Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Werken met de Droom- en Kleursymboliek van de Kleine Lenormand

sku: BELA4552
€ 21,50
Product beschikbaar

Werken met de Droom- en Kleursymboliek van de Kleine Lenormand is toegevoegd aan winkelmandje

Je kan nu afrekenen of verder winkelen. Maak hieronder je keuze.

  • Gratis levering vanaf €65,-

  • Binnen 2-3 werkdagen geleverd (BE, NL, FR, LU)

  • Advies op maat

  • Bloom'ers: 5% korting op tal van items

  • Bezoek Bloom Shop in Waregem

Bloom rating

Specificaties

Auteur
Erna Droesbeke
Aantal pagina's
264
ISBN
9789072189325
Bindwijze
Paperback
Productcode
BELA4552
Afmetingen
220x145x16,4 mm

Productinformatie

Werken met de Droom- en Kleursymboliek van de Kleine Lenormand - Erna Droesbeke

Inclusief legpatronen met voorbeeld

Dit boek Werken met de Droom- en Kleursymboliek van de Kleine Lenormand van Erna Droesbeke gaat over de nalatenschap van de beroemde Franse helderziende, Mademoiselle Lenormand (18de-19de eeuw). Mlle Lenormand zal nooit gedacht hebben dat zij meer dan 100 jaar later zou inspireren tot de creatie van een kaartspel, of het schrijven van boeken over haar werk als helderziende voor Napoleon en de koningshuizen uit die tijd. Er is immers nooit een boek van haar hand verschenen over haar manier van kaartleggen. Een Franse drukker uit de 19de eeuw ontwierp een spel van 54 kaarten, dat ‘Le Grand Jeu de Mlle Lenormand’ werd gedoopt. Nog later verscheen een spel van 36 kaarten, dat eveneens aan Mlle Lenormand werd toegeschreven: de 'Kleine Lenormand', een spel met 36 eenvoudige symbolen, zoals een Beer, of het Hart.

Auteur en kunstschilder, Erna Droesbeke, heeft in 1985 een eigen methode met de Kleine Lenormand uitgewerkt in haar boek ‘Kaartleggen met Mlle Lenormand’, dat meteen een internationale bestseller werd, omdat in die jaren niets over de symboliek en de kaartlegmethodes met de Kleine Lenormandkaarten bekend was. De auteur had sinds haar jeugd al helderziende dromen, ging vervolgens met de kaarten aan de slag en had door haar observatie van de wereld interesse in alles wat met symboliek te maken had. Zij bestudeerde het werk van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung, die het had over oerbeelden en droomsymbolen. In 1992 verscheen Erna's boek ‘Het Nieuwe Lenormandboek’, samen met de door haar geschilderde 'Lenormand Waarzegkaarten', waarin zij het verband legt met de oer- en droomsymbolen uit de mythologische verhalen van de Grote Lenormand, de gevoelswaarde van kleuren in kaarten en de astrologische betekenis, wat nu herwerkt werd in dit handboek 'Werken met de Droom- en Kleursymboliek van de Kleine Lenormand'.

Aan de hand van de uitleg van de droom- en kleursymboliek in elke kaart en de door haar uitgewerkte legpatronen met voorbeeld, zal jij, beste lezer, de precieze betekenis van elke Lenormandkaart beter begrijpen. Via de kleuren van zowel de 'Klassieke Lenormandkaarten' (Cartamundi) als de 'Waarzegkaarten van Erna Droesbeke' (Bloom) ga je de kaarten ook ‘voelen’, wat nog een extra dimensie toevoegt aan het voorspellen met de Lenormandkaarten.

Over auteur Erna Droesbeke
Erna Droesbeke is ervaringsdeskundige op het vlak van tarot, kaartleggen in het algemeen en astrologie. Zij is de grondlegster van de methode om te leren kaartleggen met de Lenormandkaarten. Naast schrijfster van verschillende bestsellers is Erna ook kunstschilderes. Ze heeft naast de 'Tarot van Isis Psychekaarten' tevens het Lenormandkaartspel 'Nieuwe Lenormand' ontworpen. Andere werken van haar hand zijn: 'Grote Lenormand Set', 'Astrologie & Horoscoop, voor iedereen', 'Kaartleggen voor iedereen SET', Tarot van Isis Set,... Lees het interview met auteur Erna Droesbeke hier.

Reviews

Dit vind je vast ook leuk

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom