> Update voor onze abonnees: vertragingen postbezorging wegens staking

Een bachbloesem voor elk sterrenbeeld - Weegschaal t/m Vissen

Emotionele blokkades voorkomen en genezen met Bachbloesems - DEEL 2

Elk dierenriemteken heeft wel eens last van emotionele blokkades, en daar kunnen bachbloesems bij helpen. Bachbloesemtherapie is een alternatieve behandeling die allerlei ziektes en kwaaltjes bestrijdt. De geneeswijze werd bedacht door dokter en homeopaat Edward Bach, die ervan overtuigd was dat bepaalde bloemen, plantenonderdelen en zuiver bronwater heilzame energie bevatten. In totaal bestaan er 38 verschillende soorten bachbloesems, en elk hebben ze een eigen specifieke uitwerking. Door ze puur te gebruiken, of door te mixen, kunnen ze heel behulpzaam zijn in het voorkomen én genezen van allerlei emotionele ongemakken.

Maar soms heb je echter niet altijd besef van jouw blokkades, en ben je gewoon op zoek naar iets dat jouw emotionele toestand in z'n totaliteit kan ondersteunen. Als dat bij jou het geval is, ga dan hieronder op zoek naar jouw zonneteken of ascendant en ontdek welke bachbloesem jij idealiter steeds in huis hebt. In deze blog bespreken we Weegschaal tot en met Vissen.

Bereken hier je zonneteken (= sterrenbeeld)
Bereken hier je Ascendant

>> Ontdek ons aanbod Bachbloemen Mixen, die elk een specifieke klacht behandelen. Je vindt ze hier in onze webshop. <<

Bachbloesem emotionele blokkades Bloom web
Weegschaal – Scleranthu

'Keuzes maken' en 'Weegschaal', dat blijven twee termen die moeilijk samengaan. De Weegschaal blijft steeds wikken en, jawel, wegen. In moeilijke situaties waarin een knoop moet doorgehakt worden kan 'Scleranthus’ raad brengen. Het is een bloesem die je helpt om een keuze te maken tussen twee duidelijk verschillende opties.

Schorpioen – Chicory

Schorpioenen hebben best veel moeite om hun focus naar binnen te richten. Als jij onder dit teken valt, weet je dat jouw emoties erg moeilijk te bereiken zijn. Zo ontstaat er vaak zelfs een fixatie op een bepaalde persoon, omdat het gemakkelijker is om je om anderen te bekommeren dan om jezelf. ‘Chicory’ is een bloesem die kan ondersteunen om op een evenwichtigere manier in relatie met anderen te staan. Geen macht of onmacht. Geen voorwaardelijke liefde. Gewoon onvoorwaardelijk 'zijn'.

Boogschutter – Agrimony

Als Boogschutter ben je de eeuwige optimist van de dierenriem. Jij bent steeds het zonnetje in huis. Je eigen problemen deel je niet snel met anderen, je verstopt ze liever onder een dikke laag humor en zelfspot. ‘Agrimony’ kan voor jou een behulpzame bloesem zijn om ook die donkere zaken toe te laten en een evenwichtiger persoon te worden.

Steenbok – Rock Water

Dat de Steenbok een ambitieus teken is, dat wist jij natuurlijk al langer. Met Saturnus als heer wordt er van jou niets anders dan structuur en discipline verwacht. Je kunt enorm hard zijn voor jezelf en voor anderen. Wanneer de drang naar structuur in je leven domineert, en er nog maar weinig levensvreugde te bespeuren valt, kun je een beroep doen op 'Rock Water'. Deze bloesem helpt je om minder veeleisend te zijn.

Waterman – Water violet

Als Waterman kan je soms erg in je eigen wereldje vertoeven. Emoties zijn niet echt aan jou besteed. Daardoor heb je soms moeite om je met andere te verbinden, iets wat je door je luchtige aard toch wel nodig hebt. 'Water Violet' kan je dat extra duwtje in de rug geven om uit je ivoren toren te komen en terug in contact te komen met je omgeving.

Vissen – Centaury

'Vissen' en 'grenzen': die woorden zijn haast onverenigbaar. Als niemand je zou tegenhouden zou je zonder verpinken je hele hebben en houden wegschenken aan een ander. Ze bent 24/7 bereid om voor iedereen in de bres te springen. Om die grenzen op een gezonde manier te leren bewaken kun je gebruik maken van ‘Centaury’. Deze bachbloesem helpt je om assertiever te zijn en "nee" te zeggen.

Staat jouw sterrenbeeld hier niet tussen? Lees dan hier het eerste deel (Ram tot Maagd) van deze reeks!

>> Ontdek ons aanbod Bachbloemen Mixen, die elk een specifieke klacht behandelen. Je vindt ze hier in onze webshop. <<

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Spiritualiteit

Wicca & de Maan

"Eens per maand, en liefst wanneer de Maan vol is, zullen jullie bijeenkomen op een geheime plaats…

Lees meer
Astrologie

Happy Spring Equinox

Met de lente-equinox, ook wel de maart-equinox genoemd, die plaatsvindt op woensdag 20 maart 2024…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom