Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Het Tibetaanse Dodenboek (softcover)

sku: BELA4698
€ 30,00
Product beschikbaar

Het Tibetaanse Dodenboek (softcover) is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

  • Gratis levering vanaf €65,-

  • Binnen 2-3 werkdagen geleverd (BE, NL, FR, LU)

  • Advies op maat

  • Bloom'ers: 5% korting op tal van items

  • Bezoek Bloom Shop in Waregem

Klantenbeoordelingen

Bloom rating

Specificaties

Auteur
Walter Evans-Wentz
Aantal pagina's
240
ISBN
9789020218442
Afmetingen
24,3 x 14,3 x 3,3 cm
Bindwijze
Softcover
Afwerking
Met leeslint
Productcode
BELA4698

Productinformatie

Het Tibetaanse dodenboek (sofctover) • Walter Evans-Wentz

Ontdek 'Het Tibetaanse Dodenboek' van auteur Walter Evans-Wentz, een van de meest intrigerende werken die het Westen uit het Oosten heeft ontvangen. Eeuwenlang werd deze tekst mondeling doorgegeven, totdat het werd opgeschreven door Padma Sambhava, de yoga-leraar die het boeddhisme in de achtste eeuw naar Tibet bracht en wordt beschouwd als de grondlegger van het lamaïsme.

In zijn inleiding prijst Carl Gustav Jung de ongeëvenaarde superioriteit van 'Het Tibetaanse Dodenboek' op het gebied van psychologie en kritische filosofie. Deze tekst onthult de betekenis van het leven in relatie tot de ervaring van de dood, niet slechts als een gebeurtenis op een specifiek moment, maar als een voortdurende staat van voorbereiding die het echte leven mogelijk maakt.

Op archetypische wijze wordt de toestand van de dood beschreven, tot aan het punt van nieuwe geboorte volgens oosterse opvattingen. Hieruit blijkt dat de betekenis van sterven onlosmakelijk verbonden is met de zin van leven. De lezer wordt voortdurend aangemoedigd om direct contact te maken met het onnoembare-in-zichzelf.

De essentie van het onderricht is het aansporen tot zorgvuldige en gewetensvolle observatie van zowel het heilige als de menselijke irrationaliteit, zoals beschreven door Carl Gustav Jung. Wanneer de lezer dit begrijpt, zal hij niet langer anderen vragen wat hij moet doen, maar zijn eigen autoriteit zoeken en vinden, omdat de bron van leven in hemzelf ligt.

De betekenis van het Tibetaanse Dodenboek ligt in het verhelderen van de ononderbroken stroom van bewustzijnstoestanden waarin geboorte en dood zijn opgenomen. Het doel is om deze waarheid herkenbaar te maken voor de lezer, waardoor het pad naar persoonlijke autoriteit en begrip wordt verlicht.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen

Schrijf een review

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom