Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Winter • De Dood

Winter • De Dood • Tarot van Isis Nummer 13

Betekenis van Tarot van Isis kaart nummer 13: Winter • De Dood

Transformatie en Ontnuchtering

Symbool van einde en transformatie, oftewel de afbraak of ‘dood’ van de oude persoonlijkheid met de start van een geestelijke hergeboorte. Het is de tijd van de winter waarin alles boven afsterft, maar binnenin de aarde weer leven opbloeit.

Psychologische werking

Met de Tarot van Isis kaart nummer 13 - Winter is sprake van een spiritueel en onthecht persoon. De kaart spreekt van een bejaarde of iemand die gelouterd door het leven gaat en nadenkt over de dood.

Indien de kaart 'Rechtop' valt:

Een periode van uitdieping en vergeestelijking breekt aan. Hier is sprake van een persoon die intellectueel wil doordringen in de zaken die zich voordoen.
Je bent metafysisch maar ook stoïcijns aangelegd. Uiteindelijk zie je je dwalingen in en verzaak je aan de situatie die eerst belangrijk voor je was.

Indien de kaart 'Omgekeerd' valt:

Het is een tijd van pessimisme en het verliezen van moed. Je ziet lijdzaam toe hoe zaken die je belangrijk vindt de vernieling ingaan, jou verdrietig en ontnuchterd achterlatend.

Tarot van Isis Set Jubileumeditie

Tarot van isis set Erna Droesbeke 9789072189264 boek Bloom web

De Tarot van Isis Set is een herwerking van de eerder verschenen Tarot van Isis boek en Tarot van Isis kaarten. In 2021 bestaat de Tarot van Isis 36 jaar. Hoog tijd om een herwerkte, luxueuzere versie leven in te blazen, vond auteur Erna Droesbeke. Deze 6de druk omvat nu een set, bestaande uit het Tarot van Isis boek en 36 Isis Kaarten. De aanpassingen die de auteur in deze jubileumeditie heeft doorgevoerd zijn gebaseerd op haar spirituele ervaringen in het moderne Egypte en haar werk als astrologe en tarologe.

Koop deze kaarten in de Bloom Shop

Kaartendeck: Tarot van Isis Set (boek + 36 kaarten) • 6de herdruk • 2021

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom