Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Chakra 1 • Muladhara: Basis & Aarding

Chakra 1 • Muladhara: Basis & Aarding • Incl. Worksheet!

In 2023 besteedde de redactie gedurende 8 edities van het Bloom Magazine aandacht aan de chakrapunten. Elke editie van Bloom werd daarbij aan een chakra gewijd. De chakra’s zijn energetische knooppunten in het lichaam. Van beneden tot boven vinden we ze langs de wervelkolom van de rug. Het chakrasysteem in het lichaam kent zeven energiecentra. Elke chakra representeert een ander aspect op zowel fysiek, emotioneel als geestelijk vlak. In de eerste editie van 2023 vertelt chakra-experte Laura-Nidhan over de eerste chakra, de Muladhara.

Chakra 1 Muladhara Bloom 2301 Special Details

Mocht je ooit getwijfeld hebben aan of sceptisch zijn over het bestaan van chakra’s, dan is dat volkomen begrijpelijk. In de westerse wereld zijn we eigenlijk helemaal niet vertrouwd met het concept van chakra’s. Maar daar komt vanaf heden verandering in!

Het is met heel veel liefde en plezier dat ik in 2023 voor jou zal schrijven. Ik neem je mee op het nog onontgonnen terrein van de chakra’s. Eens je het systeem leert begrijpen, dan gaan niet alleen je chakra’s, maar ook een nieuwe wereld voor je open. Laat je verwonderen door de magie van de chakra’s. Laat ze jouw gids zijn, zodat jij voluit kunt ontdekken, voelen en beleven.

Elke editie van Bloom verdiepen we ons in één chakra met behulp van de nodige theorie en achtergrondinformatie, maar ook door middel van leuke en praktische oefeningen.

Wanneer je het contact met je lichaam kwijt bent, is de geest dakloos.

Als de eerste chakra in balans is, ontstaat er een gevoel van veiligheid, aanwezigheid. Daardoor ben je in staat ín het moment te leven. De wortelchakra gaat tevens over acceptatie en berusting. Externe prikkels, zoals de energieën van buitenstaanders of andere invloeden, kun je makkelijker weren. Dankzij een evenwichtige Muladhara kan je moeiteloos de energieën van je medemens afvoeren naar de aarde. Je beschermt en behoudt je eigen plek.

Is deze chakra niet in balans, dan verlies je regelmatig het contact en de verbinding met je eigen lichaam. Je beschikt over weinig zelfvertrouwen en je bent voortdurend gefocust op overleven. Vechten of vluchten. Je lichaam is in overdrive en produceert voortdurend stresshormonen (cortisol). De minste stress of angst activeert je innerlijke verlangen naar veiligheid.

Voel je je dus niet op je gemak, be­schermd, gesteund of veilig, dan maken de bijnieren automatisch meer stresshormoon aan. Cortisol zorgt ervoor dat je alert bent, klaar om vliegensvlug te reageren en snel keuzes te maken.

Voor onze voorouders was dat ontzettend handig om te overleven. Van zodra er gevaar dreigde, moesten ze onmiddellijk kunnen reageren. Maar nu, anno 2023, veroorzaakt deze respons meer kwaad dan goed. We leiden een comfortabel bestaan, maar ervaren nieuwe vormen van stress die ons lichaam belagen.

Download hier de 'Chakra 1 - worksheet'!

Jouw affirmatie:

Ik geef mezelf de ruimte om aanwezig te zijn.

Wie is Laura-Nidhan?

Lezing Spirituele Expo Leuven Laura Nidhan

Transformatiementor Laura Nidhan is gespecialiseerd in de universele levensenergie en in de chakra’s, topics die haar mateloos blijven boeien en inspireren. Haar jarenlange ervaring in zelfontdekking, groei en bewustwording heeft Laura-Nidhan gebundeld in één boek: ‘Chakra-Magie’. In dit boek neemt ze jou bij de hand, op een luchtige manier, maar toch met voldoende diepgang. Wil je meer diepgang, om zo dichter bij jezelf te komen? Dan helpt dit boek je al een heel eind op weg.

BLOOM-AANBIEDING!

Maak gebruik van de kortingscode: BLOOM35!
Koop Chakra-Magie, incl. 8 video’s voor €35 (i.p.v. €47)

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Je Lilith Horoscoop 2023 - 2024 • Afdalen tot in het diepste van je zijn

Lilith of de Zwarte Maan in de astrologie blijft tot de verbeelding spreken. Hoewel ieder van ons…

Lees meer
Inspiratie

Liefdeslijnen in de hand: een uniek huwelijksaanzoek zonder ring

Ontdek de spannende wereld van handlezen en hoe dit kan leiden tot een bijzonder huwelijksaanzoek…

Lees meer
Inspiratie

Ontdek jouw talenten! Ontmoet talentenconsulent Tidenka Goedhart

Hoe komt het dat we ons in sommige situaties zo goed voelen en in andere helemaal verloren lopen?…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom