Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Boekreview: Magic Guide • Angélique Windey & Nathalie De Jongh

Inspiratie
Bloom
19/07/2023
Boekreview: Magic Guide • Angélique Windey & Nathalie De Jongh

In april 2023 brachten Angélique Windey en Nathalie De Jongh van Magic Moments hun boek uit, de Magic Guide. Het is een doeboek vol affirmaties, visualisaties, rituelen, verhalen en technieken om je zelfliefde te vergroten en je persoonlijke groei een boost te geven. Het doel van Magic Moments is de magie van het leven terugbrengen naar de harten van de mensen - met dit boek kan je daar op je eigen tempo mee aan de slag.

De Magic Guide - boost je zelfliefde en persoonlijke groei

Boekreview van lezeres Steffie

”De Magic Guide helpt je om de spirituele reis binnenin jezelf te voelen, te ervaren en te leiden. Een gids die je gebruikt zoals je dat zelf wil.”

Ken je dat gevoel, dat je even vastzit in het leven? Ook al vind je tegenwoordig heel veel info over het vergroten van je zelfliefde, persoonlijke groei en spiritualiteit. En toch vind je niet de juiste essentie die je nodig hebt?

Ik nam mijn tijd en energie voor creatieve doeboeken en boeken over onder andere meditatie en yoga. Maar na een tijdje bleef ik vastzitten in hetzelfde patroon. Overal en nergens zijn.

Toen ontstond de Magic Guide van Angelique en Nathalie. Hen ken ik van vorig jaar. Ik nam voor de eerste keer deel aan hun vrouwencirkel en die was adembenemend, magisch en waardevol. Maanden nadien voelde ik de energie die daar ontstond nog steeds. Mijn kijk op het leven is daardoor duidelijk veranderd. Hun Magic Guide was voor mij dan ook iets om naar uit te kijken.

Alleen was er dat stemmetje in mezelf (blijkt de naam angst te hebben), dat me telkens weer bewust de vraag stelde: ‘Is dit echt wat je nodig hebt? Een zoveelste boek over zelfliefde, zelfontplooiing en spiritualiteit?’ Ik legde mijn twijfels voor aan Nathalie en kreeg een antwoord dat me over de streep trok.

De reden waarom ik dit boek zou kopen is net om de spirituele reis binnenin mezelf te voelen, te ervaren en te leiden.
Een gids die ik gebruik hoe ik het wil. Een die je niet vastzet in to-do's binnen de week, maand of jaar. Die geen vaste structuur kent die je niet mag/kan doorbreken.

Een gids die het leven omvat in elke vorm.

Ik bestelde een exemplaar nog voor de boeklancering en had er nog geen seconde spijt van.
Het boek is even magisch als hun vrouwencirkels.

Deze gids brengt je inzicht in jezelf, in je eigen sterktes en leert je omgaan met onzekerheid en angst. Dat is iets wat in deze tijd elke persoon hier op aarde nodig heeft. Meer magie, meer licht en vooral meer zelfliefde.

lezeres Steffie

Ik herinnerde me de woorden van Nathalie: ‘Je kan het boek openslaan op een willekeurige pagina en dan zal dit je vertellen of tonen wat je op dat moment nodig hebt.’ Ik deed dit en de pagina die tevoorschijn kwam was gevuld met een mooie tekening waarop de generatie des levens verbeeld staat. Grootouder (uiterst links - dezelfde positie waar het later je hart binnengaat) - ouder - kind - kleinkind.

De manier waarop de oude vrouw opkijkt naar het kind bracht mij heel veel erkenning. Mijn meme verloor ik onverwachts op een totaal ongeschikt moment. Ik had altijd het gevoel dat ze na haar dood dicht bij mij aanwezig was. Nu weet ik het zeker, ze is het nog steeds. Dit boek bracht mij een antwoord. Ik ben ervan overtuigd dat het me nog zoveel meer zal brengen dan dat.

Ik ben gestart met de affirmaties. Deze brengen nu al een frisse wind door mijn gedachtegang en uitstraling. Ik voel me verlicht. Het boek staat nu op een plaats in huis waar ik altijd dichtbij aanwezig ben. Elke dag maak ik vijf minuten tijd om een affirmatie-oefening te lezen, voelen, uitproberen en ervaren. Ik leer bij ... Dankzij de Magic Guide, maar ook door mezelf.

Deze gids brengt je inzicht in jezelf, in je eigen sterktes en leert je omgaan met onzekerheid en angst. Dat is iets wat in deze tijd elke persoon hier op aarde nodig heeft. Meer magie, meer licht en vooral meer zelfliefde.

Dank jullie wel Angélique en Nathalie voor jullie magische woordenstroom.

Een leven vol magie - wat bedoelt Magic Moments daarmee?

Angélique & Nathalie:

”Magische momenten komen volledig van binnenuit. Er komt veel persoonlijk werk, zelfreflectie en zelfliefde aan te pas om deze magie te doen ontstaan en vermeerderen.”

'Het leven definiëren we als het allesomvattende en eeuwige bestaan van onze ziel en de persoonlijke en collectieve groei die daarmee is verbonden. Magie definiëren we als de ongrijpbare betovering van het eindeloze universum die liefde en wijsheid doet belanden op de juiste plek, op het juiste momenten, in het hart dat er rijp voor is.

Wanneer deze twee samenkomen, ben je helemaal verbonden met jezelf, de bron, anderen en vooral met jouw innerlijke wijsheid en intuïtie die je eigen unieke kompas zijn. Er ontstaat dan puur geluk, balans, innerlijke rust en vrede. Je hebt toegang tot de collectieve bibliotheek van wijsheid, liefde en heling.

De magische momenten zijn niet afhankelijk van bepaalde omstandigheden of van gebeurtenissen, maar komen volledig van binnenuit.
Dat wil zeggen dat we het ontstaan ervan zelf in de hand hebben. Er komt veel persoonlijk werk, zelfreflectie en zelfliefde aan te pas om deze magie te doen ontstaan en vermeerderen. Het is bovendien de weg ernaartoe, en niet het einddoel, waarin de magie ligt verscholen.'

Wat vind je in de Magic Guide?

 • Planner for Personal Growth: planner met affirmaties, visualisaties, oefeningen en technieken die jouw zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling een boost geven.
 • Season's Guide: gids in het ritme van de seizoenen met helende verhalen, rituelen en kruidenmelanges.
 • Moon Journal: journal die je begeleidt in het maken van je eigen maanrituelen, met info over bijpassende essentiële oliën en edelstenen.
 • Dream Journal: journal die je uitnodigt om het mysterie van je dromen te ontrafelen.

Over Magic Moments

Let's bring back the magic. Dat is het motto van Magic Moments, de samenwerking tussen Angélique Windey en Nathalie de Jongh. Beide vrouwen begeleiden en ondersteunen persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

Elk seizoen organiseert Magic Moments een vrouwencirkel. Het ritme van de seizoenen inspireert om elke cirkel een invulling te geven die gelijkloopt met ons innerlijk kompas en het is dan ook telkens een uitnodiging om thuis te komen bij jezelf.

Angélique is holistisch cognitief therapeut en brain coach en gepassioneerd door natuurgeneeskunde.
Het is haar roeping om bewustwording te faciliteren door magie en wijsheid naar mensen te brengen op een down-to-earthmanier. De tools die ze hierbij gebruikt zijn ademwerk, mindfulness, meditatie & visualisatie, alchemische essences en essentiële oliën.

Nathalie is journalist, schrijfster en bewustzijnsmentor.
De magie van het leven ontdekken, ermee leren werken en dit doorgeven aan anderen is voor haar wat leven zinvol maakt. Haar tools: Tarot, essentiële oliën, rituelen en helende verhalen. Op die manier ondersteunt ze transformatie en heling.

Meer over Magic Moments lees je op www.magic-moments.be.

Auteurs: Angélique Windey & Nathalie De Jongh | Prijs: € 39 | Pagina's: 212 | ISBN: 9789 4647 55633

Bestel de Magic Guide hier!

Foto's: Bedrijfsfotografie, Facet Odette

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom