlist samen met zachte muziek of natuurgeluiden. Zorg ervoor dat de muziek niet te luid is en de focus niet afleidt, maar juist een aanvulling is op je yogabeleving.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom