Home

Overige

Mijn account

Jouw Maanteken op basis van de elementen: dit onthult het over jouw gevoelswereld

Astrologie
Bloom
10/03/2023
Jouw Maanteken op basis van de elementen: dit onthult het over jouw gevoelswereld

Het is een algemeen gegeven dat je zonneteken - a.k.a. je sterrenbeeld - ontzettend veel informatie prijsgeeft over jouw wil en uitstraling. De Zon geeft jouw innerlijke stabiliteit, je besef van eigenwaarde en waardigheid weer. De Maan daarentegen onthult je gevoelens en emoties. De positie van de Maan in je horoscoop is een héél belangrijk gegeven en vertelt je iets meer over je routines, emoties en instincten. Jouw Maanteken toont hoe je uitdrukking geeft aan je gevoelens en hoe je met emoties omgaat. In je privésfeer geeft deze Maanpositie je diepste behoeften weer. Dankzij de plaatsing van deze Maan kan je achterhalen op welke wijze je je emotioneel weerbaarder kan voelen.

Stappenplan

Stap 1 // bereken in welk teken de Maan stond op het ogenblik van je geboorte via de handige Bloom-calculator.

Stap 2 // lees op hieronder de bijhorende tekst die op jou van toepassing is op basis van de output van de Bloom-calculator. Heb je bijvoorbeeld in je geboortehoroscoop de Maan in Kreeft staan? Lees dan hieronder de bijhorende tekst ‘Watermaan’.

Vuurmanen: Maan in het teken Ram, Leeuw of Boogschutter

Vuurmaan Uitwerking Gevoelswereld Bloom 2023

Staat jouw Maan in het teken Ram, Leeuw of Boogschutter? Dan hebben we te maken met een vuurmaan! Een pittig karakter dus. Impulsiviteit, creativiteit en harstocht definiëren namelijk een vuurmaan. Vuur is het symbool van verlangen en passie. Het wakkert inspiratie en actie aan. Als vuur te heet wordt om te hanteren, dan kunnen zaken of situaties erg snel verhit raken. Deze personen vertrouwen vooral op hun instinct en volgen hun hart moeiteloos.

Jouw gevoelswereld draait om aandacht, romantiek en vrijheid. Emotioneel ben je ontzettend veerkrachtig, maar je bent even hartstochtelijk als brutaal. Je bent recht door zee en deinst er niet voor terug om je mening met de wereld te delen. Hoewel dit aanvankelijk bewonderenswaardige eigenschappen zijn, betekent het tevens dat je te snel uit je slof schiet. Dat je hiermee dierbaren kunt kwetsen, klinkt je vast bekend in de oren. Doen, dan pas denken, definieert jouw plan van aanpak. Je hebt een vlijmscherpe intuïtie, maar soms loop je iets te hard van stapel. Jouw kijk op het leven inspireert je omgeving om eveneens veerkrachtiger en actiever in het leven te staan en om nieuwe, onontdekte avonturen aan te gaan.

Aardemanen: Maan in het teken Stier, Maagd, Steenbok

Aardemaan Uitwerking Gevoelswereld Bloom 2023

Aardetekens zijn over het algemeen stabiel, berekenend en praktisch. Zeker wat betreft hun benadering van het leven. Je bent een nuchter wezen en laat je niet gemakkelijk leiden door je hart. Als je eenmaal een besluit hebt genomen, dan wijk je daar niet snel meer van af. Wat dat betreft zijn aardemanen koppige wezens. Over het algemeen zijn aardetekens zich erg bewust van de waarde van zaken. Hetgeen betekent dat als ze geld en tijd aan je besteden, dan is dat omdat ze je liefhebben en waarderen.

Als aardemaan stel je extreem hoge eisen, en dat niet alleen aan jezelf, maar ook aan je omgeving. Je bent selectief in je sociale contacten. Jouw inner circle is klein, maar bestaat wel uit personen waar je verzot op bent. Luxe en comfort draag je hoog in het vaandel en je werkt ontzettend hard om jouw dierbaren hierin te voorzien. Loyaliteit acht je erg belangrijk, met name in zakenrelaties of romantische verbintenissen. Daden spreken luider dan woorden, je vindt het immers lastig om je gevoelens onder woorden te brengen.

Watermanen: Kreeft, Schorpioen, Vissen

Watermaan Uitwerking Gevoelswereld Bloom 2023

Watertekens voelen zich op hun gemak bij de Maan. Gevoelig, intuïtief en dromerig, dat zijn de watermanen. Als waterteken voel en beleef je het leven intens en diep. Net als water drijf je mee op de flow van het leven. Je bent ontzettend flexibel en laat je leiden door je intuïtie, door de fluistering van je hogere zelf. Je beschikt hierdoor over het vermogen om je aan te passen aan de immer veranderde wereld en je dromen te blijven volgen. Je hebt een open blik en alledaagse zaken blijven je verwonderen. Hierdoor is het een eitje voor je om je creativiteit aan te boren.

Je bent empathisch en de dagdagelijkse prikkels kunnen overweldigend zijn voor je. Je voelt immers niet alleen je eigen gevoelens, maar leeft ook intens mee met het verdriet en de pijn in de wereld. Watertekens zijn vaak ook paranormaal begaafd. Als jouw Maan in een waterteken staat, dan doe je er goed aan je emoties in evenwicht te houden. Hechte vriendschappen en een veilige omgeving zijn een must voor je welzijn.

Luchtmanen: Tweelingen, Weegschaal, Waterman

Luchtmaan Uitwerking Gevoelswereld Bloom 2023

De Luchttekens zijn de denkers van de dierenriem. Intellectueel, analytisch en out-of-the-box, veel anders kun je ze niet omschrijven. Emoties vind je lastig, veel liever benader je benarde situaties op een rationele manier. Je zit vol ideeën en bedenkt graag hoe je kan bijdragen aan een betere omgeving, een veiligere wereld en een vruchtbare toekomst. Thema's waar je graag luidop over nadenkt. Maar je gevoelens net zo vrij en zorgeloos uiten, dat lukt je (nog) niet.

Op het eerste gezicht komen luchtmanen afstandelijk over, maar eens je ze beter leert kennen, dan zul je inzien dat dat maar een façade is. Luchtmanen hebben behoefte aan emotionele vrijheid en willen hun gedrag noch hun gevoelens uitleggen.

Gefascineerd door de Maan?
Volg de workshop 'Leer Leven met de Maan' bij Bloom in Waregem op 07 oktober 2023!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Liefde & Relatie

Een open hart (deel III) - Over hoe een ontmoeting je leven kan veranderen

Na een ontmoeting met een bekende vreemdeling blijft Bloom Contributor Floor Van Egghen achter met…

Lees meer
Dossier 2023

Dossier 2023 - Spiritualiteit

In 2023 en 2024 komt de wereld voor een historische omwenteling te staan. Onder leiding van Pluto…

Lees meer
Astrologie

De zonsverduistering in Ram • 20 april 2023

Op donderdag 20 april 2023, omstreeks 06.00 uur, vindt de zonsverduistering in Ram plaats. Een…

Lees meer
Bloom 4 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom