Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

Foodie Sabine Martens

Sabine Martens Summer Bloom Fest 2023

Op het Summer Bloom Fest 2023 verwelkomen we Sabine Martens, apotheker, voedings- en stofwisselingsdeskundige én gepassioneerde foodie-addict. Sabine worstelde als middelste van drie kinderen enorm met zichzelf, waardoor ze in haar pubertijd een eetstoornis kreeg. Toen ze later aan de slag was in de farmaceutische industrie, kwam ze in contact met de Oosterse wijsheden over voeding en gezondheid. Door haar dagelijkse voeding aan te passen aan haar eigen noden, kwam ze opnieuw tot leven. Ze verdiepte zich in de macrobiotiek, maar kwam na enkele jaren tot de vaststelling dat macrobiotiek ook zijn beperkingen heeft. Ze ging weer verder op zoek en kwam uiteindelijk terecht bij het principe van het ‘Eten volgens je stofwisselingstype’. Zo ontwikkelde ze haar eigen visie op voeding en gezondheid en schreef er een prachtig boek over: ‘Voeding als levenskracht, welk stofwisselingstype ben jij?'.

Zaterdag 5 augustus | Fusion Zone
Energetische zomerse maaltijden op je bord toveren

Tijdens het bereiden van een heerlijke, kleurrijke zomerse maaltijd vertelt chef en foodie van dienst, Sabine Martens, je in deze workshop alles over de zomerenergie. Hoe kan je rekening houden met deze energie in je maaltijden? De seizoenen bewegen namelijk altijd door ons heen en wijzen ons de weg naar een natuurlijke manier van leven en gezondheid. Wij zijn als mens onderdeel van de natuur, dus hoe meer we in het ritme van de natuur leven, hoe meer we in het ritme van onze eigen natuur leven. Wanneer je de energie van elk seizoen in je maaltijden naar voor laat komen, kan je doorheen het hele jaar in evenwicht blijven op alle niveaus. Deze kookdemo is dus veel meer dan enkel wat lekkere recepten klaarstomen. Uiteraard kan je al dat lekkers achteraf proeven. Er is ten slotte voor elke deelnemer een receptenbundeltje voorzien.

Zondag 6 augustus | Fusion Zone
Leven in harmonie met je eigen natuur

We worden geleerd dat we allemaal dezelfde voeding nodig hebben. Maar hoe komt het dan dat de een honger krijgt na het eten van een appel, terwijl de ander zich voor enkele uren verzadigd voelt? Waarom zijn er dan mensen die na het eten van een vegetarische maaltijd met honger van tafel gaan, terwijl anderen er helemaal happy van worden? Als we allemaal dezelfde voeding zouden nodig hebben, zou ons lichaam telkens op dezelfde manier moeten reageren, toch? In werkelijkheid reageert elk lichaam anders op voeding en heeft ieder van ons een andere combinatie aan en andere soorten basisvoedingsstoffen nodig. In deze lezing ontdek je hoe jouw lichaam functioneert en wat het precies nodig heeft. Sabine brengt een ingewikkelde theorie op een eenvoudige, boeiende en interactieve manier zodat je na de lezing helemaal geïnspireerd bent om je voeding af te stemmen op je eigen lichaam.

Zie Sabine Martens live aan het werk!

📍 Summer Bloom Fest, Brielmeersen in Deinze
📅 5 & 6 augustus 2023
🌈 Fusion Zone 5 augustus: 'Energetische zomerse maaltijden op je bord toveren'
🌈
Fusion Zone 6 augustus: 'Leven in harmonie met je eigen natuur'
✴️ Bekijk de volledige line-up hier
🎫
Bestel nu je tickets voor het Summer Bloom Fest 2.0

Contactgegevens

Sabine Martens | Website: sabinemartens.be

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom