Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De perfecte yogaruimte inrichten: zo creëer je een oase van rust

Huis & Thuis
Gastschrijver
20/05/2024
De perfecte yogaruimte inrichten: zo creëer je een oase van rust

Wil je een kamer in huis omtoveren tot geschikte meditatieruimte, of heb je een studio waar je yogalessen gaat geven? Dan wil je er een fijne plek van maken, waar jij en eventuele cursisten helemaal tot rust kunnen komen. Van het uitkiezen van een vloer bij de Epoxywinkel tot het finetunen van de ruimte met de juiste accessoires, zoals mandala's en edelstenen. Misschien wil je een altaar maken of gebruikmaken van bepaalde decoratie, maar tegelijkertijd moet het wel een rustig geheel worden. Kun je wel wat inspiratie gebruiken om daar de juiste balans in te vinden? Lees hier hoe je van je nieuwe yogaruimte een oase van rust maakt.

Begin bij de basis

Een yogamat is de basis van je yogasessies dus begin met het aanschaffen van een geschikte mat, of meerdere matten als je ook lessen gaat geven. Bedenk welke stijl yoga je gaat beoefenen om te bepalen welk type mat je nodig hebt. Voor yoga waarbij veel grip is vereist, kun je het beste kiezen voor een rubberen mat. Deze zal niet snel wegglijden als complexere poses langere tijd worden aangehouden. Voor yogavormen waarbij veel gezweet wordt, is een katoenen mat vaak prettiger. Katoen zorgt er namelijk voor dat het oppervlak ook onder invloed van vocht stroef blijft en niet wegglijdt.

De ondergrond

Hoewel je voor je yogasessies over het algemeen een mat zult gebruiken, is niet elke vloercomfortabel om yoga op te beoefenen. Bij het kiezen van een geschikte vloer voor je yogastudio, moet je dan ook rekening houden met comfort, slipbestendigheid ,geluidsabsorptie en hygiëne. Een gietvloer van epoxy is een goed voorbeeld van een vloer die aan al deze eisen voldoet. Epoxy is door de elasticiteit erg comfortabel om op te liggen, zeker ten opzichte van hardere vloeren zoals hout, laminaat of plavuizen. Door het ontbreken van naden is de vloer ook erg hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Ook het esthetisch aspect speelt natuurlijk mee en met een gietvloer in een egale, neutralekleur, kun je een serene basis creëren voor je yogaruimte.

Comfort verhogen

Een epoxyvloer of ander type gietvloer is een perfecte basis voor je yogastudio, maar als je er echt een comfortabele ruimte van wilt maken, zijn zachte kussens en kleden onmisbaar. Kies bijvoorbeeld een hoek uit in de ruimte waar je een vloerkleed en meditatiekussens plaatst, waar jij of je cursisten na afloop van de sessie kunnen mediteren, napraten of gewoon even tot rust kunnen komen. Misschien vind je een schapenvacht of andere dierenhuid comfortabel, maar als meerdere mensen er gebruik van gaan maken, kun je ook kiezen voor een wasbaar vloerkleed van katoen. Door zachte texturen aan de ruimte toe te voegen, zal deze nog warmer en comfortabeler aanvoelen.

Inrichten

Houd bij het inrichten van de ruimte de ontspannen sfeer die je wilt creëren in je achterhoofd. Kies voor lichte, natuurlijke kleuren zoals gebroken wit, beige en eventueel zachtgroen. Teveel decoratie kan afleiden, dus groepeer beeldjes, wierook, edelstenen en andere accessoires bijvoorbeeld allemaal op een altaar. Hiermee bewaar je de rust en kun je toch persoonlijkheid toevoegen. Zorg ook voor opbergruimte waar je spullen als handdoeken, klankschalen en andere attributen uit het zicht kunt bewaren. Ga voor luchtzuiverende planten, zoals een lepelplant of graslelie om de ruimte af te maken. Met deze tips maak je van je yogaruimte een oase van rust!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Mars in Steenbok • 5 januari tot 14 februari 2024 • Doelbewust naar de diepte

Op 5 januari 2024 komt de planeet Mars het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Steenbok…

Lees meer
Inspiratie

Spirituele reis maken: dit moet je regelen

Wanneer je van plan bent om een spirituele reis te maken, dan is het natuurlijk wel van belang dat…

Lees meer
Liefde & Relatie

Beslis voor jezelf wanneer loslaten goed is

Ken je dat gevoel dat je ‘geleefd’ wordt, dat je de controle precies kwijt lijkt te zijn ondanks al…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom