26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Mercurius • Magiër

Mercurius • Magiër • Tarot van Isis Nummer 1

Betekenis van Tarot van Isis kaart nummer 1: Mercurius • Magiër

Oorzaak en Begin van Alles wat Komt, Bewustzijn

Mercurius is de boodschapper van de goden, bemiddelaar tussen God en mens. Er komt nieuws van ‘Gene Zijde’ of een spirituele boodschap. We krijgen een nieuwestart. Mercurius of de Magiër stelt vaak een man voor of staat voor de mannelijke polariteit. Tevens duidt de kaart bewustwording en vernieuwing in onszelf aan. Er is nieuws onderweg.

Psychologische werking

Met de Tarot van Isis kaart nummer 1 - Mercurius is er sprake van een adolescent of jonge man die het leven als een uitdaging ziet.

Indien de kaart 'Rechtop' valt:

Mercurius of de Magiër toont een alerte en snelle geest, die tegenstellingen verzoent door bemiddeling (de Magiër in de Klassieke Tarot). Hemel en Aarde (resp. het Hogere en Lagere Zelf) worden door hem verbonden met intuïtie en welsprekendheid. Mercurius zorgt voor een nieuwe start en brengt belangrijk nieuws naar je toe. Hij overtuigt je om zijn ideeën te delen en uit te voeren. Mercurius is bekwaam en handig in het hanteren van onbekende situaties. Hij heeft een beweeglijke aard en is erg mededeelzaam. Met zijn vrolijke en zelfbewuste aard is hij geknipt voor handelsactiviteiten en alles wat met communicatie en informatie te maken heeft. Tevens betekent hij ook de grondoorzaak van alles wat komen gaat. De kaart kondigt vaak een periode van mentale rust aan.

Indien de kaart 'Omgekeerd' valt:

Er ontstaat een kortsluiting tussen het Hogere en het Lagere Zelf, wat zich op het ene moment uit in een juichend beleven en op het andere als diepe wanhoop. Of zoals in het Duits: “Himmelhoch jauchzend zum Tode betrübt”. Je wordt verscheurd door een innerlijk conflict. Je bent rusteloos en handelt ondoordacht. Als je alles tegelijk aanpakt, versnipper je jezelf waarbij je zelfs de illusie koestert dat je erg handig bent en het allemaal wel goed zal komen… Wakker worden! Houd op met een ander en jezelf te bedriegen. Doe een ander niet aan wat je zelf niet wil meemaken. Mercurius kondigt een periode aan van oppervlakkig reageren en de kantjes eraf lopen. Dilettantisme, intriges, leugens, zwendel en bedrog vieren hoogtij. Wees geen paniekzaaier en arrivist, die zich in illusies hult…

Tarot van Isis Set Jubileumeditie

Tarot van isis set Erna Droesbeke 9789072189264 boek Bloom web

De Tarot van Isis Set is een herwerking van de eerder verschenen Tarot van Isis boek en Tarot van Isis kaarten. In 2021 bestaat de Tarot van Isis 36 jaar. Hoog tijd om een herwerkte, luxueuzere versie leven in te blazen, vond auteur Erna Droesbeke. Deze 6de druk omvat nu een set, bestaande uit het Tarot van Isis boek en 36 Isis Kaarten. De aanpassingen die de auteur in deze jubileumeditie heeft doorgevoerd zijn gebaseerd op haar spirituele ervaringen in het moderne Egypte en haar werk als astrologe en tarologe.

Koop deze kaarten in de Bloom Shop

Kaartendeck: Tarot van Isis Set (boek + 36 kaarten) • 6de herdruk • 2021

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom