Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

The big shift: mondiale tendensen in 2020 volgens de numerologie & Lenormand

Kaartleggen
Bert Glorieux & Esther Perez
08/01/2020
The big shift - 2020 volgens de numerologie & Lenormand

In 2019 deed er zich een stevige energetische shift voor. Opruimen, loslaten, zelfreflectie, heftige emoties,... kwamen op de voorgrond. In 2020 zijn we lang niet verlost van deze ‘onderbuikgevoelens’. Het begin van dit nieuwe decennium staat vooral in het teken van veranderingen op sociaaleconomisch gebied, maar ook op het individuele vlak. Numeroloog Bert & kaartlegster Esther gaan in dossier 2020 op zoek naar het antwoord op de vraag: 'Hoe vergaat het ons in het nieuwe jaar?'

The big shift dossier 2020 kaartleggen en numerologie combinatie Bloom web

Het getal 20 leert ons dat welbepaalde beslissingen niet langer kunnen worden uitgesteld. Het wordt tijd om daadwerkelijk te handelen. Dat is zeker het geval in kwesties zoals de brexit, de regeringsvorming, klimaatmaatregelen, genderongelijkheid… De nadruk ligt niet meer op het individu, maar op de gemeenschappelijke belangen. Iedereen moet er baat bij vinden. In 2020 komt het getal 20 tweemaal voor, wat de impact ervan serieus versterkt. We komen op een tweesprong terecht: ofwel houden we vast aan ons huidig pad, ofwel zijn we bereid om verandering toe te laten. In deze context merken we nu al progressieve voorstellen bij enkele politieke formaties rond ethische thema's als abortus en euthanasie. Indien we de moed hebben om de energie die van het getal 2020 (2x20) uitgaat te gebruiken, zullen we daar op termijn ongetwijfeld de vruchten van plukken.

Nadruk op mondiale challenges

Het trillingsgetal 2 keer 20 brengt wel wat gevolgen met zich mee voor het nieuwe jaar. Heel wat onfrisse zaken komen aan het licht. Er hangt bij momenten een heuse schandaalsfeer. Dat leren we onder meer uit de tarotkaart nr. 20, het Oordeel. Vermits in 2020 dus 2x20 voorkomt, wordt ook dat fenomeen nog versterkt. Het kan dus zeker geen toeval zijn dat alle ogen van de wereld gericht zijn op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2020. We mogen gerust stellen dat we met z'n allen met argusogen toekijken.

Rond de milieuproblematiek komen er in de loop van 2020 nog meer actiegroepen. Ook hier ligt de nadruk op het collectieve belang. De druk op de overheid neemt nog maar eens toe, want we willen met z'n allen dat er door onze beleidsmensen gehandeld wordt. Immers: de tijd dringt.

Sociale zekerheid onder de loep

The big shift dossier 2020 kaartleggen en numerologie legging Bloom web

De Lenormandlegging van Esther Perez sluit aan bij de voorgaande numerologische voorspellingen, maar brengt nog enkele andere tendensen aan het licht. De Tuin en de Ruiker wijzen erop dat sommige problemen minder nijpend worden. Denk bijvoorbeeld aan de druk op de huizenmarkt, de dagelijkse files en de inmenging van de overheid in ons dagelijkse leven. De rust keert op bepaalde vlakken terug. Anderzijds zorgt het nieuwe jaar ook voor een aantal nieuwe problemen. De vergrijzing in onze samenleving neemt toe, met alle gevolgen van dien voor ons sociale zekerheidsstelsel (de Ooievaar en de Tuin ondersteboven). Er zullen meer echtscheidingen aangevraagd worden, waardoor steeds meer mensen single worden. Dit leren we uit het Anker (richting zoeken).

De kaarten laten op veel vlakken een tweedeling in de maatschappij zien. De kloof tussen rijk en arm wordt nog groter, er is een toenemend onbegrip tussen jong en oud en ook het onderscheid tussen laag- en hoogopgeleiden wordt steeds duidelijker. Toch is er ook een positieve noot aan het verhaal, want we worden met z’n allen 'menselijker'. Er is een groeiend sociaal bewustzijn. Gelijkgezinden zullen gezamenlijke initiatieven nemen en zo komt er stilaan een evolutie naar een 'doe-het-zelf'-maatschappij, die minder afhankelijk wordt van acties die door de overheid worden gestuurd. De Weg en De Vos wijzen op wantrouwen. Het Kruis en de Vissen laten tegenslag en financiële tekorten zien. Opvallend is, dat alle kaarten in dit groepje ondersteboven liggen, waardoor het negatieve facet de bovenhand krijgt.

(lees verder onder de afbeelding)

The big shift dossier 2020 kaartleggen en numerologie survivalgids Bloom web

Door minder inkomsten voor de overheid en hogere uitgaven (door o.a. de vergrijzing) stevenen we regelrecht af op bezuinigingen. Jongeren trekken naar de grote steden, maar vooral ook naar het buitenland. Kleinere, landelijke gemeenten krijgen te maken met een leegloop. De Koerier die wijst op nieuws en ontmoetingen geeft in de combinatie met De Bergen en De Wolken aan, dat de beperkingen in groei deze bewegingen veroorzaken.

In 2020 hebben we af te rekenen met extreme regenval, wat tot wateroverlast zal leiden. Rivieren treden buiten hun oevers. Vooral Nederland gaat een bijzonder nat 2020 tegemoet.

Kinderen baas

Het gezegde “de jeugd heeft de toekomst in handen” wordt steeds meer bewaarheid, maar dan in de zin van “de jeugd NEEMT de toekomst in handen”. De klimaatspijbelaars genieten steeds meer aanhang. Ook een groeiend aantal volwassenen kan sympathie opbrengen voor het protest van deze jongeren. Het doel van de jeugd is het creëren van een leefbare wereld. De jongerenbeweging wil daartoe regeringen en het bedrijfsleven sensibiliseren om gerichte maatregelen te nemen voor het behoud van onze planeet.

Over het bedrijfsleven gesproken: ook hierin zien we grote veranderingen plaatsvinden. Steeds meer jongeren willen zelf een eigen zaak/bedrijf uit de grond stampen, met als gevolg dat heel wat vacatures in bestaande ondernemingen niet worden ingevuld.

Over de intuïtieve kaartlegging

Het kaartendeck dat door ons is gebruikt, is de 'Lenormand van Vergulde Visioenen' met afbeeldingen van Ciro Marchetti. Hoewel de meeste kaartleggers met vaste legpatronen werken, gebruikt Esther de kaarten intuïtief. De kaarten vallen daarbij, tijdens het schudden, vanzelf uit het deck. Tijdens deze kaartlegging ontving ze via channeling ook inzichten en boodschappen van haar gidsen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Boekentip • 'Over het leven enzo' van Nathalie Willems

Stijve tepels, kikkers voor het ontbijt, appelfoeven, … je kan het zo gek niet bedenken. Daarmee…

Lees meer
Lifestyle

Op zoek naar het perfecte cadeau voor elk dierenriemteken

Word je telkens opnieuw door stress overmand wanneer je een geschikt cadeau moet kopen voor je…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De impact van voeding op je gemoedstoestand

Als je weet wat de impact van verschillende voedingsmiddelen is op je gemoedstoestand, kun je voor…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom