Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Een open hart (deel II) - Over hoe een ontmoeting je leven kan veranderen

Een open hart (deel II) - Over hoe een ontmoeting je leven kan veranderen

Na een ontmoeting met een bekende vreemdeling blijft Bloom Contributor Floor Van Egghen achter met heel wat gevoelens, gedachten en inzichten. In deze driedelige reeks doet ze haar hersenspingels en -kronkels rond deze gebeurtenis uit de doeken, speciaal voor de Bloom-lezers.

”In wezen draagt zelfs élke ontmoeting de uitnodiging in zich om met jezelf te verbinden, ook de negatieve ontmoetingen in het leven.”

Onze voortdurende drang om woorden te geven aan iets om zo onze ervaringen en belevingen te catalogeren, is zo menselijk. Het geeft ons het gevoel dat we toch dat kleine beetje controle over het leven hebben, dat we iets te zeggen hebben en dat we kunnen voorkomen dat…

Dat wat…?

'Tweelingzielenrelaties' zijn mijns inziens de kapstok geworden voor veel claimerige en jammerlijk dramatische liefdesverhalen tijdens de laatste decennia. Toen, in 2011, werd het woord an sich nog fluisterend geopperd. Maar in de jaren die volgden ging het volume gestaag omhoog. Ik was heel erg in dat veld toen het opkwam. Nietsvermoedend en vooral met een hart dat heel veel liefde voelde en dat ook vandaag nog steeds voelt. Het wijdverspreide concept van 'The one and only' had een nieuwe naam gekregen.

In essentie is de boodschap van de zogenaamde ontmoeting met je tweelingziel een uitnodiging om de connectie met jezelf te herstellen. En dit op een zodanige manier dat je je hart opent voor jezelf. Oprecht, bewust en liefdevol. Het symbolische veld dat er achteraan danst, draagt een heiligmakend aureooltje van spiritualiteit. Om het nog wat extra gewicht te geven voor alle zoekenden.

Dat betekent dat je erkent wat je voelt. Dat je de innerlijke draken en verfoeilijke stemmen in jezelf ontmoet en hen een plaats geeft. Het betekent dat je verbinding maakt met wie jij bent en dat je jezelf toestemming geeft om ruimte in te nemen en anderen ook hun ruimte laat innemen. Het betekent overigens niet dat je dit proces afgerond moet hebben vooraleer je een constructieve en mooie verbinding met een medemens kan aangaan.

In wezen draagt zelfs élke ontmoeting de uitnodiging in zich om met jezelf te verbinden, ook de negatieve ontmoetingen in het leven. Maar soms moet een ontmoeting ons diep raken zodat we werkelijk wakker worden. Dat is de genade van het universum én van de ziel die altijd met een specifieke intentie geïncarneerd is. Belangrijk om te weten is dat de intensiteit van de ontmoeting niet hoeft te betekenen dat je met die persoon verder moet gaan of kúnt gaan.

Dat was wat ik besefte toen ik begin 2020 de sleutel over tafel schoof en aangaf dat ik niet meer verder kon. Ik voelde geen ademruimte meer. Niet alleen voor mijn persoonlijke delen, maar ook niet voor de delen die we samen deelden. Een bijzonder verwarrende conclusie, want in mijn hart voelde ik heel veel liefde, maar ik kon niet vrij ademen. Het is zinloos je verlangen naar liefde en verbinding te ontkennen. Het is tevens zinloos jezelf uit te putten met een gedachte of mindset die niet in overeenstemming is met wat je voelt. Het is bovendien ook helemaal oké om verdriet te voelen bij de afwezigheid van iemand anders. Het proces dat toen in gang werd gezet, loopt nog tot op vandaag en kan ik herleiden tot het punt waar ik in 2011 begonnen was. Aangevuld met een belangrijke nieuwe vraag.

Feeling is not failing – Voelen is niet falen. Door het omarmen van al deze gevoelens kon ik verbinding maken met mezelf. Gaandeweg borrelde de innerlijke vraag op wat ik nodig had en aan mezelf kon geven. Deze vraag zorgde ervoor dat ik mezelf beetje bij beetje los wurmde uit de afhankelijkheid van de andere persoon en eindelijk op zoek ging naar het pad dat ik op mezelf én met mezelf zou bewandelen.

Het betekende ook dat ik mocht - en nog steeds mag - ontdekken waar mijn uitdagingen liggen. En dat ik zoekende ben naar heling van wat gebroken is, naar terughalen van wat ontkracht is, naar openmaken van wat gesloten werd.

Wordt vervolgd...

Nieuw! Volg het Elemententraject van Floor Van Egghen
& stem je leven af op het ritme van de Maan en haar tocht door de dierenriem.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom