Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Ontwikkel je zesde zintuig met de Ziel van het Licht

Spiritualiteit
Bloom
13/08/2023
Ontwikkel je zesde zintuig met de Ziel van het Licht

Het boek 'Ontwikkel je zesde zintuig met de Ziel van het Licht' is de logische volgende stap na het baanbrekende werk van Christian Vandekerkhove in "Paranormaal zijn we allemaal." Daar bood de auteur een globaal overzicht van het paranormale, inclusief oefeningen om zowel ons zesde zintuig als andere paranormale vermogens te ontwikkelen. In "Ontwikkel je zesde zintuig met de ziel van het licht" neemt de auteur ons verder mee op ontdekkingsreis naar het paranormale en het intuïtieve potentieel dat in ieder van ons schuilt.

Het boek 'Ontwikkel je zesde zintuig met de Ziel van het Licht' van auteur Christian Vandekerkhove begint met een reeks voorbereidende oefeningen om onze aandacht en waarneming te verscherpen. Zie het als een verkwikkende opwarming. Vervolgens duiken we dieper in het echte paranormale werk. Let’s begin!

De Ziel van het Licht

Telepathie en helderziendheid komen - uiteraard - uitgebreid aan bod in dit boek, maar daar blijft het niet bij. We leren hoe we onze verschillende gaven kunnen aanwenden in ons dagelijks leven. We ontdekken hoe we kunnen uittreden, creatief kunnen dromen, co-creëren, psychoscopie kunnen beoefenen, intuïtief kunnen brainstormen en zoveel meer. Een techniek die hier centraal staat, is de "ziel van het licht", die je naar eigen keuze wel of niet kunt gebruiken tijdens de oefeningen. Het versterkt in elk geval de resultaten. Hierbij gaat het om de zogenaamde 'fosfenen', de gekleurde vlekjes die je waarneemt als je naar een lamp hebt gekeken. Hier moet je natuurlijk voorzichtig mee omspringen. Het boek geeft duidelijk aan welke veiligheidsvoorschriften je in acht moet nemen bij het gebruik ervan. De "ziel van het licht" of fosfenen worden al eeuwenlang gebruikt in inwijdingsscholen. De wetenschappelijke studie ervan begon echter pas in de 19e eeuw. Het verbinden van het wetenschappelijke - eigenlijk fysiologische – aspect van de fosfenen met de esoterische, paranormale en spirituele toepassingen was het levenswerk van Dr. Francis Lefebure, een Franse schoolarts die leefde van 1916 tot 1988. Auteur Christian Vandekerkhove heeft veel van zijn cursussen gevolgd, inclusief een lerarenopleiding bij hem, en was jarenlang medewerker van Dr. Lefebure.

Boekreview Christian artikel Bloom 1

Hoe gebruik ik het boek?

Veel mensen lezen het boek uit nieuwsgierigheid en krijgen daardoor een beter inzicht in paranormale verschijnselen en hoe die worden onderzocht. Natuurlijk kan je verder gaan en zelf beginnen experimenteren en oefenen. Met experimenteren bedoelen we dat je verschillende technieken uitprobeert om er inzicht in te verwerven. In theorie hoef je dit met elk experiment slechts één keer te doen. Daarna komt het eropaan om zoveel mogelijk te oefenen, zodat je de technieken onder de knie krijgt.

Het voorbereidende werk

Het eerste deel van het boek bevat een reeks voorbereidende oefeningen om specifieke kwaliteiten te verbeteren die van onschatbare waarde zullen zijn in het paranormale werk. Allereerst richten we ons op het trainen van onze aandacht. Vaak springt onze aandacht van de ene gedachte naar de andere, als een eekhoorntje dat van tak naar tak springt zonder duidelijke richting. We moeten leren onze wil te gebruiken om onze aandacht te sturen naar het punt dat we zelf kiezen, zo niet is onze geest als een stuurloos schip dat op zee verdwaalt. Daarna gaan we aan de slag met oefeningen om onze waarneming te verbeteren. Onze zintuigen zijn vaak behoorlijk nonchalant en durven ons wel eens te bedriegen. Het is belangrijk om discipline aan de dag te leggen. Tot slot zullen we onze visualisatievaardigheden optimaliseren. Visualisatie is een belangrijk instrument in zowel de ontwikkeling van onze paranormale en intuïtieve vermogens, als in het bewust vormgeven van onze toekomst en ons eigen deel van het scheppingswerk in deze wereld.

Het paranormale werk

Je hoeft niet te wachten tot je perfect bent in de voorbereidende oefeningen om van start te gaan. In feite werken we er ons hele leven aan om onszelf elke dag te verbeteren. Terwijl je nog bezig bent met de initiële oefeningen, kan je het paranormale universum al gaan verkennen. Het boek biedt een uitgebreide reeks oefeningen voor telepathie, helderziendheid, creatief dromen, uittreding, psychometrie, scheppingswerk, optimalisatie van je leven, autosuggestie, progressie- en regressietechnieken, enz.

Alleen werken of in groep?

Je kunt ervoor kiezen om je zesde zintuig in je eentje te ontwikkelen, maar meestal gaat het beter als je in een groep werkt. Sommige oefeningen kunnen zelfs alleen in een groep worden uitgevoerd. Het werken in groep biedt overigens heel wat voordelen. Ten eerste is het makkelijker om gemotiveerd te blijven. Denk bijvoorbeeld aan mensen die het voornemen hebben om yoga te gaan doen. Een groot deel van hen geeft al snel op. Ze zijn vandaag moe en beginnen morgen niet opnieuw. Maar iemand die naar een yogaschool gaat, zal minder snel opgeven. Een ander voordeel van groepswerk is de synergie. Synergie houdt in dat het geheel meer is dan de som van de delen. De energie en dynamiek die ontstaat wanneer Ann, Jan en Kim samen oefenen, is veel krachtiger dan wanneer ze dit individueel zouden doen. Het is dus de energie van alle deelnemers samen, plus de groepsenergie! Het boek biedt heel wat praktische tips voor werken met groepen, zelfs als je niemand kent.

conclusie

Deze editie van het boek is een herziene versie van de vorige "Ontwikkel je zesde zintuig met de ziel van het licht", uitgebreid met tal van nieuwe schema's en foto's.

Boekreview Christian ontwikkel je zesde zintuig artikel Bloom

Over het boek

Aan de hand van vele oefeningen leert auteur Christian Vandekerkhove hoe je gaven als telepathie, helderziendheid of creatief dromen kunt beheersen en in het dagelijkse leven gebruiken.

Aantal pagina's: 272
Auteur: Christian Vandekerkhove
Paperback
ISBN: 9789072189370

Te koop via:
bloom.be

Standaard Boekhandel

Bol.com

Boekreview Christian profielfoto

Over de auteur

Christian Vandekerkhove studeerde informatica en vergelijkende godsdienstwetenschappen. Hij is auteur van een tiental werken over spiritualiteit en parapsychologie en geeft lezingen in binnen- en buitenland. Hij is docent parapsychologie, theosofie, hylisch pluralisme en vrijmetselarij aan de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen te Antwerpen. Hij ontwikkelde een reeks tests om op objectieve wijze je paranormale vermogens in kaart te brengen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom