Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Godinnen Orakelkaarten

De Godinnen Orakelkaarten bestaan uit 44 afbeeldingen van godinnen die hun oorsprong vinden in de Griekse, Romeinse, Keltische, Egyptische, Indiaanse, Boeddhistische en oosterse mythologie. Ook enkele christelijke symbolen spelen hun rol. Godinnen symboliseren natuurlijk de vrouwelijke machten en krachten. Reeds van oudsher werden de godinnen vooral aanzien als bemiddelaars bij de (mannelijke) goden. Men verwacht meer respons en begrip van een vrouw, een moeder. Men durft al eens gemakkelijk een probleem aan te kaarten met een godin. Maak hieronder kennis met de diverse godinnen en trek je dagkaart.

Hoe je precies met deze orakelkaarten aan de slag kunt, lees je onderaan deze pagina.

Koop deze kaarten in de Bloom Shop

Kaartendeck: Godinnen orakelkaarten

Werken met de Godinnen Orakelkaarten van Doreen Virtue

Op iedere orakelkaart zien we vooreerst de afbeelding van een godin, de naam ervan en een kleine tekst die meer duidelijkheid brengt. Bij de set hoort ook een uitgebreid handboekje waarbij de lezer meer kan vernemen over de godinnen. Er zijn verschillende manieren om met dit spel om te gaan.

Starten

Vooreerst kun je de orakelkaarten één voor één rustig bekijken, zonder al teveel op de tekst te letten, maar vooral de tekeningen op te nemen. Welke afbeelding spreekt je meest aan? Welk beeld geeft je huidige gemoedsrust weer? Welk beeld kan je bang maken? Laat je niet steeds leiden door de (mooie) dames op de kaarten, maar ook door de omgeving waarin ze verkeren. De bloemen, het vuur, de vlinders, de vissen, enz... Laat dus vooreerst de afbeeldingen spreken en neem de kracht die ze uitstralen in je op.

Dagkaart

Neem 's morgens één kaart uit de stapel en concentreer je er goed op. Begin dan aan je dagtaak en laat de kaart bovenaan het pak liggen. Ga er 's avonds eens rustig bij zitten en kijk nu nog eens aandachtig naar de gekozen kaart. Welke boodschap heb je vandaag van de godin ontvangen? Welke raad heeft ze jou gegeven? Misschien heb je een bepaald detail op de kaart, ook wel in het echt gezien tijdens jouw dag. Lees daarna de tekst die op de kaart staat en de uitleg in het handboekje. Deze uitleg is voortreffelijk, maar misschien geven de kaarten jou andere signalen dan deze die de schrijver voor had. Het principe van kaarten is immers dat de afbeeldingen spreken. De teksten kunnen een steuntje betekenen, maar woorden kunnen nooit beelden vervangen. Laat gerust jouw fantasie zijn werk doen.

Voorbeeld
Zo kun je bijvoorbeeld de godin Sedna getrokken hebben. Op deze kaart staat o.a. een walvis afgebeeld. Thans heeft de walvis een symbolische waarde i.v.m. De natuur, de ecologie, maar ook de kwetsbaarheid van ons leven. Misschien kan dit beeld je aansporen om meer voorzichtig om te springen met onze natuurlijke bronnen. De tekst op de kaart zegt letterlijk 'alles wat je vandaag nodig hebt is aanwezig, ook voor alle volgende dagen'. Maar misschien kunnen we verder denken en respect vertonen voor datgene wat we uit die onuitputtelijke bron krijgen.

Raad vragen

Godinnen kunnen je naast hun begrip ook raad geven. Stel dat je je zorgen maakt om jouw financiële situatie. Je bent onzeker over je beroep. Trek een kaart en luister wat de godin je te vertellen heeft. Verwacht geen voorgekauwde oplossingen, wel een raad die je best niet in de wind slaat. Trek je bijvoorbeeld de godin Ichtar? Deze zegt je letterlijk:' je bent begrensd, leer die grenzen kennen'. De achterliggende betekenis hier kan zijn: geef niet meer dan wat je kunt. Voel jezelf niet schuldig als je eens neen moet zeggen. Voel je geen werkpaard en probeer jezelf niet steeds onmisbaar te maken voor je werk. Zo oogst je namelijk geen respect.

Evolutie: het systeem van verleden, heden en toekomst

Er worden hierbij drie kaarten getrokken die aanduiden welke invloeden er bepalend waren in het verleden, welke nu jouw leven beheersen en welke er in de toekomst een rol zullen spelen. Het best is om je vooreerst goed te concentreren op de vraag.

Bijvoorbeeld:
hoe verloopt mijn liefdesleven in het komende jaar?
De drie kaarten worden naast elkaar gelegd, van links naar rechts. We trekken bij wijze van voorbeeld de kaarten Vesta (verleden) - Diana (heden) en Aine (toekomst).

Vesta stond bij de Romeinen gekend als de godin van de huiselijke veiligheid. Zij was de zuster van Zeus. Diana was de Romeinse godin van de maan. Zij werd ook in verband gebracht met de jacht en met voorspoedige zwangerschap. Aine is een Keltische godin die in Ierland vereerd werd voor haar hulp bij de oogst. Het is echter ook de welwillende Elfenkoningin die nogal wat romances kende met mannelijke stervelingen.

3 Kaarten Legging Godinnen Orakelkaarten Doreen Virtue

Interpretatie
In het verleden was je een voorbeeldige huisvrouw die klaar stond om man en kinderen te verzorgen (Vesta).Nu echter sta je onder invloed van Diana, de godin van de Maan en van de jacht. Jij wilt je grenzen verleggen, je wilt meer bereiken in dit leven, je zoekt een nieuw doel.Toekomst: Aine zegt op de eerste plaats dat je moet vertrouwen hebben, dat je een risico mag nemen, maar dat je ook, om te kunnen oogsten, eerst moet zaaien. Dus dat je ook eerst kijkt of je voldoende bagage hebt om de nieuwe stap te zetten.

Raad vragen met drie kaarten

Opnieuw worden drie kaarten getrokken die naast elkaar gelegd worden, van links naar rechts. De eerste kaart duidt het probleem aan, de tweede kaart zegt wat je best niet doet en de laatste kaart geeft aan wat je best wel doet.

Voorbeeld:
wat doe ik best om mijn financiële situatie te verbeteren?

3 Kaarten Legging Godinnen Orakelkaarten Doreen Virtue Wel Niet Doen Probleem

De eerste kaart is Hathor. Deze Egyptische koningin wordt afgebeeld met het hoofd van een koe. Zij staat symbool voor vrijgevigheid en verzorging. Misschien ligt het probleem hierin dat je steeds behulpzaam bent voor de anderen, maar niet genoeg ambitie toont.

De tweede kaart is Nemetona. Deze kaart zegt wat je best niet doet. Nemetona is een zeer spirituele Keltische godin. Zij wordt vaak aanbeden om een spirituele reis te laten slagen of als hulp bij meditatie. Hier wordt aangeraden om je niet op te sluiten in een droomwereld.

De oplossing ligt bij de derde kaart: Freyja. Deze Noorse godin, die we nog steeds op vrijdag herdenken, staat symbool voor vruchtbaarheid en passie. Zij reed in een wagen getrokken door katten over een brug die hemel en aarde verbindt. Deze kaart kan je op de eerste plaats de raad geven om beweeglijk te zijn. Misschien een job zoeken in het buitenland of althans waarbij grote verplaatsingen horen. De katten die de wagen trekken kunnen ook een hint zijn naar nachtwerk.

Bloom Coach Kaartlegster Astroloog Website In Je Buurt

Op zoek naar een life coach, kaartlegster, helderziende,... in BE/NL? Maak nu een afspraak.

Word een Bloom’er en ontdek alle voordelen

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom