2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

Boekreview: Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie

Inspiratie
Bloom
01/02/2023
Boekreview: Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie

Op 15 december 2022 bracht uitgeverij Heart Media het boek ‘Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie’ uit van pionier en visionair Carla de Ruiter. Zij werkte ruim 25 jaar als leidinggevende in uiteenlopende organisaties en interviewde voor diverse mediaplatforms wereldberoemde en onbekende pioniers. Mede hierdoor ontwikkelde zij nieuwe inzichten voor haar levens- en leiderschapsfilosofie genaamd ‘Pionierend Leiderschap’. In haar boek wisselen deze interviews met pioniers zich af met nieuwe inzichten en haar eigen diepe en vaak ook spirituele ervaringen.

Het is een boek dat helemaal van deze tijd is en bedoeld voor eenieder met idealen voor een betere wereld- groot én klein. Het boek pleit voor een herwaardering van de menselijke Spirit en voor pionierende leiders die het vertrouwen in de mensheid herstellen. We hoorden van allerlei kanten al lovende berichten over dit boek en dat wekte onze nieuwsgierigheid. We kunnen alleen maar beamen dat dit een levens veranderend boek is.

Ontwikkeling van bewustzijn

Onze wereld verandert door andere levensomstandigheden, nieuwe uitvindingen en technologieën. Tegelijkertijd ontdekken we capaciteiten van onszelf waar we nog geen weet van hadden. Op de achterflap van het boek valt te lezen dat we “onze collectieve intelligentie kunnen aanspreken als we meer en meer onze plek vinden op deze aarde en coherent leren leven met elkaar. Zelfinitiatief en zelfleiderschap worden belangrijke pijlers in de maatschappij en in organisaties.”

De wereld van vandaag heeft échte leiders nodig die pionier durven zijn, die snappen wat er nodig is en niet terugdeinzen om van betekenis te zijn voor de maatschappij.

Blauwdruk voor veranderaars en pioniers

Het boek bestaat uit twee delen: in het eerste deel gaat het over ‘jij als pionier’ en deel twee gaat over de pionier als leider in de maatschappij en in organisaties. In het eerste deel kom je allerlei kenmerken van pioniers tegen die de Ruiter heeft afgeleid uit de interviews met pioniers. Van deze blauwdruk heeft zij een pionierstest gemaakt. Deze staat in het boek maar is ook online in te vullen. Het boek leest heel makkelijk en vlot door de mooie verhalende ervaringen van de auteur zelf die ondersteunend zijn bij de theorie.

Collectieve intelligentie

”Na persoonlijke ontwikkeling, als een fase van ons menselijk bewustzijn, komt collectieve ontwikkeling. Een intelligentie die alleen in werking treedt wanneer je samen met anderen bent en vrij bent van belemmerende ego-structuren.”

Boeiend vinden we ook de hoofdstukken waarin de auteur ingaat op collectieve intelligentie en hoe je dit kunt ontwikkelen in groepen en/of in organisaties. Na persoonlijke ontwikkeling, als een fase van ons menselijk bewustzijn, komt collectieve ontwikkeling. Een intelligentie die alleen in werking treedt wanneer je samen met anderen bent en vrij bent van belemmerende ego-structuren. Menigeen denkt dat je altijd bezig blijft met persoonlijke ontwikkeling. De auteur geeft een inkijkje in het bewustzijn ná deze fase en toont aan dat het anders zit.

Transpersoonlijk manifesteren

Een apart onderdeel in het boek gaat over manifesteren. Nu worden we de afgelopen jaren behoorlijk overladen met theorieën over dit onderwerp. De Ruiter is de eerste die met een nieuw concept komt, namelijk ‘transpersoonlijke manifestatie’. Want wanneer je ‘klaar’ bent met persoonlijke ontwikkeling, kun je leren manifesteren vanuit het collectief. Een echte eye-opener en zéker de moeite waard om te lezen!

Hoopvol en inspirerend

Pionierend Leiderschap is een hoopvol boek en een inspirerende filosofie die absoluut thuishoort in deze tijd. Het vliegt ons mens zijn totaal anders aan dan we gewend zijn en is daarmee met recht een pionierend boek. We gaan ongetwijfeld nog veel van deze auteur en haar boek horen. Op haar website www.pionierendleiderschap.nl staan diverse trainingen die uitnodigen om wat je hebt gelezen eigen te maken.

Over Carla de Ruiter

Portret Carla De Ruiter Online Boekreview

Carla de Ruiter is pionier, visionair, leiderschapsontwikkelaar en -trainer. Zij werkte ruim 25 jaar als leidinggevende in uiteenlopende organisaties. In 2015 richtte zij Pioniers Magazine op, hét magazine voor nieuw leiderschap en betekenisvol ondernemen. Zij interviewde voor diverse mediaplatforms bekende en onbekende pioniers. Mede hierdoor ontwikkelde zij nieuwe inzichten voor verdergaande verdieping en transformatie van leiderschap en cultuurverandering. Zij is tevens directeur van Servant-Leadership Solutions, dé opleider van Dienend-Leiderschap waarbij het haar missie is om van managers leiders te maken.

"De wereld van vandaag heeft échte leiders nodig die pionier durven zijn, die snappen wat er nodig is en niet terugdeinzen om van betekenis te zijn voor de maatschappij."

Volg Carla De Ruiter!

Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie

Cover jpeg kopie

Auteur: Carla de Ruiter
Formaat:
17,5 x 24,5 cm
ISBN:
9789089840332
Pagina’s:
374
Prijs:
€ 27,95
Te koop: Uitgeverij Heart Media

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

3 tips om beter voor jezelf te zorgen

In de hectiek van het dagelijks leven vergeten we vaak één van de belangrijkste dingen: onszelf.…

Lees meer
Astrologie

Tweelingen, jouw jaarhoroscoop 2024-2025

Het sterrenbeeld Tweelingen is jarig als de maanden mei en juni hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Kristallen & Edelstenen

Edelstenen uitkiezen, reinigen en opladen

Heel vaak krijgen we de vraag: 'Hoe kies ik nu die edelsteen uit die mij voor mij bestemd is?', of…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom